Jel ima lijeka za to?
Jednostavno stiže i stiže i sve neke gluposti na email adresu koju uopće nemam al završava mojom domenom crodream@crodream.com, taj email ne postoji al mi sve baca na drugi mail.
Ima tko kakav prijedlog što učinit jer dobivam 50 emailova dnevno sa glupostima na to?
cesto su hosting mailboxi podeseni tako da kada dodje poruke na bila sta@nekadomena.com odnosno na nepostojecu adresu tvoj mail server odma preusmjeruje na glavnu adresu.
Ako administriras mail server - ima nacina. Ako ne - zavisis od svog provajdera i njegove volje. Sa tvoje strane mozes da instaliras jedino neki dodatak za e-mail program (ne znam koji koristis) koji bi ti poruke uklanjao pre skidanja sa servera ako zadovolje neki kriterijum (npr. ti odredis da je neka poruka nezeljena i da je brise po subjectu, from polju ili nesto trece...)
Obrati se administratoru koji brine o tvom domenu/sajtu. On ce znati sta treba da uradi.
Mi mozemo samo da nagadjamo sta se na tom serveru moze podesavati. U principu to je lako resivo.
23.06.2004. u 11:14
Gojko Vujovic Juniper Networks Amsterdam, NL
Administrator Član broj: 1 Poruke: 13173 *.gojko.ss.
Kako je to lako resiv spam? Ceo svet kuka na problem spama i nesavrsenost postojecih filtera - uglavnom ako ih stegnete vise, seku previse mailova i desava se da se bitni kontakti propuste sto je u nekim slucajevima apsolutno nedopustivo! Mozda ja nisam pratio tu scenu ali stvarno ne znam da je to moguce resiti.