Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Hackeri napadi na HR?

[es] :: Defaced :: Hackeri napadi na HR?

Strane: 1 2

[ Pregleda: 1485 | Odgovora: 26 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

CrAzYBoY_LuD
MNE

Član broj: 74
195.66.174.*

Sajt: www.moglasi.com

icon Hackeri napadi na HR?22.04.2001. u 14:03

Jeste li culi za to ? Evo vam "prenos" sa monitor.hr :

"Hrvatska sinoć u Internet blokadi
Jučer oko 18 sati počeo je veliki napad hackera na HT-ove HThinet servere, čime je cjelokupan promet iz hrvatskog Internet prostora prema svijetu onemogućen. Neslužbeno smo od HT-ove Službe za pomoć korisnicima saznali kako je riječ o DDoS (denial of service) tipu napada na njihove DNS (Domain Name Server) servere. Ti serveri, pojednostavljeno rečeno, osnova su cjelokupnog Internet prometa, piše današnji Večernji list… Iscrpnije...

Pozdrav !

Đe si brate ? Sto se cini ? Eo nista , ti ? jaaa bezveze..... Đe si...
22.04.2001. u 14:03 

torbica
Zoran Torbica
community manager
Vracar, Beograd

Član broj: 187
*.tehnicom.net

Sajt: www.aikstednja.rs

icon Re: Hackeri napadi na HR?22.04.2001. u 15:50
Citat:
CrAzYBoY_LuD wrote:

Jučer oko 18 sati počeo je veliki napad hackera na HT-ove HThinet servere, čime je cjelokupan promet iz hrvatskog Internet prostora prema svijetu onemogućen. Neslužbeno smo od HT-ove Službe za pomoć korisnicima saznali kako je riječ o DDoS (denial of service) tipu napada na njihove DNS (Domain Name Server) servere. Ti serveri, pojednostavljeno rečeno, osnova su cjelokupnog Internet prometa, piše današnji Večernji list… Iscrpnije...

Pozdrav !

U januaru i februaru bili su napadi na YU i CG internet i tio gadni ;(

www.aikstednja.rs mesec stednje 2010/ www.snajper.rs servis za media planiranje na Internetu
22.04.2001. u 15:50 

m r v a

Član broj: 8
*.yubc.net

icon Re: Hackeri napadi na HR?22.04.2001. u 17:11
Laptopovi

hehe, koi ih yebe kad imaju usko grlo L;))
Hvala Bogu na nasoj razbacanosti ...
Te preko .gr , te preko .de ... malo pre .it ... malo preko satelita ...LOL
I kad vidim one iz www.yu ... kao oni oce da prave kicmu YU Internet-a
aye PALI !!!!
22.04.2001. u 17:11 

ventura
Beograd

Član broj: 32
*.brick.net

icon Re: Hackeri napadi na HR?22.04.2001. u 17:58
www.yu .. ma daj bre pa o je smejurija ziva.. ja sam tamo svojevremeno 'radio' odnosno kamcio za Dz.. leta '97 ono NetCentar... wauu... a oni bre nemaju ni posten link, a pogotovo ni postenog coveka koji zna posao.. i oni se uvek petljaju u nesto.. kao i sto je bilo ono s***** za vreme nato bombardovanja.. kao hackerski centar YU... ma sabani..
22.04.2001. u 17:58 

m r v a

*.yubc.net

icon Re: Hackeri napadi na HR?22.04.2001. u 20:52
zato croat-i mogu da YU internet povuku za donju pipu (link)
L;))))
22.04.2001. u 20:52 

UnderGround
Serbia

Član broj: 113
212.62.52.*

Sajt: www.nemam.com

icon Re: Hackeri napadi na HR?22.04.2001. u 21:43
'lepa sela lepo gore'
taslacenje
-))))))
press play on a tape

udri po pivu
22.04.2001. u 21:43 

sv3ta

Član broj: 143
212.24.133.*

icon Re: Hackeri napadi na HR?24.04.2001. u 16:29
Citat:
CrAzYBoY_LuD wrote:

Pozdrav !

Nije u pitanju bio DOS napad vec su namerno oborili servere koji su im bili hacknuti da bi ih patchovali ...
Inache glavni serveri rade na SUN 5.7/8 i nisu pod fw-om ...

Sv3ta
Svt3a
24.04.2001. u 16:29 

CrAzYBoY_LuD
MNE

195.66.174.*

icon Re: Hackeri napadi na HR?25.04.2001. u 20:47
Izgleda da ti nisi u pravu evo sto pisu novine ali novo izadnje
pogledajte odje:
http://www.vecernji-list.hr/2001/04/25/Pages/PLUS-NAJ.html

Ovako nesto bi trebalo da se uradi ovome jedinom provajderu u Crnoj Gori
treba da sprzit !

Pozdrav !
25.04.2001. u 20:47 

sv3ta

Član broj: 143
212.24.133.*

icon Re: Re: Hackeri napadi na HR?27.04.2001. u 00:43
Ma sve su to gluposti, sad sam van zemlje, vracam se uskoro kuci, pastovacu ovde ceo log file ako zelis ... ;) a mozda i dalje imam access tamo ..

Svt3a
27.04.2001. u 00:43 

torbica
Zoran Torbica
community manager
Vracar, Beograd

Član broj: 187
*.tehnicom.net

Sajt: www.aikstednja.rs

icon Re: Re: Hackeri napadi na HR?27.04.2001. u 02:27
Citat:
m r v a wrote:
hehe, koi ih yebe kad imaju usko grlo L;))
Hvala Bogu na nasoj razbacanosti ...
Te preko .gr , te preko .de ... malo pre .it ... malo preko satelita ...LOL
I kad vidim one iz www.yu ... kao oni oce da prave kicmu YU Internet-a
aye PALI !!!!

mrva prvo ni hravti nemaju jedan link....cini mi se da je najveci 144 megabita
a internet exchange je neophodan...
a kad se vrsi napad na mrezu bgp oglasava i za par sekundi je gotovo, ubije ti sve pristupe.... nisi razmisljao o tome ;)

www.aikstednja.rs mesec stednje 2010/ www.snajper.rs servis za media planiranje na Internetu
27.04.2001. u 02:27 

m r v a

*.eunet.yu

icon Re: Hackeri napadi na HR?27.04.2001. u 09:20
Hmm. ovaj ne, nisam .... aaa sta je bgp ?
27.04.2001. u 09:20 

tuzlaorg

Član broj: 286
*.dsl.mindspring.com

Sajt: www.tuzlaorg.com

icon Re: Hackeri napadi na HR?01.05.2001. u 00:18
Sveta,
Labude sivi.
Kad se sjetim 97-e il tako nesto, zaboravih; Sveta je bio strah i trepet na Ircnetu :)) Dok nisu dosli Nibris, Giga i Warlordsi :) Onda dodje Crna tuka. :)) ruka :)
Sveta sinji labude, cujem oce policiju da salju na tebe.
Jesil jos u Madjarskoj :)) il gdje s i ono bio :))
Friends don`t let friends do FAT! Friends let friends do ext3 :)
01.05.2001. u 00:18 

ventura
Beograd

*.brick.net

icon Re: Hackeri napadi na HR?01.05.2001. u 02:50
U Europi, TURCI imaju najveci link... to mi je pricao lik iz BITS-a, tj kad su oni kupovali njihov lik, gazda je bio uzeo neki munja link, samo da moze da prismrdi tom turku.. jer je popizdeo jer je turak imao neki do jaja link.. al opet je mislim mogao da uzme samo pola od onoga sto je turcin imao..
01.05.2001. u 02:50 

CrAzYBoY_LuD
MNE

195.66.174.*

icon Re: Hackeri napadi na HR?01.05.2001. u 09:55
Vidji puca meni k**** sto drugi ima samo da je meni dobro odje dje sam ... Pa ce mo lako za ostale

Pozdrav !
01.05.2001. u 09:55 

BobMarley
Vedran B
Bologna

Član broj: 148
*.net.hinet.hr

icon Re: Hackeri napadi na HR?08.05.2001. u 12:20
ovaj buduci da sam ja iz HR. I bas sa tog providera. i znam neke određene ljude u novinama. mogu li vas ja razuvijeriti od toga da su namjerno skinuli server da ga patchnu ?

kao prvo i prvo nitko nije hacknuo njihove NameServere (2) vec se kako prica grupa Dosta! pobrinula za DoS. Ali verujte mi Dosta! nije to sposobna napraviti a i nisu oni grupa takvog tipa to je grupa protiv monopola na internetu, a mrze HiNet zato su njih prve nabasali. jos sto se tice toga dali je bio DoS ili intrusion. Stric mi je novinar i pitao sam u vezi toga. i rekao covek da su digli optuznicu zbog DoS napada a ne intruzije. a to su saznali jer su intervju radili u policiji , odnosno proveravali su tvrdnje pre nego su ih objavili u policiji.

Shvatas , a ako ti imas neki log ja cu ga rado dati stricu da objavi :) :) :)
BobMarley (me) ...the legend
08.05.2001. u 12:20 

Spirkowsky
Nenad Spirkoski
Beograd

Član broj: 205
*.tmf.bg.ac.yu

Jabber: spiki@elitesecurity.org
Sajt: www.spiki.be

icon Re: Hackeri napadi na HR?17.05.2001. u 05:53
tuzlaorg
Brate, vidim da si pomalo upucen al si gadno pomeso loncice...
ircnet je ircnet. tu je roko ko je stigo.
undernet slicno..
ali dalnet je jedina mreza gde su uvek bili najjaci hakeri (e ne pricamo o domacim paljevincima)

Nibrs i Giga I Warlords su tri razlicita pojma...

WarLords ti je nekada bila gistro najjaca grupa akera okupljenih na ircnetu, tu je bilo par jugovica...

Koliko se ja secam, kad sam prvi put bio na #serbia bili su samo gigini botovi, on je ako se ne varam pravi "founder"...
Giga je ispo najpametniji, Kad je provalio da je cimanje oko vracanja kanala preveliko preselio se lepo na BalcanNet, mrezica od 10tak servera
uglavnom sa balkana...
nibrs, bole (znaju ga ovde kao moderatora lugy mail liste) i jos par ljudi se imalo oko vracanja # ali ...

nesto mi je poznato ime tuzlaorg, da nisu tebe beshe napadali oni klinci iz bihneta ?

I sell frozen jogurt which i call frogurt
17.05.2001. u 05:53 

Spirkowsky
Nenad Spirkoski
Beograd

*.tmf.bg.ac.yu

icon Re: Hackeri napadi na HR?17.05.2001. u 05:54

ventura>www.yu .. ma daj bre pa o je smejurija ziva.. ja sam tamo svojevremeno 'radio' odnosno kamcio za Dz.. leta '97 ono NetCentar...
wauu... a oni bre nemaju ni posten link, a pogotovo ni postenog coveka koji zna posao.. i oni se uvek petljaju u nesto..
kao hackerski centar YU... ma sabani..

Brate mojne da lupas. Net centar je otvoren krajem leta 97.(ma bre jesen). Ja sam radio od pocetka tamo i nesto te se bash nesecam, mada ko zna, necu da lupam, mozda si
i radio u nekom periodu (kad mene nije bilo)... to sto si kamcio za dz to je tvoj problemcic :>
desavalo se da povremeno rade ljudi sa toalnim nepoznavanjem racunara, ali to je zato sto oni koji znaju odlaze kad nema para

Za "ljude koji znaju posao"... da li je dovoljno da ti kazem da su svi koji su tamo radili nesto oko administracije dobili dobre poslove u drugim firmama
npr u ciscovom predstavnistvu u belgiji, pa par ljudi otislo u tehnicom, verat, sezampro blah blah blah...
neki otvorili svoje internet kafice i tako dalje... prema tome nemoj da pricas svasta.

sto se tice postenog linka i uopste te relacije, fond kapetana dragana, net centar, www.yu, memodata.net mrzi me da objasnjavam sada ali sustina je
da "net centar" dobija link od memodate, verata i ostalih firmi, nemaju nista svoje (prema inostranstvu)

Neznam zasto ti smeta to sto se Kep uvek "petlja" u nesto, covek je pomogao mnogim ljudima, ratnim invalidima, deci bez roditelja, slepim osobama,
(i novoj vlasti :) ..... Za vreme bombardovanja omogucio je da bar 600 osoba dobije net za dzabe !!!
Malo se Kep "ispali" ponekad sa nekim svojim izjavama i idejama, recimo ono za uvodjenje interneta u maltene sve skole... jebiga, covek ima ideje ali nema
sredstva... to za hakere je isto pogresio, secam se da su na studiu b stalno vrteli...a sajt ne uredjuje on vec trilion razlicitih ljudi, ko zna sta je neko nalupo,
pa mrvica izvadio iz konteksta i sada ispada da firma koja nema link hoce da pravi kicmu .yu interneta.

Inace svi koji su bili stvarno dobri dobili su ponudu da za finu cifru sljakaju za "nekoga" - raspitaj se malo kod starijih :>

17.05.2001. u 05:54 

ventura
Beograd

*.brick.net

icon Re: Hackeri napadi na HR?17.05.2001. u 23:28
Ja se secam samo neka dva lika od tamo... jedan bio debela mrcina, i tamo je radio bas dugo.. a drugi je bio neki mrsavi lik i nije bas cesto radio.. inace ja sam uglavnom radio one trece smene preko noci..

a neverujem da je bilo ko bio placen u tom netcentru... jedino sto dobijas internet za dzabaka.. a i to ej kad si moga oda dobijes vezu.. a secam se da sam jednom probao da uplatim 20-tak sati, i jedno 15 dana su me jebavali dok mi nisu uplatili te sate.. iako sam platio i iako je sve bilo ok.. i morao sam jedno 50 puta da ih zovem i da se cimam.. i sledeci put isto tako.. odem i uplatim jos 10 sati.. i opet 15 dana drkanja.. i reko sam zajebi ove sabane..

17.05.2001. u 23:28 

Spirkowsky
Nenad Spirkoski
Beograd

*.tmf.bg.ac.yu

icon Re: Hackeri napadi na HR?18.05.2001. u 00:42
Pa brate, ovako.. u tom net centru je sigurno radilo preko 200 ljudi po mojoj slobodnoj proceni..
kada si ti to radio? sa kime, koliko dugo...

ako si uplatio tamo onda si brate naivcina do bola. Net centar nije provajder, vec internet cafe... ali su drzali kao "uplatno mesto" za memodatu... a nije ni cudo sto se niko nije otkido da ti pomogne kad mu to nije posao :>

mah, uglavnom cudi me samo to sto toliko kenjas o stvarima koje ti ocigledno nisu jasne...
btw, oni sto "dezuraju" tamo, ne primaju platu.(tj tada nisu, sada je oko 50 dem dnevno valjda)... i oni sto dezuraju, mislim oni bi mogli nositi naziv operatera recimo, njihov posao je da se zajebavaju, evo sada je tamo sef decko koji ne zna nista osim igrica (otkida need for speed)...
.... secam se 97 i tada nije bilo vishe od 8 racunara (tolko je mogo duke 3d da prihvati :) ... vrlo je malo ljudi radilo u to vreme, setio bih te se... ajde iskreno reci da li si se prokenjo ili je istina ...
18.05.2001. u 00:42 

ventura
Beograd

*.brick.net

icon Re: Hackeri napadi na HR?18.05.2001. u 02:27
ako mi verujes, nemam pojma sa kim sam radio tamo... neka imena mi se motaju po glavi, al jnemogu tacno da ti kazem.. ja sam radio tamo, dok je bio otvoren samo onaj jedan deo, onaj sa leve strane... ja nisam tamo radio svakog dana vec recimo svake subote uvece...

a kao sto rekoh radio sam dok sam bio prva godina srednje.. sa jednim ortakom iz skole...
18.05.2001. u 02:27 

[es] :: Defaced :: Hackeri napadi na HR?

Strane: 1 2

[ Pregleda: 1485 | Odgovora: 26 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.