Moje skromno misljenje je da skupis pare za neki jeftiniji DSLR(Canon EOS300d ili Nikon D70).To je buducnost,glupo je da investiras u tehnologiju koja je na granici umiranja(filmski aparati).Po statisitkama ove godine je prodato vise dSLR-ova od filmskih dSLR-ova.
E sada zavisi naravno od toga koliko novca imas,i da li imas objetkitve od nekog analognog SLR-a.
E sada alternativa su ti i prosumeri,koji imaju bolji odnos kvalitet cena.Njima nisu promenjivi objektivi,ali su oni ugradjeni jako kvalitetni,kao naprimer kod Olympusa C8080 ili Canona PRO1(ima Canon L seriju objektiva).Za razliku od dSLR-ova imaju manje CCD chipove,pa je kolicina shuma pri visim ISO osetljivostima(>200ISO) veca nego kod dSLR-a.
Ali sve mane ccd-a kompenzuju jako kvalitetni objekitivi kao sto sam pre napisao.
U klasi prosumer 8 mpix aparata Canon PRO1 i Olympus C8080 su sigurno najbolji,iza njih je Sony F828 ,dok po meni je (kad imas izbor ova 3 prethodno navedena) glupo uzimati Nikon 8700(nema wide objektiv),ili Minoltu A2(najlosiji kvlaitet slike zbog lose JPEG kompresije).
Zajednicko za ove aparate je Sony CCD chip(2/3")
mislim da ce ti Nebojsa jos bolje objasniti
Sta ce biti za 5 meseci vise niko ne sme ni da predvidi,ali ako dozivimo 6-ti mesec vi cete biti nas nezamenjiv covek