Citat:
atilahan: ja imam 0.8.6 dvb dream ali je mnogo spor,je li taj brzi?
Posto su ga ljudi nahvalili, narucio sam ga i instalirao... mada je bolje da pitas nekog drugog ko BAS koristi ovaj program. Koliko sam ja primetio izbacili su OSD, i sada ne zauzima puno procesorskog vremena. A ja sam i dalje najverniji ProgDVB-u, jer kada drugi zezaju, on radi. Ali imam i AltDVB, i DVB Dream, i SkyView,.... mada za "obicnog" korisnika je i dalje najbolji ProDVB jer njega instaliras i - radi! A za ove ostale ne mora da znaci, ili moras jos po nesto da podesis (cuvene graph-ove i sl.)
Citat:
max86: E samo me zanima shta ti treba da bi naruchio i kako to ide? (verovatno pretplata i to, ali me zanima koliko pretplata koshta i koje programe koristish, i da li je odredjeno do koje velichine mozhesh da skidash fileove?)
Pitanja su konkretna, ali moji odgovori ce biti ipak polovicni, zbog desavanja oko EOL-a (EuropeOnLine). Ja sam malo ranije kupio godisnju pretplatu, i sada je koristim. Poseti
www.broadsat.com i vidi sta se tamo nudi, posto su oni preuzeli EOL usere. Uvode tzv.
SatTorrent koji bi trebalo da bude "zamena" za FileFetch. O njemu ce biti vise reci kada se bude nesto konkretnije znalo...
A sto se tice sadasnjih uslova koriscenja tzv. EOL File Fetch, oni su sledeci:
- u jednom mesecu imas pravo da potrosis 1GB podataka
- u jednom trenutku mozes da imas najvise 700MB podataka (fajlova) u svom "sanducetu" - da ga tako nazovem
- narucivanje vrsis tako sto:
1. zadas njihovom serveru da svuce fajl sa interneta
2. kada se fajl skine, kliknes na ikonicu i narucis da ti fajl stigne na komp
3. ako si uspesno narucio fajl, iskljucis se sa interneta, ostavis ukljucen komp i naravno okrenes antenu ka W3 satelitu (7 stepeni ISTOK), i cekas da u predvidjeno vreme stigne fajl bez povezivanja na internet.
Program za skidanje zove se
EOL FileFetch Client (EOL FF CLient), mada je
Satelite Gate 1 KOPIJA istog, samo sto sa njim mozes da primas SVE narucene fajlove. U poslednje vreme (oko mesec dana) kada narucimo fajl, dobijamo nesto kao najavu, koju ubacujemo u bazu programa (EOL FF Client) i taj program onda primi samo taj naruceni fajl.
Bio sam malo opsiran, ali se nadam da sam koliko sam mogao odgovorio na tvoje pitanje - i pitanja ostalih koje ovo sve interesuje... Ako ima jos nedoumica, slobodno pitaj(te)!
Pozdrav.