Citat:
ljpenovi:
@dejandj mora bit da si se najeo gljiva ludara:):):)
koja masovna prelaženja za 4-5 M$ pa za tu lovu se nebi ni B92 mogao opremit.
Mora bit da ti brkaš i izjednacuješ HDTV sa PAL 16/9 ili pak PAL+16/9
BTW daj kaži gdje si naišao na tu informaciju???
pozdrav Bebi
Sto se "Ludare" tice moz bit..! (Bavim se i sa time i takvime.).
Imao si na Astri, HDTV kanal koji je sa nasom opremom bilo vrlo tesko pratiti...
Od nove god. "POCINJE" EGZAKTNO ONO STO SAM NAPISAO... da radi REDOVNO...
Taj kanal "neko" MORA da snabdeva adekvatnom slikom. (udri search HDTV pa ces naci taj kanal..) neki Amerovski.
Na njihovom site-u pisu i neki detalji pa ti i gooogle da pomoci.
Koliko pamtim a jos nisam pod dejstvom ludare, bar koliko mi je poznato, mada..,
PRVI prenos treba da bude dovoljno cuveni BEC-ki novogodisnji koncert, STRAUS i valcer, OBAVEZNO, a sto mu dodje u podne 1. I 2004.
Posle tog mozemo da nastavimo diskusiju, makar i off-topic!
Naravno, da sve sto napisem, je, (bar malo), simplifikovano jer ko ce da pise romane i stripove a jos vise ko ce da cita?
P.S. ROMANI @ STRIPOVI..:
HDTV je u startu "blago" (pre 15-ak god.) predimenzioniran tj preskup ali sad je izgleda ipak stiglo to vreme... (Ovo drugo je neka moja "slobodna" procena tj mozda gresim tj lupetam). U SVAKOM slucaju cenovnik standardne opreme je u drasticnom padu tj ultra omasovljenju, sto je OK za korisnike ali prodavcima/proizvodjacima za neku stvarnu zaradu treba nesto velicine kineskog trzista... (koja milijardica pacijenata).
Ono sto je definitivna posledica, je da Bakarni kablovi to NE mogu da adakvatno podnesu, kao i iole ozbiljnije druge usluge... (pri cemu su materijalno mnooogo skuplji).
U stvari ni vec postojece stanje "wide screen, 16/9", ne mogu da izdrze, jer se onda br kanala tj usluga a pri max. kapacitetu drasticno smanjuje.
Drugim recima i sa postojecih 55 kanala po kablu moras da prepolivis jal sliku jal br. kanala. To sto nasi prepolove sliku tj konvertuju je od 16/9 na 4/3 NIJE zadovoljavajuce resenje jer znamo (a i imamo) bolje za iste ili cak manje novce!
Taj isti kanal sa SAT antenom izgleda, a i jeste duplo bolji!
A kad jednom vidis full HDTV sliku pocinjes da places na "dobroj", ma, "izvanrednoj normalnoj", tj NE da se porediti.
Licno, skoro iskljucivo gledam SAMO 16/9 tj biram kanale sa slikom 720:480 i tsl...
Bivsi TV standard NE zadovoljava! Ovo je i licno i subjektivno ALI da mi uvode (tj da placam,) nesto gore od toga kao "novo"???
Ideja je da vredi da platis nesto, AKO (i samo ako) je bolje od vec postojeceg...