Ne znam, ja sam ipak dosao do zakljucka, ne tvrdim da je tako, da je problem sa gubljenjem signala na frekv. visim od 12,6. probao sam mnogo 2.3, 2.6c i d kartica na razlicitim sistemima i tako deluje..
Primer 1: kabl je relativno kratak ide direktno u karticu(2.3 ili 2.6) (bez switch-a, pozicionera ili motora) sve je O.K. u celom spektru.. sada dali je signal negde 50 ili 60% nebitno je, jel..
Primer 2: kabl, recimo malo duzi, u lancu je DiSEqC pozicioner ili motor i 2.6 kartica i dolazi do pada signala na pomenutim frekv. ali ne samo u Sky paketu nego sve 12.6 12.7 frekv. Kada je signal inace jaci, bolja antena, lnb itd, pada signal ali i dalje je dovoljan pa nije bitno.. ali cesto je jednostavno 0%.
Resenje: U slucaju drugom, gde pada signal ubacim 2.3 karticu i signal CAP- normalan, tj. dovoljan u svakom slucaju.. Ovo nisam probao samo jednom nego vise puta sa razlicitim 2.6 i 2.3 karticama..
I sta je sad to, Technisatov problem ili mi koristimo ultra lose coax. kablove, eto, nemam pojma, ali to su moji zakljuchci..
Nekada je dovoljno ukloniti nesto iz lanca i signal ce biti zadovoljavajuci, ali cinjenica je da 2.6 kartice guse signal, ili ja bar jos nisam video ni jednu koja to ne radi..
Kada ne radi Sky It to sve se i ne primeti posto nista sto moze da se gleda nije pogodjeno time, ali secam se iste stvari proslog leta..
Pozdrav iz magle u StP
063/315-300