Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Offline download

[es] :: BalkanSat :: PC DVB kartice :: Offline download

[ Pregleda: 820 | Odgovora: 14 ]

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

max86
Dimic Zoran
Prokuplje

Član broj: 40608

icon Offline download30.11.2004. u 00:43

Ovako, pre 4-5 dana sam kupio ss2 i mnogo sam zapaljen za offline download od kada sam na forumu video da skidate i igre tipa PES4... Evo vec satima trazhim detaljna uputstva za offline download i nisam mogao da se snadjem... Verovatno jer sam pochetnik shto se tiche DVB kartica... Molim vas ako mozhete da mi detaljno objasnite kako da ja (u daljem tekstu pochetnik) mogu da skidam fileove offline? Imam satelitsku antenu bez motora, shvatam da ne birate shta da skidate, nabavio sam programe fdsr v0.17 i sky net (sada se trudim da nadjem fazzt) iako ne znam chemu sluzhe tachno, koristim ProgDVB, znam da moram da satelitsku usmerim na eutelsatov satelit, instalirao sam setup4PC i ostale programe koji idu uz cd SS2 i nishta drugo ne znam... Chitao sam nabukodonosorovo uputstvo (http://www.elitesecurity.org/tema/59889), ali mi josh uvek mnoge stvari nisu jasne... Nisam nigde video uputstvo za fdsr, ne znam tachno chemu vama sluzhi skynet, voleo bih da mi neko potanko objasni shta sve treba podesiti posle ubacivanja kartice u slot da bi imao offline download. Siguran sam da bi ovo svim novajlijama moglo da koristi, pa bi to bio jedan razlog vishe (ako postoji ijedan drugi) da se neko dobar nadje da odvoji nekoliko minuta da bi odgovorio na pitanje, ovaj pitanja.
PS MOLIM VAS POMOZITE MALOM MAX-u...
ZD
30.11.2004. u 00:43 

Nabukodonosor
Marjan Bažalac
Kraljevo

Član broj: 17066

Jabber: nabukodonosor@elite.....
Sajt: www.balcansat.com

icon Re: Offline download30.11.2004. u 01:27
Ej, objasnio sam ovo u jednoj temi pre dva minuta. Isto je pitao covek sto i ti. Procitaj to, a za dalje cemo videti.
Have you ever had a dream that you were so sure was real? What if you were unable to wake from that dream? How would you know the difference between the dream world...and the real world?

Prvi srpski forum navijača Intera
30.11.2004. u 01:27 

sloboje
Glibovac

Član broj: 27997

icon Re: Offline download30.11.2004. u 05:28
Ne trudi se da nadjes fazzt jer ti nece biti od koristi. On je radio sa najavama koje si hvatao sa SkyNetom ali od toga vise nema nista. Nemoj da shvatis pogresno da je SkyNet sluzio samo za hvatanje najava za fazzt. SkyNet sluzi za "presretanje" signala koji stize surferima i drugim korisnicima interneta, medjutim to ti je pravo mucenje. Mnogo nekompletnih fajlova, mala brzina downloada i moze se koristiti za manje fajlove. Moj savet je da o SkyNetu ne razmisljas. Mada, mozda neko ima i bolja iskustva. Ostaje ti FDSR. Imas Nabukodonosorovo uputstvo pa probaj. Ako uradis sve sto ti kazu a i dalje nista onda skini Sattelite Gate. Ja sam se cimao sa FDSR dve nedelje i nikad mi nije proradio, a Sattelite Gate mi proradi iz prve. Mozda je bolje da odmah pokusas sa njim. On ima potpuno istu namenu kao i FDSR, ali po onome sta su ljudi pisali stekao sam utisak da radi bolje i da je jednostavniji za upotrebu (nisam video FDSR na delu tako da ja ne mogu da ih uporedim), ali neki nisu uspeli ni njega da podese, tako da...
30.11.2004. u 05:28 

Stexman
Novi Sad

Član broj: 18120

Sajt: www.eoncentar.info

icon Re: Offline download30.11.2004. u 09:59
Sloboje je u pravu sto se tice Satellite Gate 1,mnogo bolji od FDSR(probao sam oba)
ima bolji filter i jako retko se desi da neki fajl bude nekompletan!
Moj savet ti je Satellite Gate 1 V0.9.3.4.
30.11.2004. u 09:59 

atilahan
Vladimir Mrakovic
Sumarski radnik
Banja Luka/SRBIJA

Član broj: 37318

icon Re: Offline download30.11.2004. u 11:51
Ne znam po cemu zakljucujete da je satelit gate bolji od fdsr istu funkciju obavljaju i jedan i drugi fdsr je toliko jednostavan za upotrebu da ne moze biti jednostavni a sto se tice incoplit fajlova to ne zavisi od softvera nego od toga u kakvom je stnju HDD i koliko se forsira procesor dok se skidaju fajlovi,znaci samo stvar ukusa
30.11.2004. u 11:51 

Stexman
Novi Sad

Član broj: 18120

Sajt: www.eoncentar.info

icon Re: Offline download30.11.2004. u 14:20
Zato sto sam koristio i jedan i drugi program,samim tim isti je i HDD,i razlika je velika!Sa FDSR je sa svakim pushem bilo nekompletnih fajlova a i opterecenje procesora je malo vece!
30.11.2004. u 14:20 

Nabukodonosor
Marjan Bažalac
Kraljevo

icon Re: Offline download30.11.2004. u 15:48
Nije velika razlika. Nema razlike uopste, da budem precizniji. Kazes ima bolji filter? Pa i kod FDSR mozes da filtriras sta god ti se ne svidja, bez I MALO problema. A sto se incomplete-a tice, ja ne pamtim kada sam imao neki. Nije mi pre neki dan stigao jedan fajl od Sid Meier's Pirate, ali samo zato sto sam igrao ogrice dok se skidalo. I tu se spisak zavrsava sto se incomplete-a tice. Nema to veze sa softverom.
Have you ever had a dream that you were so sure was real? What if you were unable to wake from that dream? How would you know the difference between the dream world...and the real world?

30.11.2004. u 15:48 

max86
Dimic Zoran
Prokuplje

icon Re: Offline download30.11.2004. u 21:33
e sve je to ok, nego imam josh jedno pitanje, pa ne bih postavljao novu temu, vec samo mali odgovor mi treba. Poshto ruchno pomeram antenu (chitao sam da je eutelsat malo udesno od astre), meni je jako losh signal, u stvari, neko vreme 54, a neko vreme ga nema uopshte... Na anteni imam neko s***** za ruchno pomeranje, samo pomerim za jednu rupu ulevo (tako da se antena okrene udesno za odredjeni broj stepeni), sledeca rupa je hotbird... Kako bih mogao da usmerim antenu ka eutelsatu i da imam dobar signal. Mozhda i nnije do usmeravanja, jer mi, kada selektujem iz setup3pc-a eutelov satelit, proradi signal, dodushe na nekoliko sekundi, kada moram to ponovo da uradim. Inache mislim da mi je prechnik antene metar i chetrdeset, ali nisam siguran, javicu ako nije tako (moj cale se bakcao sa satelitskom televizijom, satelitsku imam odavno, tako da se slabo razumem, ali mi je bitan offline download). Nabukodonosore, hvala za detaljno uputstvo, jer mi je stvarno bilo teshko da se snadjem, jbg pochetnik....
ZD
30.11.2004. u 21:33 

Nabukodonosor
Marjan Bažalac
Kraljevo

icon Re: Offline download30.11.2004. u 21:55
Pa pazi, Astra je 19 stepeni istocno, a Hotbird na 13. Eutelsat W3 je na 7 stepeni istocno, znaci nekih 12 stepeni razlike. Nije to ni malo. Imas i satelit na 10 stepeni, Eutelsat W1, pa nadji prvo njega pa idi dalje. Moras postepeno.

30.11.2004. u 21:55 

sloboje
Glibovac

icon Re: Offline download30.11.2004. u 22:06
Smisli neki mehanizam za preciznije pomeranje antene. I ja je pomeram rucno, prilicno primitivno ali dosta precizno i signal mi je konstantno 74%. Imas sliku pa pogledaj. Antena je u basti fiksirana za sipku koja je ukopana oko 60 cm u zemlju i okrecem je sa sve sipkom. Kad sam kupio antenu reko' ajde samo da probam dal radi i tako je i ostala. Srafovi za podesavanje elevacije mi cak nisu ni zategnuti. Srecom je u zavetrini od kuce. Malo sam severnije od tebe (Smed. Palanka), ali imam manji precnik 1,2 metra.
Prikačeni fajlovi
30.11.2004. u 22:06 

max86
Dimic Zoran
Prokuplje

icon Re: Offline download01.12.2004. u 11:08
Signal mi je od 31-33% i u skynetu protok oko 160kb... To je verovatno loshe.. Shta da radim da bih pojachao signal? Ovo mi je najvishe shto sada mogu.. Mogu da probam da stavim antenu na neko drugo mesto.. Da li je visina bitna? Da li je vertikalni ugao mnogo bitan? Poshto je cale sam stavlao antenu pa nisam siguran koliko dobro podesheno. Inache hotbird i astra su mi na jedno 40-50%, a slika je super, i na eutelsatovim kanalima slika nije loshe (ali ima samo nekoliko kanala kojima hoce slika da se prikazhe). PLEASE HELP Usput, samo sam na postojecu instalaciju startovao skynet. Mozhda je zbog podeshavanja softwarea?
ZD
01.12.2004. u 11:08 

sloboje
Glibovac

icon Re: Offline download01.12.2004. u 11:18
Naravno da je vertikalni ugao (elevacija) bitan. Elevacija ti je najveca za satelite koji se nalaze na geografskoj duzini na kojoj zivis. U nasem slucaju to je Astra 19,2. Sto vise ides na istok ili zapad, elevacija se smanjuje. Ne znam da li ima veze, ali ako je jos tvoj cale nabavljao opremu, moguce da ti je i do LNB-a, ako je nesto matoro.
01.12.2004. u 11:18 

max86
Dimic Zoran
Prokuplje

icon Re: Offline download01.12.2004. u 19:51
OK sve sam podesio... Ide mi oko 1500kbps, verovatno samo zato shto imam 34% signal... Da li ce to biti problem prilikom skidanja vecih fileova? Planiram da skidam igrice i neke filmove ako naidju... Bilo bi lepo i da ponekad javite shta ce da stigne od igara i filmova. E, josh jedno samo pitanje, mada je verovatno glupo. Da li je bitno gde cu da skidam (preko skynet-a ili fdsr-a)? Ono kad vi najavite bice tad i tad, ja treba da visim tog celog dana i chekam da mi stigne igra? Zar ne mozhe da se zna kako ce se taj fajl zvati tachno pa da mogu da filtriram? Ups, ispade tri pitanja... SRY
ZD
01.12.2004. u 19:51 

Nabukodonosor
Marjan Bažalac
Kraljevo

icon Re: Offline download01.12.2004. u 21:22
Bitno je. SkyNet i FDSR su dve potpuno razlicite stvari. Skynet je stream reader tj. zadas mu eksenziju i on skida sve fajlove sa tom ekstenzijom. Stavis JPG i on ce ceo dan i celu noc da ti trpa hiljade i hiljade slika na hard. A kod FDSR-a je takva situacija da se skidaju kompletni filmovi, igre i programi. Iskoristi priliku i skidaj sa FDSR-om dok jos mozes.

01.12.2004. u 21:22 

livada

Član broj: 31530

Sajt: livada.pondi.hr

icon Re: Offline download01.12.2004. u 22:09
""Bitno je. SkyNet i FDSR su dve potpuno razlicite stvari. Skynet je stream reader tj. zadas mu eksenziju i on skida sve fajlove sa tom ekstenzijom. Stavis JPG i on ce ceo dan i celu noc da ti trpa hiljade i hiljade slika na hard. A kod FDSR-a je takva situacija da se skidaju kompletni filmovi, igre i programi. Iskoristi priliku i skidaj sa FDSR-om dok jos mozes""

Ili još bolje skidaj istovremeno i sa fdsr-om i sa sky netom . Onda imas stvarno veliki izbor :)
01.12.2004. u 22:09 

[es] :: BalkanSat :: PC DVB kartice :: Offline download

[ Pregleda: 820 | Odgovora: 14 ]

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.