Već sam postavio slično pitanje ali nitko ne odgovara. Kako programirati Dragon loader card sa Multiprog.2001XL. Neide pa neide. malo krene i vronggg...greška. Probao sam bar 100 puta i popizdia. Ajmo zmajoljupci, pomagajte !!!!!
Pozdravljam !!! Ista situacija kao i kod mene !!!
Sve sam bios-e isprobao sa 6MHz neide. Moj zakljucak da ne moze sa Multiprog.2001XL.
Ako je neko drugog misljenja neka objasni kako se radi.
Probao sam sa "Infinity USB Phoenix" Phoenix Mode 6MHz ide bez problema.
Kod mene je trenutno ovaka situacija. Uspio sam sa MP2001xl isprogramirati dragon card, 0.1 , 0.4 i 0.5 pa i 1.1 software ali 1.3 neide. Samo da bih isprogramirao trebalo mi je par sati i desetine pokušaja....wrong...error i tako u nedogled. Sada pokušavam od jučer ubaciti 1.3. Karticu sam uspio isprogramirati (mouse 6.0 mhz) i u camu kao odradi svoje ali rezultat je na kraju...."invalid cam". Možda uspijem preko vikenda ubaciti 1.3 software ili izbaciti Dragon kroz prozor.
Ajmo malo da čujemo doživljaje drugih zmajoljubaca !
Multi Pro 2001 jeste kompatibilan sa standardnim Phoenix modusom 6 MHz.To pise i u uputstvu.
Frekvencija oscilatora zavisi i od tipa Windowsa kao i softvera za programiranje.
Momci isti slucaj sam imao i ja sa multiprogram 2000 na jednom pc-u a kasnije na drugi pc je islo bez problema, znaci ide i 2001 ali sa win 98, ako neide znaci da je nesto do pc, znaci ide bez problema.
Kao što sam napisao i ja sam uspio neke isprogramirati ali uz puno muke i desetine pokušaja. Da sada ne navodim što sam sve poduzimao, reset, novi biosi, paljenje i gašenje kompjutora itd ali nikako ne mogu reći iz prvi puta i bez velike muke. A 1.3 verziju nikako, zapravo jednom sam uspio napuniti karticu (barem je tako pokazalo) ali cam nisam uspio isprogramirati.
Sa Phoenix 6.0 modom još se nitko nije požalio, a ako netko ima neka se javi.
Inače Dragon mi je u Humaxu 5400 toh 3.2.