Preuzeo sam sa foruma gde sam ja ucio...
Udji u general....
* unesite NICK koji zelite da koristite( oznaceno sa 1)
* u polje broj 2 unesite informacije o sadrzaju onoga sto vam je u share folderu i sto ce te deliti sa drugima(na primer :MP3,FILMOVI,IGRICE..)
* u polju broj 3 izaberite tip(vrstu) konekcije koju imate(na primer: ADSL,ISDN,DSL....)
* polje broj 4 stavite na active ,osim ako niste iza firewall-a ili koristite ruter(onda idete na opciju passive)
TIPS
Evo i nekoliko saveta : pod poljem u broju 3 mozete da stavite i malo losiju konekciju od one koju stvarno imate(na primer :ako imate ADSL stavite KABLE,ili ako imate T1 stavite DSL......objasnjenje sledi)
Malo iskusniji useri prvo traze one koji imaju super konekcije T3, ADSL i slicno ,to jest traze konekcije koji imaju veliki upload(primer: ja recimo na dosta svedskih hubova(servera) dostignem brzinu i do 88Kb/s a maksimum mi je 94....u proseku za 2-2,5 h imam film na HD)
Ali zato sa druge strane,ima i onih koji imaju lose konekcije,sa malim uploadom(sto za vas znaci spori download) a stave da imaju ADSL ili slicno i to rade iz razloga sto dosta dobrih hubova zahteva da imate dobru i brzu konekciju jer vas u suprotnom nece ni pustiti na server.E sad,onaj ko ima losu i sporu konekciju mora da vara da bi se konektovao na hub.
Skripta na serveru nema vremena da provera i testira vasu stvarnu brzinu konekcije ali ima i takvih servera.
Postoji jos jedna stvar a to je da oni koji imaju mnogo dobre konekcije ,na primer ADSL 4mb/s stave da imaju losije konekcije jer znaju da dosta njih traze prvo one sa dobrim konekcijama.Tako se brane od onih koji bi hteli downloaduju od njega i time bi mu usporavali njegov download.
Moj savet je da prvo probate da skidate neki file i ako za 5-15 minuta brzina ne dodje do makar 30-40 prekinite i nadjite drugog usera koji ima taj file....mada,hm,hm...ne mora da znaci jer mozda u isto vreme kad vi skidate,jos nekoliko njih skidaju neki file od njega pa je upload malo zagusen kod njega ,ali cim oni zavrse vas download ce skociti.Ali to je vec ono sto ce te morati sami da procenite,a verujte mi da ce te posle par nedelja moci to i sami vrlo dobro da radite.
kopernikus dig-ana sa pozicionerom
2 fiksne i 1 pokretna sat antena
pc-dvb skystar 2,satelitski net 5000k
telekom ADSL 128/1024
AMD X2 7750BE,gigabyte MA770 DS3
Kingston hyper 2x1GB@1066
WD 2x320GB AAKS SATA 2-raid0
Palit sonic OC 8800GT-512MB
Corsair 450W
Avermedia TV card
Total tv
Monitor ACERX223WQ