Dragi satelitski znalci,
Da li ima ko da mi odgovori na pitanje koje nikako da rjesim. Moja pozicija je 10.833
Longitude a latitude je 59.717. Dobio sam savjet da za nulti satelit izaberem Thor na 1W. Medjutim Klarkova putanja mi pokazuje (program GorbTrack) da je oj najvisi satelit Eutelsat W1 a do njeg aodmah HotBird 6. Ja sam poslusao savjet i stavio motor na nulu na Thor. I uspio sam da dobijem signal izvrtsan za Thora. Medjutim, Sirius na 5E je skeniran kada samn zadao Astru na 19E. Motor se okrenuo ali je skanirao siriusa. I u meniju stoji Astra ali tamo su kanali Siriusa.
Ako probam da skeniram HotBird na 13 E ne uspijevam da nadjem satelit, signal je vrlo nizak. Nema ni Astre ni ostali satelita.
Medjutim, prvog dana nula je bila na HotBirdu i motor je odmah pronasao HotBird Eutelsat Astru sve do Siriusa, ali onda nije htio da uhvati Thora. Nabavio sam novi nosac na antenu i postavio ga pod libelu i nastimao po vertikali.
Da li sam pogrijesio kod izbora Thora za nultu poziciju ? Odnosno, sta da radim u dreambox-u i kako da ustimam motor da nalazi sve satelite.
Pomoc, vec gubim zivce i hocu da odustanem.

Pomoc: Motor i DReam Box
Re: Pomoc: Motor i DReam Box
Re: Pomoc: Motor i DReam Box