Zadnji mjesec mi se popravio CTR i zarada (kuc-kuc da ne ureknem), prosli mjesec (oktobar) CTR mi je 3,10% a zarada na 1000 impresija 1,23 $ (dnevno 3,6 $) - ovo je mjesecni prosjek iz "usavrsenog izvjesca" za oktobar.
Je li jos neko primjetio isto uvecanje CTR-a u proslom mjesecu?
Kao da mi je Google u predproslom mjesecu i mjesecu prije njega zabanjivao klikove sa odredjenih IP adresa, a sad je sve te klikove ponovo poceo da racuna... cinjenica je da su i oglasi postali raznovrsniji od primanja Srbije u Adsense (vjerovatno je i konkurencija podigla vrijednost klika).
Dnevno sam imao (u prosjeku) 89 klikova, stim da je u drugoj polovini mjeseca broj dnevnih klikova porastao na 93 (prosjek zadnjh 15 dana)..
Pocektom oktobra sam dobio cek na "silnih" 153 $ i trenutno imam preko 200$ na racunu. (malo da se i ja pohvalim - nisam odavno

).
Uglavno, presao sam 100$ mjesecno i usao u grupu onih 50 % sajtova koji razadjuju preko te sume...
Nadam se da se stvari nece sad pokvariti, nisam sujevjeran, ali uvijek nakon sto pohvalim zaradu ovdje stvari krenu malo losije.