Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Veoma interesantno!!!!

[es] :: BalkanSat :: Veoma interesantno!!!!

[ Pregleda: 875 | Odgovora: 11 ]

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Nabukodonosor
Marjan Bažalac
Kraljevo

Član broj: 17066

Jabber: nabukodonosor@elite.....
Sajt: www.balcansat.com

icon Veoma interesantno!!!!29.11.2003. u 19:44

Pozdrav. Imam veoma zanimljiv problem. Naime, kupio sam Technisat Skystar2, ali ne mogu da je instaliram! Probao sam na 3 razlicita racunara, sa 3 razlicita OS-a, ali nista. Kod mene pod XP Pro SP1 pokazuje ono kao na slici koju sam postovao. Te stavke ne mogu ni da izbrisem, sto je najgore! To je posle nekoliko formatiranja diska! Prvo je imala stavka koja je u stvari SkyStar2, ali je u nastavku imala ono "Packet Scheduler Miniport" i kada sam probao da instaliram Technisatov softver, on kaze da ne moze zato sto drajveri za karticu i kartica nisu instalirani. Promenio sam sve PCI slotove, ali isto. Na druga dva racunara nece ni da podigne sistem ni da ukljuci monitor, iako sam menjao nekoliko slotova. Na njima su 98SE i Win2000 PRO. Sta da radim? U cemu je problem? Hvala unapred!
Have you ever had a dream that you were so sure was real? What if you were unable to wake from that dream? How would you know the difference between the dream world...and the real world?

Prvi srpski forum navijača Intera
Prikačeni fajlovi
29.11.2003. u 19:44 

mirvir
miro vidov

Član broj: 8281

icon Re: Veoma interesantno!!!!29.11.2003. u 21:18
zamjeni karticu
29.11.2003. u 21:18 

Nabukodonosor
Marjan Bažalac
Kraljevo

icon Re: Veoma interesantno!!!!29.11.2003. u 21:43
I ja sam tako mislio. Sutra cu da je zamenim. Javicu da li je uspelo sa novom. Pozdrav.
Have you ever had a dream that you were so sure was real? What if you were unable to wake from that dream? How would you know the difference between the dream world...and the real world?

29.11.2003. u 21:43 

milorad
lucic milorad
uzice

Član broj: 8825

icon Re: Veoma interesantno!!!!30.11.2003. u 08:57
idi na www.montsat.cg.yu i tamo imas sve o instalaciji i radu SS2
30.11.2003. u 08:57 

Nabukodonosor
Marjan Bažalac
Kraljevo

icon Re: Veoma interesantno!!!!01.12.2003. u 12:55
Citat:
milorad:
idi na www.montsat.cg.yu i tamo imas sve o instalaciji i radu SS2

Instalacija je veoma prosta, cak i za nekog pocetnika, ali ja imam malo veci problem, zar ne. Na MontSat-u nema nista o problemima koji mogu da se jave, vec o instalaciji u savrsenim uslovima.

01.12.2003. u 12:55 

dejandj

Član broj: 92

icon Re: Veoma interesantno!!!!01.12.2003. u 13:14
Ovo sto si dobio MORAS deinstalirati!
Ostalo ide ovako:
Slicice imas na montsatu... Jeste pomalo zastarelo ali nema veze.
Inace instalacija je krajnje jednostavna. Ubodes karticu u pci slot
upalis komp, win ga sam nadje, kao network device i onda instaliras tehnisatove drivere 4.28 i sve radi...
Ako NE radi tuzi prodavca!

Nikako ne stavljati skystarove ili EONove drivere sem ako neces bas to...
(A i to posle.)
Upetljanije je postaviti software za ono sto zelis.

01.12.2003. u 13:14 

dmaras

Član broj: 3422

icon Re: Veoma interesantno!!!!01.12.2003. u 14:44
Sve stavke koje su ti u ( video sliku ) Network adapters moras postaviti na DISABLE pa zatim udjes u stavku Other devices i kliknes u podmeniju da ti se otvori carobnjak za novi hardver. Probaj i verovatno da ce ga naci automatski a ako ne vodi ga sam. Ne treba menjati karticu.
I radice.
01.12.2003. u 14:44 

Nabukodonosor
Marjan Bažalac
Kraljevo

icon Re: Veoma interesantno!!!!01.12.2003. u 18:40
@dmaras:
Cim sam postavio one stavke na DISABLE prestao je da mi radi modem! Zbog toga sam morao da vratim na ENABLE. Sta je ono uopste? Ne verujem da je od prethodne instalacije SkyStar2 kartice, jer sam posle toga nekoliko puta formatirao disk, a nju vise NISAM instalirao, zato sto sam bio ubedjen da nije ispravna.

@dejandj:
Ma znam ja kako ide instalacija u idealnim uslovima. Nisam neki pocetnik. Ali kod mene nije sve bilo idealno, kao sto sam rekao. Meni NIJE WindowsXP prepoznao novi hardver, a kada sam hteo rucno da je instaliram, nije moglo. Jednostavno kada bih dosao do trenutka da kliknem na "Have disk" da izaberem destinaciju drajvera, on mi iz tih drajvera nije davao da izaberem ni jedan uredjaj! Prazno! Cudno, zar ne? Da li postoji neki slot koji je najbolji za nju, s obzirom da sam cuo da ne valja da se stavlja u PCI slot do AGP-a? Koje drajvere da stavim? Skinuo sam 4.2.8. a imam i 4.2.2. koje sam dobio uz karticu. Gde da nadjem te koji nisu SkyStarovi i EON-ovi?

01.12.2003. u 18:40 

dmaras

icon Re: Veoma interesantno!!!!01.12.2003. u 19:36
Dobro si ti naveo temu da je veoma interesantno. Ja ne znam sta ti radis i koji modem imas. Lepo ti se i na slici koju si stavio na uvid prikazuje iznad stavka MODEMS. Ona tu stoji da bi evidentirala modem koji imas i to nema veze sa Network adapters a on ti sluzi za umrezavanje kompjutera sto najverovatnije i ne koristis. Znaci opet iznova. Deinstaliraj sve u vezi sa SS2 ako imas sta instalirano. Ukoliko si ranije imao na tom kompu instaliran B2C2 onda uradi i sledece : C:Windows pa u system 32 a zatim na drivers i tu pronadji SkyNet i izbrisi ga. Uradi onaj disable kao sto sam ti rekao u podmeniju N.A. i restartuj pa... procitaj prethodno i vidi da li ce ti registrovati komp B2...
01.12.2003. u 19:36 

Nabukodonosor
Marjan Bažalac
Kraljevo

icon Re: Veoma interesantno!!!!01.12.2003. u 20:34
Kao sto sam vec rekao, posle pokusaja instalacije SkyStar2 kartice formatirao sam disk nekoliko puta, pa mi nije jasno kako nesto u vezi sa tim mogu sada da imam u Windows direktorijumu! Ne kakve veze ima ono sa modemom, ali ono sto si mi ti rekao sam uradio odmah, joh dok sam citao tvoj post, i modem je prestao da radi! Nisam mogao da otvorim nijednu stranicu na Netu! Ja se diskonektujem, pa reko da ponovo probam, kad on javlja neke greske, tipa "All devices connected"!! I to nije bila jedina. Ja vratim ono na Enabled i modem radi. E kakve sad to ima veze jedno sa drugim ne znam, ali ti pricam ono sto se desavalo. Imam samo jedan racunar.

01.12.2003. u 20:34 

dmaras

icon Re: Veoma interesantno!!!!02.12.2003. u 03:24
Dobro, modem je prestao raditi ali da li si nakon toga pokusao restart i instalaciju SS2. Bitno je da li ju jeprepoznao pa da vidimo dalje.
02.12.2003. u 03:24 

Nabukodonosor
Marjan Bažalac
Kraljevo

icon Re: Veoma interesantno!!!!02.12.2003. u 21:00
Kartica je bila neispravna! Hvala svima na pomoci. E u ovome sam stvarno pocetnik! Pokusavam da se snadjem (mislim na SkyStar2 i sve to). Jel bi mogli da mi date nesto sa cime bih poceo, neki sajt ili slicno (a da nije MontSat, na njemu sam svaki dan)? Kako da skidam fajlove sa Neta? Puno pozdrava za sve.

02.12.2003. u 21:00 

[es] :: BalkanSat :: Veoma interesantno!!!!

[ Pregleda: 875 | Odgovora: 11 ]

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.