@roberto
Udjes u MENU CAM modula, odaberes Edit CAS key , pojavice se lista sistema kodiranja, udji u Seca3 (trebalo bida je ID 0064 u ovu podgrupu( , kad nadjes ID 0064 selektiraj ga i otvorice se nova lista : ID 0064 i 3 kljuca ispod (0C,0D,0E) slektiraj kljuc 0D i pojavice se polje za unos RU , onda ukucaj RU kljuceve koje su navedeni i kako ih kucas, tako ce se pojavljivati hex vrednosti kljuca, kad ubacis 8 brojeva , snimi editiran kljuc i to je to

Posto si pocetnik u ovome da ti objasnim sta znace ovi brojevi (RemoteUpdate) , to su zapravo dec vrednosti , znaci , ako zelis sam konvertirati kljuc u buduce, mozes to uraditi na sledeci nacin, svaki kljuc se (uglavnom, bar za postojece sisteme osim via2 i Conax-a) sastoje se od 8-bajtnog kljuca , kljuceve koje nalazis na netu su u hexadekadnom brojnom sistemu, sto znaci brojebi su od 0-15, za razliku od dekadnog gde su od 0-9, kod hex sistema nakon 9 dolaze A,B,C,D,E,F, sto odgovara ciframa 10,11,12,13,14,15 , da ne ulazim u nacin konverzije brojeva, jednostavno mozes startati windows calculator u kojem si selektirao View->Scientific , ako je prvi bajt kljuca recimo 2F, u kalkulatoru predji na Hex i ukucaj 2F, onda predji na Dec (u kalkulatoru) i pojavice se vrednost 47, to je trazena RU vrednost, stim sto RU zahteva 3-cifarni unos i treba da dodamo '0' ispred broja , znaci u nasem slucaju ce biti 2F=047 , isto uradis i za preostalih 7 brojeva i na taj nacin si izracunao RU kljuc za matrix
Malo se text produzio, ali mislim da sam uspeo objasniti i pomoci
pozdrav,
Team DuckTales / Enigma2 / Kathrein UFS-910