Vec nekoliko sedmica se pokusavam registrovati na ovu stranicu i ne ide,uvijek dobijem poruku ''registracije su onemogucene''.Da li neko zna u cemu je problem?
Daj nemoj zezat da vec dvije godine pokusavas ? Forum mi se cini dobar,a neko je na ovom forum u nekom od topika spominjao taj forum i znam da je clan tamo.Ako bi mogli nekako da kontaktiramo moderatora mozda bi i rijesili problem.
Dosta nas je odavde i tamo bar onih koji su uzeli isti nick...nisam znao da postoji problem pitacu....
kopernikus dig-ana sa pozicionerom
2 fiksne i 1 pokretna sat antena
pc-dvb skystar 2,satelitski net 5000k
telekom ADSL 64/512
amd X2 DC 3600+box,gigabyte AM2-m55+s3g
kingston 2x1GB@800mhz dual
WD 2x160GB aasj SATA 2-raid0
Palit sonic OC 8800GT-512MB DDR3
corsair 450W
avermedia TV card
total tv
Da tako stoji na sajtu...od 1.10.2004 je obustavljeno...ne znam zasto ali posto sam sa njima u chatu pitacu sutra....
kopernikus dig-ana sa pozicionerom
2 fiksne i 1 pokretna sat antena
pc-dvb skystar 2,satelitski net 5000k
telekom ADSL 64/512
amd X2 DC 3600+box,gigabyte AM2-m55+s3g
kingston 2x1GB@800mhz dual
WD 2x160GB aasj SATA 2-raid0
Palit sonic OC 8800GT-512MB DDR3
corsair 450W
avermedia TV card
total tv
Pa mi i jesmo zatvorili registracije na forumu da ne bi bili kao ES gdje se samo pricaju gluposti i gdje rijec vode dva covjeka Bebi i Roli, sto vise lici na prepisku dvojce besposlicara nego na ozbiljan forum.A da ce nas BalkanSat pregaziti takodje se ne bih slozio jer oni dnevno imaju aktivnih oko 20 tema dok na SF-u ti je dnevno aktivno oko 180 tema sa po 450 poruka u prosjeku. Ne nije samo elita na forumu niti nam je to cilj nego jednostavno svi clanovi su jedna zajednica kojima je sasvim dobro ovako distancirani od pojedinaca koji nisu na forumu da bi poboljsavali njegovu kvalitetu.
Evo sta kaze jedan od administratora na SF na moje pitanje da li ce primati nove clanove i na moju konstataciju da ce ES-forum da ih pregazi u dogledno vreme ako tako nastave-samo da znate zasto se ne mozemo registrovati
Neka samo oni budu distancirani. A da se na ovom forumu nema sto naci ne stoji. Od kada sam clan ovdje nasao sam dosta korisnih stvari, a i ostali korisnici su OK i nisu umisljeni kao doticni koji su vjerojatno dovoljni sami sebi.
Mislim, ipak, svaki komentar je suvisan.
To sam i ja pokuso da imi objasnim ali ljudi oce sami ap ce mo videti dokle ce dogurati,a ovaj komentar za ES-forum u najmanju ruku je bezobrazan mislim da ovde ima jako puno ozbiljnih ljudi i sto je najvaznije ljudi koji ce ti u svako doba dana pomoci,a sto se tice SF
znaci nije problem visak clanova kako je neko ovde pisao nego jednostavno nece da postanu kao BalkanSat,a ja mislim da ce ovo biti mnogo bolje mesto u dogledno vreme od SF
Slazem se sa konstatacijom da nesto nije u redu sa foriumom koji ne prima nove clanove.
Odnos na ovom forumu su vrlo korektni, sto je za svahu pohvalu.
Ja sam se do skoro ukljucivao u jedan forum, ali retko, upravo zbog @naduvenog@ odnosa mderatora i ostalih koji vode forum.
Pa forumi su valjda za one koji treba nesto da nauce, znaci ne mogu da budu samo oni koji sve znaju.
Gile, mislim da je covek mislio na BalkanSat, kao izlolovan slucaj, ne na ceo ES. Nije da ga nesto opravdavam, nego cisto da kazem. Mislim, daleko bilo da ono forumce moze da se poredi sa celim ES-om.
Have you ever had a dream that you were so sure was real? What if you were unable to wake from that dream? How would you know the difference between the dream world...and the real world?
Gile, mislim da je covek mislio na BalkanSat, kao izlolovan slucaj, ne na ceo ES. Nije da ga nesto opravdavam, nego cisto da kazem. Mislim, daleko bilo da ono forumce moze da se poredi sa celim ES-om.
Pa i da je to mislio samo ovaj podforum ima koliko taj gospodin pise, a i on je mislio na citav SF pa nije ni njihov forum samo Satelitska tematika, al sta ces mi na ovim prostorima volimo da se hvalimo i kad je to istina i kad nije.
23.11.2004. u 21:28
roli Mrdja Dragan Razvlakac kablova na Freedom wireless mrezi
xe xe xe xe...nisam znao da me i tamo znaju,bogami fino...bice valjda i neka nagrada dok me spoominju
Ja sam otisao tamo par desetaka puta...iskljucivo zbog mog prijatelja @astp koji je sad tamo moderator i uglavnom sam se slatko smijao pokusavajuci da skontam neke novogovorne termine glede ovih cimbenika u svezi za sat.tv
Kad god sam posjetio...morao sam traziti novi pasvord ...naravno da sam i brzo otisao odatle posto mi zeludac ni ovdje ne vari silovanje govora i termina,a tamo nek se uzajamno poducavaju maternjem jeziku do mile volje,...ali sto dalje od mene...
Naravno posto ja nisam ugladjeni tisucljetni gospodin i ne umijem da pricam uvijeno koristeci,visokoumne termine, a da pritom nista ne kazem,sto bi otprilike bilo kao da kresem sa 3 prezervativa,odjednom...za ne daj boze skontao sam da mi je ipak daleko ljepse sa ljudima koji su kao i ja..ono sto jesu...ljudi sa Balkana
Cak mi i Giletova gumica bude toliko draga,skoro kao i eventualna nagrada koja ce mi mozda biti urucena na tom forumu...za promidzbu satelitske naobrazbe..."Zlatni malj Dr.Mile Budaka"... "Aluminijski ofset Alojzija Stepinca"
Zaista lijepo sto su me se sjetili!!!
Pozdrav!!!
/mrdja
[Ovu poruku je menjao Gile dana 24.11.2004. u 10:52 GMT+1]
Ma taj papak sto je to napisao fakat nije normalan,pa ja dok nisam zabasao na es nisam imao pojma o dvb karticama,sve sto sam naucio,naucio sam od vas ljudi,ali neko je bas ovdje u nekoj od diskusija spomenuo satelitskiforum.com kao dobru i poucnu stranicu,a ja imam obicaj da provjerim skoro sve :).zato sam htio da vidim kakav je to forum i zasto ga je hvali taj lik,ali ocito to nije mogu,posto ljudi tamo hoce da imaju svoju malu zajdnicu.
24.11.2004. u 01:12
roli Mrdja Dragan Razvlakac kablova na Freedom wireless mrezi
Tim ljudima izgleda da nije jasno...da najobicniji pocetnik...uz malo dobre volje i truda moze jako brzo da skonta ovu problematiku...
Jedno je sigurno...sto god se vise zatvaraju,i prave od ovoga bauk...sve manje znaju....i ispadaju smijesni ,nema ovdje tajni,a i da ih ima..izvadis 20 evra...i naravno...tajni nema
Ovdje na ovim nasim forumima,nema puno pametovanja...jedan od razloga je i taj sto ovdje takodje postoje ljudi koji dosta znaju o ovome i koji imaju informacije o svemu sta se desava i koji ce svaki pokusaj omalovazavanja onoga koji ne zna i koji pita , u momentu iskarikirati i ismijati tako da sigurno vise nikom nece pasti na pamet da se pravi pametan..
Od takvih koji znaju, a koji su prepotentni,ima i onih koji mozda i vise znaju i koji te prepotentne spustaju ocas posla na zemlju....na opste zadovoljstvo...mnogobrojnih navijaca
Svi smo mi bili u poziciji da nismo znali nista i da smo ucili....mi koji smo od prvog dana u ovom poslu-hobiju...smo imali vise problema,nije nam imao ko objasniti,ali zato sad mi koji znamo malo vise od pocetnika mozemo istima pomoci da lakse udju u svijet Sat.tv-e
Ovdje nema mudrovanja...niti ce ga biti!!!