@Ljpenovi,
Pa trazis pogresnom search masinom.Pokusaj ovako:
www.zotos.biz
www.arion.co.kr
www.powersky.ru
www.dvb-upload.com
itd,itd......
Inace, ARION receiveri su poznati i pod imenom FERGUSON u Poljskoj , POWERSKY u Rusiji.Ono, ja verujem da je Dreambox dobra masina, ali jedan prosecan korisnik hoce da pritisne dugme na daljinskom upravljacu i da gleda kanal (kodiran ili ne).A ARION to radi ovako, Uradis mu F/W update, ukljucis EMU sa S2 i AU NAGRA, ima naravno i USALS opciju, a i ugradjen SKYCRYPT modul sa podrskom za Titanium.Znaci, pronadjes satelite, kanale, i gledas.A posto postoji MPEG standard, nemoguce je da ti imas bolju sliku, ili zvuk od mene.Kljuceve u Arion receiver unosis putem programa GASOLINE, koji se moze pronaci na gorespomenutim stranicama, ili putem daljinskog upravljaca.Ja sam u poslednjih par godina promenio nekoliko ARION receivera, od AF-5000, preko AF-8100 do sadasnjeg PS-8210.I svi imaju dobre karakteristike: Veoma su stabilni u radu,Imaju dobar tjuner, i jako su jednostavni za rukovanje.Ti budi iskren pa kazi koliko puta nedeljno radis F/W update, ili ispravljas nesto u softwareu receivera jer nesto zapinje.Ruku na srce, Dream je masina-igracka.Napravljena za ljude koji su pre svega programeri, i uz to im se svidja da eksperimentisu sa masinama.Nikako nije napravljen za coveka koji nece da se bakce sa svim tim, nego samo hoce da gleda TV.
Znaci, Dream je super masina, ali ovde covek postavlja pitanje "koji RECEIVER da kupim?" Pa, ja mu savetujem da poslusa sve nas iz foruma.Ako ima zivaca i znanje da se zeza sa raznim Emulatorima, updateovima i ostalo, onda bez razmisljanja DREAM ili D-BOX.Ali, ako covek hoce samo da gleda kanale, a pri tome i otvori poneki kodirani kanal, onda mu je izbor veliki (Metabox, Topfield , Echostar , ARION, Humax , itd.itd)
Pozdravljam.
Sva sreca sto sam svestan svoje nesvesti.U suprotnom bih bio nesvestan svoje svesti...