Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Poruka moderatora

[es] :: Matematika :: Poruka moderatora

Strane: 1 2 3

[ Pregleda: 5176 | Odgovora: 41 ]

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Nebojsa Milanovic
Pančevo

Član broj: 16
*.hagen-online.de

icon Poruka moderatora09.01.2002. u 23:58

Pozdrav svim korisnicima ES

Moja malenkost ce biti moderator na ovom forumu.
Imam 33 godine, po zanimanju sam dipl. ing. elektrotehnike.

Želja mi je da ovo postane jedan od najkvalitetnijih foruma i da bude u skladu sa ozbiljnošću teme kojom se bavi.
Na naslovnoj strani je ukratko naznačena problematika o kojoj će se diskutovati.

Neće biti dozvoljeno da se ovo mesto pretvori u servis za domaće zadatke, pogotovo srednjoškolske.
Sve teme i postovi koji nisu u skladu sa namenom foruma, kao i oni u kojima nema elementarne pismenosti biće brisane bez upozorenja.

U nadi da ćemo doprineti ukupnom kvalitetu ES foruma svim korisnicima želim uspešnu međusobnu saradnju.
09.01.2002. u 23:58 

italiano
YU

Član broj: 1965
*.ptt.yu

icon Re: Poruka moderatora10.01.2002. u 01:35
POZDRAV SVIMA!!!

NADAM SE DA NAS NECETE TERATI DA RESAVAMO ZADATKE NA FORUMU!!!!

POZDRAV MODERATORU I NERVOZNOJ (Z)!!!!
SkyDive is my Life!
10.01.2002. u 01:35 

italiano
YU

Član broj: 1965
*.ptt.yu

icon Re: Poruka moderatora10.01.2002. u 02:11
USTVARI POZDRAV MODERATORIMA!!!
SkyDive is my Life!
10.01.2002. u 02:11 

Gojko Vujovic
Juniper Networks
Amsterdam, NL

Administrator
Član broj: 1
*.gojko.ss.

Sajt: www.gojkovujovic.com

icon Re: Poruka moderatora10.01.2002. u 02:35
Molio bih da se koriste mala slova pri pisanju poruka i da se procita pravilnik. Hvala.
10.01.2002. u 02:35 

CrAzYBoY_LuD
MNE

Član broj: 74
195.66.174.*

icon Re: Poruka moderatora10.01.2002. u 10:32
Citat:
nervozna:
inace sam student matematike,nastavno teorijski smer,3. godine,u podgorici,a moje cenjeno ime ostace tajna

Koleginice *mislim sa FAX-a* pozdrav i za tebe... drago mi je da cu nekoga moc i cut sa ovih foruma (pa u BIFE na kafu.... )

Nije vam lose ovo oko matematike....
Đe si brate ? Sto se cini ? Eo nista , ti ? jaaa bezveze..... Đe si...
10.01.2002. u 10:32 

kajla
Milorad Janković
Beograd

Član broj: 445
*.dial.InfoSky.Net

icon Re: Poruka moderatora10.01.2002. u 14:44
Gojko zanima da li ćeš omogućiti pisanje nekih jednostavnijih matematičkih formula (barem da bude moguće pisanje index-a), za pisanje formula možda bi mogao da napraviš nešto slično kao što je imala Ventura Publisher, jezik kojim su pisane formule (EQN Language) može da se koristi i u Corel Ventura 8.0.

poz.
10.01.2002. u 14:44 

CorpseEater
Core of I/O

Član broj: 959
*.flashnet.co.yu.

Sajt: 127.0.0.1

icon Re: Poruka moderatora10.01.2002. u 16:57
Super - ali hajde da mi neko objasni za shta cje da sluzhi forum ako ne za domacje zadatke - jasno mi je da u matematici ima jako mnogo (nekom) zanimljivih stvari ali nevidim shta je svrha stavljanja celog boarda na ovakvom forumu koji se bavi security-em, rachunarima i uopshte novim tehnologijama - zashto bash matematika ?!??!

Nemojte mi recji da je zbog nekih algoritama za en/de-kripciju jer za to vecj postoji board na forumu !

Zar ne bi pre matematike trebalo postaviti board 'elektronika' koji bi se bavio uopshteno elektronikom - nije da sam zainteresovan za ovakav board ali to mi zvuchi logichnije jer stvarno nevidim svrhu ovog board-a i nevidim o chemu cje se ljudi raspravljati ovde ?

Mozhda cje to biti mesto okupljanja studenata matematike sa univerziteta po srbiji ali ako je to zamisao onda to malo izlazi iz prvobitne namene ovog foruma - upoznavanje sa novim tehnologijama (software-skim i hardware-skim) - zar ne ?
Bolje šest sati u školi nego uopšte ne spavati.
--
Ko uči znaće, Ko krade imaće !

10.01.2002. u 16:57 

Gojko Vujovic
Juniper Networks
Amsterdam, NL

Administrator
Član broj: 1
*.gojko.ss.

Sajt: www.gojkovujovic.com

icon Re: Poruka moderatora10.01.2002. u 18:21
Citat:
CorpseEater:
... ali nevidim shta je svrha stavljanja celog boarda na ovakvom forumu koji se bavi security-em, rachunarima i uopshte novim tehnologijama - zashto bash matematika ?!??!

Ništa nije bliže programiranju i srodnije informatici od matematike. Ako to još nisi zaključio, i ako ti matematika još nije trebala, strpi se malo, porašćeš pa ćeš videti ;>

Dajte forumu šansu ljudi, i bež žalbi jer je već odlučeno. Ako ne bude bilo zainteresovanih, brisaćemo ga lako.
10.01.2002. u 18:21 

nervozna
sicg

Član broj: 1868
*.cg.yu

icon Re: Poruka moderatora10.01.2002. u 23:58
Citat:
CrAzYBoY_LuD:
Citat:
nervozna:
inace sam student matematike,nastavno teorijski smer,3. godine,u podgorici,a moje cenjeno ime ostace tajna :)

Koleginice *mislim sa FAX-a* pozdrav i za tebe... drago mi je da cu nekoga moc i cut sa ovih foruma (pa u BIFE na kafu....;) )

Nije vam lose ovo oko matematike....

e ajde da ti oprostim ovaj bife KOLEGA (tako si nas lepo pozdravio),ali sledeceg puta postavi neku temu i dokazi da si mi kolega!!!!!!!!!!!!!

beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeezi
10.01.2002. u 23:58 

nervozna
sicg

*.cg.yu

icon Re: Poruka moderatora11.01.2002. u 00:05
Citat:
CorpseEater:
Super - ali hajde da mi neko objasni za shta cje da sluzhi forum ako ne za domacje zadatke
?

nacin na koji si postavio pitanje,pokazuje da nema svrhe odgovarati!.matematika je najmanje racun(racun je primena matematike),a posto ne verujem da ces hteti da razmisljas o tome,necu ti dalje objasnjavati.
na tebi je da nas ignorise,ako hoces
mada mislim da bi mogao ovde videti i zanimljivih stvari
pozdravljam te

11.01.2002. u 00:05 

CorpseEater
Core of I/O

*.flashnet.co.yu.

icon Re: Poruka moderatora11.01.2002. u 00:50
Prvo : Uopshte nisam mislio nishta loshe prethodnim postom vecj sam lepo zatrazhio objashnjenje zashto se uveo ovakav forum ?
Drugo : Vidim da niko nije dao nijedan valjan argument samo neshto kao - ignorishi nas i ostalo .
Trecje : Jeste Gojko da je matematika najblizha programiranju ali bash smo se dosta raspravljali po forumu i objashnjavali (Ivan Dimkovicj , moja malenkost i ostali) da uopshte nije vazhno znati mnogo matematike da bi se programiralo vecj su potrebne samo osnove neke Mate I i nishta vishe - vazhna je logika i vazhno je da ti znash na kom principu radi rachunar i programski jezik - a ne da ti znash mnogo matematike, istorije, geografije, biologije ili bilo chega drugog.

Uostalom - chak i da se nekad nekome pojavi neki problem za koji je potrebno dosta znanja matematike (shto se uglavnom mozhe desiti samo ako se pishe neki program koji se direktno vezuje za matematiku) opet je logichnije da se pitanje u vezi toga postavi u boardu koji je vezan za programski jezik u kome se to radi - a ako je princip u pitanju mozhe se postaviti u art of programming na primer !

CHetvrto : Nervozna - Naravno da znam da je rachun samo primena matematike - a dokaz da cje se ovde raspravljati o nekim zadacima imash odmah ispod - klikni na link pa cjesh videti :

http://www.elitesecurity.org/tema.php?TopicID=5408

Sad mi recite kakve ovo veze ima sa kompjuterima ili bilo kakvom informacionom tehnologijom - vishe veze sa IT-om ima tema Crni biseri na BK koja je naravno u mad-zone - pa nerazumem zashto i ovo ne bi bilo tamo ?!
(inache na toj temi se govorilo o liku koji je prichao neshto o kompjuterima u toj emisiji)

Samo josh jedna stvar - ona Gojkova izjava da cje se lako brisati ako nebude zainteresovanih - pa Gojko sam si rekao da jako dugo nije bila postovana ni jedna poruka u Perl boardu ali naravno da mi nije palo na pamet da ti kazhem da ga ukinesh (ni meni ni bilo kome drugom) jer sam shvatio svrhu Perl boarda i slazhem se da treba da postoji bez obzira shto nije bilo jedno vreme poruka ali ovo teshko mogu da shvatim - ali dobro neka stoji za sada pa cjemo svi da vidimo posecjenost i broj postova !
--

11.01.2002. u 00:50 

nervozna
sicg

*.cg.yu

icon Re: Poruka moderatora11.01.2002. u 02:36
Vec su pocele tenzije,vidim.Zao mi je sto je tako.I ocigledno da si meni uputio najmanje -izjava-.Nisam zabranila resavanje zadataka,samo izrazila zelju da se ovo ne pretvori u biblioteku domacih zadataka!
Razumem tvoj -bunt-,ali veruj da te ne mogu podrzati...Zato sto ja na nastavno-teorijskom smeru imam RACUNARI I PROGRAMIRANJE kao ispite,i uspela sam da shvatim kakve to ima veze sa teorijom matematike(sto je na prvi i jos mnogo pogleda nemoguce spojiti).
Ostale odgovore ostavljam onima kojima si ih uputio!
Ps.zvucis mi kao apel i nemoj da te to ozlovolji.Nisu mi namere.
Pozdrav

11.01.2002. u 02:36 

Zoran Rašković
Serbia

Član broj: 95
*.vis.clearwire-dns.net.

icon Re: Poruka moderatora11.01.2002. u 08:22
ma forum je po meni sasvim ok

matematika je zakon

p.s. pozdravljam te moderatorko :)
Did you know that one of the best weight loss pills is Proactol? Well, in my experience it is certainly one of the top diet pills on the market.
11.01.2002. u 08:22 

Nebojsa Milanovic
Pančevo

*.panet.co.yu

icon Re: Poruka moderatora11.01.2002. u 09:16
Nervozna, nemoj da tvoj nick zavlada tobom i da ti ovo zaliči na tenzije. Zaista ne razumem zašto se CorpseEater oseća prozvanim da komentariše opravdanost nekog foruma. Sasvim sam jasno u uvodnoj poruci rekao da se neće tolerisati DNEVNI domaći zadaci, dok su problemski zadaci, zadaci sa takmicenja, razne "glavolomke" i drugi problemi po nečemu posebno interesantni sasvim poželjni. Matematika je neodvojivi deo svake računarske discipline hteo ti to da priznaš ili ne i sve postove koji ubuduće bidu inicirali slične polemike odmah brišem. Može se raspravljati (i već se raspravljalo) koliko je ta matematika opravdana ili ne ali da se ona ne moze izbeći u to nema sumnje i to zna svako ko je počeo ozbiljnije da se bavi bilo kojim pravcem u Computer science-u.
11.01.2002. u 09:16 

Daddy
BL - RS

Član broj: 339
195.252.64.*

icon Re: Poruka moderatora11.01.2002. u 09:28
Pozdravljam matematičare i mislim da je O.K. imati ovaj forum na ES-u. Na kraju krajeva matematika i jeste temelj informatike.
Samo napred i živjeli!
~~d.m.a.v.~~
11.01.2002. u 09:28 

CorpseEater
Core of I/O

*.flashnet.co.yu.

icon Re: Poruka moderatora11.01.2002. u 13:59
Nervozna ja tebe nishta nisam razumeo - gledaj malo razgovetnije da pishesh kad postujesh a shto se tiche 'prozvanosti' - slazhem se ja da je matematika vazhna generalno za IT ali ono shto je bitno i shto sam hteo da kazhem je da nemislim da je dovoljno atraktivna da bi se odvojio ceo jedan board samo za to - evo u ova tri dana imate samo ljude koji dolaze na ovu temu i hvale vas shto ima matematike na forumu a niko ne postavlja nikakve probleme i pitanja - kad se uvela digitalna televizija ljudi su pocheli da nagrcju sa raznim pitanjima i prosto su zatrpali forum i iako me to ne zanima (trenutno) video sam da postoji interesovanje i svrha za razliku od ovoga.

Ovaj post kao i prethodne nemojte shvatiti ni lichno ni kao napad na matematiku vecj jednostavno kao argumentovanu raspravu o podizanju kvaliteta ES-a - bar to je bila moja namera .

Vidim da je nervozna shvatila ovo kao podizanje tenzija - relax !

Voleo bih da me ubedite u suprotno i stvarno vam to zhelim - hajde da nebude ovo bash sumorno (poshto vidim da je odluka definitivna) - zhelim vam puno srecje (i postova) u matematichkim raspravama ovde pa da mi dokazhete da sam pogreshio u proceni !

P.S. Evo sad vidim da ste uveli i elektroniku - dobro je to ali bojim se da forum postaje malchice glomazan - ali dobro - hajde da vidimo kakve cje biti ostale reakcije !
--

11.01.2002. u 13:59 

nervozna
sicg

*.cg.yu

icon Re: Poruka moderatora11.01.2002. u 15:14
Citat:
CorpseEater:
Ovaj post kao i prethodne nemojte shvatiti ni lichno ni kao napad na matematiku vecj jednostavno kao argumentovanu raspravu o podizanju kvaliteta ES-a - bar to je bila moja namera .

!

Onda ovo pitanje postavi u odgovarajucem forumu!
Ostalima hvala na sugestijama.
Pozdrav

11.01.2002. u 15:14 

Dejo
NL

Član broj: 1489
*.zeelandnet.nl

icon Re: Poruka moderatora13.01.2002. u 22:34
Pade mi napamet jedna ideja, pa rekoh da vam je predlozim:

Kada neko postavi neki zadatak ( naravno koji je jasno postavljen i ne trazi dodatna objasnjenja ) mislim da bi ga bilo dobro zakljucati recimo, sta znam, par dana, ili cak citavu sedmicu.

Time bi se izbegla sva ona upozorenja da se ne daju odgovori vec da se ceka itd. Postavljac zadataka ili nekih saljivih pitalica bi naravno u tom slucaju naglasio kada ce biti otvoren topic za odgovore i tada bi se zadatak i resio.

Ako bi neko ipak zelio dodatno objasnjenje u vezi nekog zadatka dobro bi bilo da pita postavljaca emailom ili privatnom porukom.

Sobzirom da gost moze postaviti ali ne moze zakljucati zadatak, ostaje obaveza moderatorima da ga procene, odrede vreme trajanja zadatka i naravno to objasne ispod zadatka i zakljucajuga.

Hm... Sta mislite o ovome?
Pozdrav, Dejo.
13.01.2002. u 22:34 

Nebojsa Milanovic
Pančevo

*.panet.co.yu

icon Re: Poruka moderatora13.01.2002. u 23:16
To mi Gojko od prvog dana sugerise i to ostaje kao mogucnost ako se korisnici ne budu pridrzavali molbe da ne objavljuju resenja prerano, nego samo komentare koji ne uticu na resavanje. Videcemo vremenom ali ja se nadam da to nece biti neophodno
13.01.2002. u 23:16 

anatogen
Novi Beograd

Član broj: 1294
*.ppp-bg.sezampro.yu

icon Re: Poruka moderatora14.01.2002. u 16:35
Citat:
Nebojsa Milanovic:
po zanimanju sam dipl. ing. elektrotehnike.

Valjda je to zvanje ili titula a ne zanimanje... :)

Inace, pohvaljujem osnivanje foruma i verovatno ga je trebalo i ranije napraviti...

vitamini, minerali, suplementi...
14.01.2002. u 16:35 

[es] :: Matematika :: Poruka moderatora

Strane: 1 2 3

[ Pregleda: 5176 | Odgovora: 41 ]

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.