Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

O pushovanju, BoCfx, najavama

[es] :: BalkanSat :: PC DVB kartice :: O pushovanju, BoCfx, najavama

[ Pregleda: 652 | Odgovora: 10 ]

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Mirjana Boskovic

Član broj: 37699

icon O pushovanju, BoCfx, najavama03.12.2004. u 23:03

Evo pre tri dana sam pocela sa Fdsr-om,imam par pitanja:
-Sta je pushovanje? Procitala sam negde na netu da se sifre mogu dobiti ako ih neko povuce sa fastsurfom.Kako se to radi? Treba da imam uplaceno kod nekog satelitskog provajdera,ili?
-Mogu li se sifre naci jos negde osim na your ofer i eoncentar?
-Posto ima vise grupa koje salju preko eona,dali mi svi dobijamo isto,tj ja sam dobila 2.5 GB ceskih pesama,i to jos sifrovanih?
Dobila sam i neke krace programe ENDemo, QViever 2,Dvbdreamsetup.Da li je to to?
-Sta su fajlovi sa rpm ekstenzijom?
-Gledam najave na Nforce i isonews i ne dobijam vecinu tih stvari.Da li je to OK? Inace ja u setap4pc nisam nista podesavala,tj imam 21 pid sa instalacijom 4.2.11.Nemam nijedan incomplit fajl.
-Da li je moguce da nekom uopste ne stigne neki fajl,iako nema inkomplit,i zasto se to desava?
-Ne mogu da nadjem sifru za:
28112004-Paul_Anka_-_A_Body_of_Work-1998-PiAD ,ako neko ima,moze da mi posalje na PM,molim.
Ako su neka moja pitanja smesna,izvinjavam se unapred,a ako nesto nesme ovde da se pise,slobodno pisite na mail.

P.S. Na kraju jedno kapitalno pitanje:Ko je u stvari vlasnik EONa i kome payeri placaju pretplatu,jer tu toliko razlicitih grupa salje svoje podatke,a cisto sumnjam da imaju licence za sav softver i filmove,pa mi se cini da su i oni pirati koliko i mi,ako ne i vise,jer mi ne distribuiramo,nego prikupljeno koristimo za licne potrebe.
03.12.2004. u 23:03 

atilahan
Vladimir Mrakovic
Sumarski radnik
Banja Luka/SRBIJA

Član broj: 37318

icon Re: O pushovanju, BoCfx, najavama03.12.2004. u 23:56
Prvo da ti kazem da si malo kasno pocela sa fdsr,ja sam ga zasad batalio zato sto stizu samo sranja tipa boc,rpm itd.
Sta je pushovanje? nemam pojma he ...he. .ali za sifre znam da legalno ide na jedino da se pretplatis na EON
2? sifre mozes naci samo na ta dva dole pomenuta sajta
3?bar smo u tome svi jednaki
4?pa raspakuj pa ces videti,verovatno jeste
5?ne znam,samo znam da su beskorisni,ja sam ih brisao
6?Pa znas kako ako je recimo danasnj datum to bih trebalo ici za nekih 2-3 dana,mada se i desava da nekad ne ide uopste
7?to oni namerno rade recimo stignu svi fajlovi osim zadnji 10,koje nekad cekas i par dana,zato se nadam da imas HDD veci od onog iz Pentagon
8?sifre nemam a i za vlasnika nemam pojma ko je i sta je, nisam puno pomogao,ali eto
Sad da ja tebe pitam>Hoces li izci samnom veceras?????
03.12.2004. u 23:56 

barney

Član broj: 19997

icon Re: O pushovanju, BoCfx, najavama04.12.2004. u 01:07
Uh, koliko pitanja u jednom postu. Pokusacu da ti odgovorim na njih:

- Pushovanje je termin koji koriste razlicite grupe za slanje filmova, programa, igrica, svojim korisnicima. Fast Surf je jedna od usluga koju EON pruza svojim korisnicima. Sifre mozes dobiti na dva nacina, legalno (uplatom EON-u i "donirajnem" svoje zone nekoj od grupa) ili posetom nekog od specijalizovanih sajtova (your-offers i eoncentar) gde pojedine dobre duse iste postuju, ali nikada sve
- Da, ali ih najvise ima na your-offers-u
- Svi dobijamo isto, ali svaka grupa, stiti svoje pusheve siframa. Ako ti se ceske pesme dopadaju, sacekaj koji dan, mozda na your-offersu neko bude postovao sifru
- ENDemo, QViever 2, Dvbdreamsetup su programi razlicite namene i download-ovani od strane EON korisnika koji svoju zonu nisu ustupili nekoj od grupa. Cesto ces ih vidjati kao i razne druge programe, mp3...
- Fajlovi sa .rpm extenzijom su Real Media Player fajlovi, odnosno, potreban ti je doticni player da bi ih odgledala
- Sve ces ih manje i dobijati posto se EON gasi. Od prvobitna 4, ostala su samo 2 kanala iliti stream-a koja rade, a ni oni nece jos dugo
- Ako ti neki fajl ne stigne, znaci da nije ni poslan (osim ako nisi okretala antenu :-)), i u poslednje vreme se najcesce desava iz razloga navedenih u prethodnoj recenici, tj. zbog malog kapaciteta samo 2 kanala,
i velikog broja korisnika, odn. grupa
- Vlasnik EON-a je legalna firma koja pruza usluge satelitskog download-a. Placanjem pretplate EON-u dobijas
mogucnost download-a (ne znam cifre, ali mislim da je 1 ili 2 GB podataka mesecno) i Internet surfing-a, ali mozes svoju tarifu, zonu da poklonis nekoj od grupa i da se
odreknes tih usluga, a za uzvrat ces dobijati ono sto te grupe push-uju (filmove, igrice i jos stosta) i sto ces koristiti "iskljucivo"
u obrazovne svrhe :)

Toliko od mene za veceras, pozdrav
04.12.2004. u 01:07 

cdgamer
Otimanje para od Maloletnika
Kula

Član broj: 34152

icon Re: O pushovanju, BoCfx, najavama04.12.2004. u 14:58
Kako smo se svi raspricali kad je zensko upitanju.... ccccc..... Ocekivao sam bar jaedan odgovor tipa "imas ga na ovom forumu, samo treba malo search and read".... No pohvalno momci..... Ne valja ubiti odmah u pojam zensku populaciju.....
04.12.2004. u 14:58 

enes
BG-YUG

Član broj: 25814

Sajt: www.exyuteam.org

icon Re: O pushovanju, BoCfx, najavama04.12.2004. u 15:50
Citat:
Mirjana Boskovic
....
Dobila sam i neke krace programe ENDemo, QViever 2,Dvbdreamsetup.Da li je to to?

Ovaj podebljani (boldovani) sam ja narucio... Zao mi je ako sam uneo malo zabune kod tebe... Inace to je jos jedan od mnogobrojnih programa za gledanje Sat RTV kanala (DvbDreamSetup ver 0.8.7 - poslednja do sada)

Pozdrav.
04.12.2004. u 15:50 

atilahan
Vladimir Mrakovic
Sumarski radnik
Banja Luka/SRBIJA

Član broj: 37318

icon Re: O pushovanju, BoCfx, najavama04.12.2004. u 16:22
ja imam 0.8.6 dvb dream ali je mnogo spor,je li taj brzi?
04.12.2004. u 16:22 

max86
Dimic Zoran
Prokuplje

Član broj: 40608

icon Re: O pushovanju, BoCfx, najavama04.12.2004. u 20:00
Citat:
enes: ;) Ovaj podebljani (boldovani) sam ja narucio...

E samo me zanima shta ti treba da bi naruchio i kako to ide? (verovatno pretplata i to, ali me zanima koliko pretplata koshta i koje programe koristish, i da li je odredjeno do koje velichine mozhesh da skidash fileove?)
ZD
04.12.2004. u 20:00 

enes
BG-YUG

icon Re: O pushovanju, BoCfx, najavama04.12.2004. u 23:59
Citat:
atilahan: ja imam 0.8.6 dvb dream ali je mnogo spor,je li taj brzi?

Posto su ga ljudi nahvalili, narucio sam ga i instalirao... mada je bolje da pitas nekog drugog ko BAS koristi ovaj program. Koliko sam ja primetio izbacili su OSD, i sada ne zauzima puno procesorskog vremena. A ja sam i dalje najverniji ProgDVB-u, jer kada drugi zezaju, on radi. Ali imam i AltDVB, i DVB Dream, i SkyView,.... mada za "obicnog" korisnika je i dalje najbolji ProDVB jer njega instaliras i - radi! A za ove ostale ne mora da znaci, ili moras jos po nesto da podesis (cuvene graph-ove i sl.)

Citat:
max86: E samo me zanima shta ti treba da bi naruchio i kako to ide? (verovatno pretplata i to, ali me zanima koliko pretplata koshta i koje programe koristish, i da li je odredjeno do koje velichine mozhesh da skidash fileove?)

Pitanja su konkretna, ali moji odgovori ce biti ipak polovicni, zbog desavanja oko EOL-a (EuropeOnLine). Ja sam malo ranije kupio godisnju pretplatu, i sada je koristim. Poseti www.broadsat.com i vidi sta se tamo nudi, posto su oni preuzeli EOL usere. Uvode tzv. SatTorrent koji bi trebalo da bude "zamena" za FileFetch. O njemu ce biti vise reci kada se bude nesto konkretnije znalo...
A sto se tice sadasnjih uslova koriscenja tzv. EOL File Fetch, oni su sledeci:
- u jednom mesecu imas pravo da potrosis 1GB podataka
- u jednom trenutku mozes da imas najvise 700MB podataka (fajlova) u svom "sanducetu" - da ga tako nazovem
- narucivanje vrsis tako sto:
1. zadas njihovom serveru da svuce fajl sa interneta
2. kada se fajl skine, kliknes na ikonicu i narucis da ti fajl stigne na komp
3. ako si uspesno narucio fajl, iskljucis se sa interneta, ostavis ukljucen komp i naravno okrenes antenu ka W3 satelitu (7 stepeni ISTOK), i cekas da u predvidjeno vreme stigne fajl bez povezivanja na internet.

Program za skidanje zove se EOL FileFetch Client (EOL FF CLient), mada je Satelite Gate 1 KOPIJA istog, samo sto sa njim mozes da primas SVE narucene fajlove. U poslednje vreme (oko mesec dana) kada narucimo fajl, dobijamo nesto kao najavu, koju ubacujemo u bazu programa (EOL FF Client) i taj program onda primi samo taj naruceni fajl.

Bio sam malo opsiran, ali se nadam da sam koliko sam mogao odgovorio na tvoje pitanje - i pitanja ostalih koje ovo sve interesuje... Ako ima jos nedoumica, slobodno pitaj(te)!

Pozdrav.
04.12.2004. u 23:59 

cdgamer
Otimanje para od Maloletnika
Kula

Član broj: 34152

icon Re: O pushovanju, BoCfx, najavama05.12.2004. u 16:23
1 GB... pa to je film ipo mesecno.... Sto je veliki bedak.... Znas li koliko kosta veca GB... Ipak vidno je da dosta ljudi narucuje DVD-ove, a takodje i igre.... Ipak ima li neka verzija pretplate na 10GB mesecno: recimo 3-4 igre i 3-4 filma.... Kolika je godisnja pretplata na ovakav paket.... Jer po meni nemas ti neki izbog ako si limitiran na 1gb mesecno.... to su samo onda utility programi... Sve ostalo mislim da je krupnije....
05.12.2004. u 16:23 

max86
Dimic Zoran
Prokuplje

Član broj: 40608

icon Re: O pushovanju, BoCfx, najavama08.12.2004. u 00:58
Stvarno i mene zanima koja ti je korist od toga shto mnogo placash za 700mb... i shta kad naruchish dvd? do se verovatno dodatno placa (sve preko 1gb) a ja ovde shibam po 6-10gb dnevno. (Ostavim ga samo uveche pa do otprilike 11 ujutru) Da li ima nekih voljig opcija, a da nisu previshe skupe?
ZD
08.12.2004. u 00:58 

enes
BG-YUG

icon Re: O pushovanju, BoCfx, najavama09.12.2004. u 01:42
Citat:
cdgamer: 1 GB... pa to je film ipo mesecno.... Sto je veliki bedak.... Znas li koliko kosta veca GB... Ipak vidno je da dosta ljudi narucuje DVD-ove, a takodje i igre.... Ipak ima li neka verzija pretplate na 10GB mesecno: recimo 3-4 igre i 3-4 filma.... Kolika je godisnja pretplata na ovakav paket.... Jer po meni nemas ti neki izbog ako si limitiran na 1gb mesecno.... to su samo onda utility programi... Sve ostalo mislim da je krupnije....

Mnogo pitanja u mozda malo nezgodno vreme Kako sada stvari stoje EOL je (valjda) bankrotirao - gasi se kao firma, a sve EOL usere je preuzela nova kompanija Broadsat (www.broadsat.com). Sta ce biti dalje i po kojoj ceni, zavisice od njih... Znaci za sve kombinacije moraces tamo da pogledas, posto postoje raznorazne verzije.

Citat:
max86: Stvarno i mene zanima koja ti je korist od toga shto mnogo placash za 700mb... i shta kad naruchish dvd? do se verovatno dodatno placa (sve preko 1gb) a ja ovde shibam po 6-10gb dnevno. (Ostavim ga samo uveche pa do otprilike 11 ujutru) Da li ima nekih voljig opcija, a da nisu previshe skupe?

Ti ne mozes da narucis ceo DVD. I ne mozes da iskoristis vise od onoga sto imas - server nece da prihvati! Mozes unapred da platis veci prostor i da ga koristis u tim granicama. Kako sve ovo na EOL-u funkcionise (u kratkim crtama):
- nadjes fajlove recimo nekog DVD-a ali iscepkane na delove (RAR ili ZIP ili sl.) od po 50MB (DivX je uglavnom isao po 15MB).
- onda za SVAKI taj fajl moras da zadas EOL serveru da ga skine u tvoje sanduce
- i tako ponavljas dok ne napunis 700MB
- kada se sve to skine, pored fajla pojavi ti se slicica satelita na koju moras da kliknes
- tek AKO ti EOL server da vreme kada je fajl zakazan za slanje, on ce tada i stici.
Verujte, ako je fajl veci od 20MB, velike su sanse da je potrebno da provedete na internetu preko 2 ili vise sati pokusavajuci da zakazete serveru da vam posalje fajl - posto je server PREPUN zahvaljujuci svim tzv. PUSHERIMA koji konstantno pune servere. Zahvaljujuci NJIMA vi (i ja) mozemo da uzivamo u svim ovim novim filmovima i igricama.

Znaci, za DVD od 4,7GB, potrebno je ~95 fajlova od po 50MB, tj. 14 fajlova od 50MB po jednom nalogu - znaci oko 7 aktivnih (uplacenih) pretplata da bi se poslao samo jedan DVD. Doduse, ovde sam racunao da se trosi po 700MB po nalogu (u jednom momentu maksimalno zauzece po jednom nalogu), sto znaci da ostaje po 300MB za recimo drugi DVD ili DivX i tako u krug. Znaci oko 5 naloga potpuno se potrosi da bi se poslao samo jedan DVD film. E zbog OVOGA pusheri traze da im legalni useri ustupe svoje sanduce.

A na toje pitanje da li ima boljih opcija - ne verujem. Sta vise, tek cemo da vidimo sta je sve spremio Broadsat sa svojim SatTorrent-om. Ako crackeri uspeju da provale njihov sistem zastite, i ako budu punili fajlovima, bice i nama super. U protivnom, i mi payeri cemo ostati uskraceni za nove filmove, igrice i software.
Ostaje nam samo da cekamo i da se molimo

P.S. Izvinjavam se na opsirnom odgovoru...
09.12.2004. u 01:42 

[es] :: BalkanSat :: PC DVB kartice :: O pushovanju, BoCfx, najavama

[ Pregleda: 652 | Odgovora: 10 ]

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.