Na Atlantic Bird satelitu (12.5° zapad) na frekvenciji 11.132 H, Symbol Rate 3255, FEC 3/4 Mpeg-2 nekodirano je startao test državnih kanala iz BIH : BH-TV 1 i BH-RADIO 1. Prenosi se program FTV-a.
uzeto sa sat-update ali ja ga nemogu da nadjem moze li neko da proba....
..sto se tice zemaljske...mrezxe...Banjaluka,kao i ostali dio BIH,preko vlastite mrezxe predajnika,vec nedelju ..dve..ima...test sliku..i sutra definitivno program krece od 18 sati(danas vec idu ispod telopa sa radiom) ....Da li ce isto popratiti i satelit,vidjecemo..ali..kao sto sam vec pisao(odnosno (kako su najavili u BT1...)program i na satelitu krece ......naaaaajkasnije ....do 1.9.....:)
Pozdrav!
"Cirka..okolo.. chet'ri milijona insana ima srechu sho zive u BiH...Ostali nemaju tu srechu, ali zato... imaju sve ostalo.."
Dr.Arsla
Na Atlantic Bird satelitu (12.5° zapad) na frekvenciji 11.132 H, Symbol Rate 3255, FEC 3/4 Mpeg-2 kodirano je startao test državnih kanala iz BIH : BH-TV 1 i BH-RADIO 1.
Kodiraju u viaccesu. Signal je oko 60 %. Samo su u kratkim intervalima pustali nekodirano.
..meni na Hot-u Emu a i Yanko,prijavljuju Viakces..izgleda da smrde.. nisu ni kren'li josh sa programom,a vech su ga kodirali za raju..Ne gumo da vjerujem..!!!!??
"Cirka..okolo.. chet'ri milijona insana ima srechu sho zive u BiH...Ostali nemaju tu srechu, ali zato... imaju sve ostalo.."
Dr.Arsla
Junuze...stari evo dajem sebi za pravo da te zaduzim za sve vijesti o nasoj dragoj "drzavnoj" Tv.Idi po carsiji i raspitaj se oce li biti stogod od toga!!! Kad naidjem do BL ..idemo na najbolje cevape na kugli zemaljskoj...Banjalucke....jes da ce se sad Sarajlije pobuniti (Zevs...ti vise nisi Sarajlija,nema sta da se bunis ) ,kad sam u pravu ) ,samo da pocnu da emituju...jedva cekam posto sutra moram opet ,nazalost van ovog naseg Balkana ,pa tamo "gutam" sve te nase programe od Skoplja do Ljubljane,cak i Slovenci pokazu neki stari dobri film iz one Titine Yuge!!
..Hvala,buraz...znam kako ti je....
..a..Zevs se ionako..stalno nesto buni.....pa..;))))))
p.s
..sto se tice BiH(zemaljskog programa)do zavrsetka Olimpijade idu sa prenosom iste i sa vijestima samo!!!,tako da nista ne propustate,e onda najavljuju normalnu shemu sa po jednim filmom dnevno...koncertom Dine:)..i ostalim programskim sadrzajima,pa ono..zivi bili pa vidjeli...
Pozdrav i teb'(nemoj puno da zalis za Balkanom:) i svoj raji i sretan ti put :)!
Zivio.
Dr.Arsla
15.08.2004. u 16:13
roli Mrdja Dragan Razvlakac kablova na Freedom wireless mrezi
Hvala ti ,mada meni najvise prija ovaj nas Balkanski ,kreativni nered u kojem najbolje plivam,zapad je za mene samo nuzno zlo i tamo sam iskljucivo zbog posla!! I to samo kad moram!! Hvala lijepo!! A sto se tice Dine...vala je posteno uprskao ono sto je do sad radio!! Ima par finih pjesmica koje mirisu na onog starog Dinu,ali se poveo za ovim etno trendom na kojem Brega uzima pare po zapadu i napravio i on nesto slicno ali je doveo ekipu iz Istambula i po meni se debelo za*ebo!! Iz vise razloga ...ali to je posebna prica!!! Mada mi je ipak i to bolje od ....valcera !!!! Vise volim sampite... od mozart kugli i slicnih za*ebancija!!
Nasih kanala ima lahko za naci na 42, 39, 36, 16 i 13' E, te 5, 11 & 12' W - jesam sta zaboravio? Vidi Kings of sat ili moj najnoviji, frisko skanirani settings za Sammy...
16.08.2004. u 03:21
roli Mrdja Dragan Razvlakac kablova na Freedom wireless mrezi
@gorski ..sve se bojim da je tebi tamo lijepo.. Ja sam silom prilika zivio tamo non-stop od 86-91..a onda sam otiso u....partizane i ne dao bog nikad vise,mada sam realno i sad bar 5-6 mjeseci godisnje tamo ,ali sad mogu da zbrisem kad mi je ceif!!! Sto se tice nasih programa...znam otprilike sve sto me zanima a za tvoje setings liste.....tu ti je ko u Turskoj prodavnici...sve zivo na izlogu!!! Pa kome je sta visak...nek izbrise!
Pozdrav!!
P.S. A sto se tice zdravlja...pucam od njega....Balkansko zdravlje je ipak ono pravo ,prirodno i kad te nesto zaboli...zaboravis na to ,a ne ko kod tebe tamo...banje...bolovanja.Ja nikad u zivotu jos nisam bio na bolovanju...iz prostog razloga sto jos NIKAD u zivotu nisam bio zaposlen i nemam ni sekunda radnog staza ,a imam 4 banke!!! Citav moj zivot je....GODISNJI ODMOR!!!
Kako sam ja shvatio program nasatelitu pocinje za odprilike dvije sedmice(citaj to poslije olimpijade). Ja sam uspio da gledam neki test na satelitu(hotbird) u trajanju od jednog sata(radio program ispod jingl-a tv) dan prije olimpijade i poslije toga su nestali. Zvanicnici BHT-a su najavili da pocinju na satelitu za dvije sedmice sa punom programskom shemom. Predpostavljam da su spremni da odmah krenu na satelitu al su prava za prenos olimpijade otkupili samo za zemaljsko emitovanje.