Da bi nesto pametno uradio sa tom Dbox, moraces da mu ubacis novi firmware.Najbolje potrazi DVB2000.Sledece, pogledaj displej u trenutku kada ukljucis risiver u struju.Ako prvo sto bude napisao bude B2.00Unc ili B1.00 onda mozes da ga nadogradis putem obicnog NULL MODEM kabla.Nadji na netu program Serial Download i skini negde DVB2000 i pici.Da bi ga napravio ALLCAM moraces da otvoris IRDETO cam (skines plastiku koja pokriva displej i izvuces sa leve strane malu kutijicu koja nema mesto za karticu).U njemu postoji eprom 27C512 u PLCC obliku koji ce morati da se zameni.BIN fajl za Eprom ces da nadjes na netu.Bilo je nekada gotovih cipova u Nemackoj, sad bi trebalo da su negde oko 5-10 eura.
Ako pak na displeju pise nesto drugo u trenutku ukljucenja moraces da napravis BDM interfejs (slicno kao JTAG) pa da promenis BOOTLOADER u risiveru (to zahteva otvaranje risivera).
Znam da je ova tema vec iscrpljena, ali da odgovorim coveku.Nedavno sam imao musteriju koja mi je donela dva komada Nokia 9500 na kojima sam izveo ovu operaciju....
Nadam se da sam ti pomogao ovim.Pozdrav.
Sva sreca sto sam svestan svoje nesvesti.U suprotnom bih bio nesvestan svoje svesti...