Narode mislim da ste malo skrenuli s teme, pa evo da pokusam da vas vratim na nju:
Tema je bila: AMD Athlon XP procesor i Sky star 2 kartica?
Ja imam AMD Athlon 1600+ XP procesor i Sky star 2 karticu vec skoro godinu dana i sve je radilo bez problema. Medjutim dodje ljeto i visoke temperature, a sa tim i problemi sa racunarom. Kad je vani visoka temperatura (preko 25C) racunar radi normalno u prvih 20-tak minuta a nakon toga se cuje samo "krc" u zvucnicima i zablokira windows. Pomaze samo restart. Nakon izvjesnog vremena to se ponavlja i sve tako. Pokusao sam razne kombinacije: Prvo sam mislio da nije neki virus te sam formatirao disk i instalirao drugi sistem. Medjutim nije pomoglo. Poslije sam dogradio ventilator u PC slot pored Sky star 2 kartice i ni to nije pomoglo, zatim sam dogradio jos jedan ventilator u kuciste racunara i ponovo nije pomoglo.
Prije dva dana sam izvadio Sky star 2 karticu i problem je rijesen, racunar vise ne blokira. Moram naspomenuti i to da je racunar blokirao samo kad je visoka vanjska temperatura, kad je vani kisa sve radi ok. Racunar je blokirao i kad u njemu radim nesto drugo a ne samo sa Sky star 2. Dakle mislim da ona zbog necega ometa njegov rad, ali zbog cega??? Znam da za ovo nebi trebao biti kriv AMD Athlon procesor ali ne znam kako da rijesim ovaj problem, ostao sam bez ideja!!
Volio bih cuti vase misljenje o tome, sta bi moglo biti i kako bi mogao rijesiti ovaj problem?