Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

DreamBox i SkyStar

[es] :: BalkanSat :: Dreambox,Samsung,Humax,D-box :: DreamBox i SkyStar

[ Pregleda: 366 | Odgovora: 9 ]

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

LPFM
Vladimir Ilić
Beograd

Član broj: 28719

Sajt: galeb.etf.bg.ac.yu/~iv060..

icon DreamBox i SkyStar13.10.2004. u 21:53

E ljudi skupio sam konacno nesto kesa pa sam naleteo na ovaj forum i pogodite sta.. rešio da kupim satelitsku. Po mom žargonu prepoznajete da sam početnik ali sma dosta pročitao postova na ovom forumu i kockice se polako sklapaju.
1. Dvoumim se oko SkzStar2 kartice i Dreambox 7000S. S obzirom da mi rad sa kompom i eksperimentisanje (imam istrenirane elektroničarse živce) predstavlja zadovoljstvo a budžet ograničenje šta preporučujete.

2. Ovde skrećem pažnju i da napišete šta je još potrebno sem risivera i neke okvirne cene.

3. Vidim da ovde ljudi baš nešto ne vole SkyStar kartice veće se opredeljuju za dream zbog čega je to tako.

4. Ako kupim SkzStar2 karticu da li ću kasnije moći da je iskoristim za konekciju sa netom.

5. VAŽNO PITANJE Da li je za dream i sky potrebna neka dodatna kartica za gledanje zaključanih kanala ili su dovoljna software rešenja.

6. Može li se sa Dreambox 7000S snimati program na komp preko crossover kabla ili se u njega mora ugrediti HDD?
13.10.2004. u 21:53 

roli
Mrdja Dragan
Razvlakac kablova na Freedom wireless mrezi

Član broj: 3571

Sajt: www.freedom.org.yu

icon Re: DreamBox i SkyStar13.10.2004. u 22:04
E ovako da si pasionirani ljubitelj SAT TV preporucio bih ti Dream ili D-Box2 ali posto volis da se rves sa kompjuterom,nisi nesto extra zagrizen za SAT TV,a planiras i da nesto ceprkas oko Sat interneta ,a usput si ogranicen sa parama...preporucujem ti SKY 2...imaces sve ko i sa Drimom ,a usput ni za jedno ni za drugo ti nista ne treba jos i mozes snimati na HDD
Mada je Dream i izvikan previse..Nokia D-Box 2 je....klasa

Pozdrav!!!
/mrdja
13.10.2004. u 22:04 

dusanl

Član broj: 27224

icon Re: DreamBox i SkyStar14.10.2004. u 00:17
Bas sam pre neki dan testirao ortakovu SS2 ver 2.6 karticu posto je on tek kupio i nema jos antenu pa reko da vidimo kako to radi.Inace imam dreambox 7000s.
Posto se dvoumis izmedju SS2 i Db 7000s pokusacu neki uporedni pregled da ti dam sa svog stanovista.
Kao prvo Db je bolji od SS2 i tu nema sta. Brze otvara kanale, ne glavi za razliku od SS2 koji nas je zezao samo tako sa pucanjem cak njegovih programa za gledanje fta kanala.SS2 ne moze da se kaci na Tv (sem ako nemas gr. karticu koja ima tv izlaz i to dobar).Nije prakticna jer kad zelis da gledas satelitske programe moras da palis komp.Uz pomoc ProgDvb-a sam uspeo da otvorim sve kao i sa Db7000s sto se tice skremblovanih kanala, ali to je nekako "kilavo" jer posle minut dva gledanja tog kanala on pocne da sece.Fora je sto imam Athlon-a na 3200,256rama i on ladno sece.Je*iga.
Mozda sam nesto zeznuo prilikom namestanja drajvera za SS2 pa zbog toga sece.
SS2 ima prednost zbog sat interneta i to je to.Inace naravno da moze da se snima program preko krosover kabla na kompl.
14.10.2004. u 00:17 

spaske
spasojevic nenad
beograd

Član broj: 2135

Jabber: http://www.spaske.net
Sajt: www.autodijagnostika.rs

icon Re: DreamBox i SkyStar14.10.2004. u 09:57
Nesto si ti zeznuo u podesavanjima ili sto kazes u drajverima...
Vidjao sam Sky Star 2 na mnogo slabijim masinama i radi ko sat :)
Dream 7000 je bolji ali je razlika u ceni prevelika..
Dream 7000s je u SCG 370-400 Eura
a Sky Star2 sa daljinskim je 85 Eura
tako da razlika od ~300 Eura nije bas mala :)
AKo imas graficku sa TV-out pazari Sky Star 2 i uzivaj
a + tu ti je i sat.internet...
cujem da ima i besplatnog downloada ( off line)
a za on line stvari ti je tu onaj Intercom035...
Uvece posle 23h je kod njih je 1 GB pri brzini od 4 MBita - 11 dolara :)))
Cekam da mi stigne SS2 pa da ih malo testiram ,ali hvale ih ljudi
spaske
---------------------------------------
14.10.2004. u 09:57 

LPFM
Vladimir Ilić
Beograd

icon Re: DreamBox i SkyStar14.10.2004. u 14:16
Citat:
roli:  usput ni za jedno ni za drugo ti nista ne treba

Jer se ovo odnosi na kartice
Citat:
LPFM
2. Ovde skrećem pažnju i da napišete šta je još potrebno sem risivera i neke okvirne cene.
Citat:

Može li neko na ovo da odgovori?

14.10.2004. u 14:16 

fenomen
bela crkva

Član broj: 1497

icon Re: DreamBox i SkyStar15.10.2004. u 08:11
Tanjir na krovu,univerzalni ili digitalni lnb(ili vise njih jer za svaki satelit ti treba jedan lnb)a ako zelis vise satelita onda ti treba i motor(u tom slucaju jedan lnb ti je dovoljan) sa kojim ces okretati tanjir,koaksijalni kabal od tanjira do recivera ili do kompa....
Pogodno mesto za postavljanje tanjira(sat-antene)a to podrazumeva da imas slobodno ka nebu da te neka zgrada ispred ne zatvara....
Pogotovo za te tvoje kombinacije koje zelis jer ss2 ima problema sa kvalitetom signala a i dreamovci se zale na slabiji tjuner na dreamu....A imati dobar signal je po meni jedan od najvaznijih uslova....

Pozdrav...
fenomen
15.10.2004. u 08:11 

guslac
Aleksandar Djokic
C:EuropeSerbiaNis

Član broj: 13478

icon Re: DreamBox i SkyStar15.10.2004. u 15:18
dusanl nemoj da vredjas skystar 2, niko ne kaze da je bolja od DM7000, a ovo "Fora je sto imam Athlon-a na 3200,256rama i on ladno sece" prvo Athlon je uzasan procesor, a i 256MB rama nije uopste tako puno za Athlon na 3.2Ghz - prebrz procesor malo memorije eto ti seckanja a i bas nisam siguran kako Athlon stoji sa cache memorijom...
15.10.2004. u 15:18 

Zeusplus
Mxx Zoran
non-public

SuperModerator
Član broj: 8301

icon Re: DreamBox i SkyStar15.10.2004. u 17:07
Niko ovdje ne vredja sky star2 ali mislim da naslov ove teme je skroz pogresan, pa raspravljati sta je bolje je besmisleno.
Citat:
1. Dvoumim se oko SkzStar2 kartice i Dreambox 7000S. S obzirom da mi rad sa kompom i eksperimentisanje (imam istrenirane elektroničarse živce) predstavlja zadovoljstvo a budžet ograničenje šta preporučujete.

3. Vidim da ovde ljudi baš nešto ne vole SkyStar kartice veće se opredeljuju za dream zbog čega je to tako.

4. Ako kupim SkzStar2 karticu da li ću kasnije moći da je iskoristim za konekciju sa netom.

5. VAŽNO PITANJE Da li je za dream i sky potrebna neka dodatna kartica za gledanje zaključanih kanala ili su dovoljna software rešenja.

6. Može li se sa Dreambox 7000S snimati program na komp preko crossover kabla ili se u njega mora ugrediti HDD?

Odgovori:

1. Budzet ogranicen znaci ss2
2. Sem risivera ti je normalno potrebna antena, motor, pozicioner a cena okvirna zavisi od dosta drugih stvari.
3. Ne da ne voli ss2, pogresan zakljucak, to sam ti na pocetku rekao da ne mozes da uporedjujes ficu i mercedesa
4. Da
5. NE
6. Moze direktno na hard

@fenomen

Citat:
dreamovci se zale na slabiji tjuner na dreamu....A imati dobar signal je po meni jedan od najvaznijih uslova....

Koliko sam primetio ti imas Humax i dbox2 ili mozda gresim ali Dreambox nista slabiji tjuner nema od ta 2 risivera, mozda pre sa pojedinim sw sad je to sve isto.
15.10.2004. u 17:07 

LPFM
Vladimir Ilić
Beograd

icon Re: DreamBox i SkyStar15.10.2004. u 21:09
Zbog naslova se izvinjavam ali on je takav zato sto sam pocetnik.
Znaci SS2 je u odnosu na dream fica. Ali ipak to meni treba i zbog neta.
'fala na odgovorima samo me jos interesuje moze li se motor kontrolisati uz pomoc ss2 kartice i sta je pozicioner.

15.10.2004. u 21:09 

[es] :: BalkanSat :: Dreambox,Samsung,Humax,D-box :: DreamBox i SkyStar

[ Pregleda: 366 | Odgovora: 9 ]

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.