Kazaa Lite koristim vec par godina (pre toga sam koristio BearShare) ali posto se sada neke cudne stvari desavaju sa tim P2P programom, narocito posle verzije 2.4.3 (prvo, noviju englesku verziju sam jedva nasao, vise se ne moze downloadovati sa K-Lite.tk, npr. ili bar ne 4 FREE, pa onda 9000 usera nasuprot standardnih 2-3miliona), od pre par dana sam poceo da koristim Shareaza i osim utiska da je Kazaa mozda malo brza (sto je relativno), ne vidim ni jednu jedinu prednost te Kazaa Lite. Kazaa nikada nisam koristio samo zbog Spywarea, mada postoji Diet-K za njihovo uklanjanje (samo za Kazaa, ne i za ostali Spyware, za koji je AdAware neprevazidjen), ali sa Shareaza pronalazim sve sto mi je potrebno (mozda zato sto podrzava i eDonkey i BitTorrent), a uz to i radi bez problema, tako da ne nameravam da ga menjam.
Da vam problem ne pravi Firewall?
Citat:
Riblja corba:
Ali i od jednog i od drugog programa ti ne ginu virusi&trojanci!!!
Sto se virusa i trojanaca tice, oni nikako nisu obavezni ukoliko se koristi P2P, kako se moze steci utisak iz prethodnog posta. Opasnost postoji (kao i uvek), ali nije narocito veca od opasnosti koju nosi e-mail. Zato, prvo oprez, oprez i oprez, pa tek onda antivirus.