Biti Srbin ne znaci biti hriscanin ili bilo koje druge vere. Biti Srbin ne znaci mrzeti bilo koga. Mi smo sami sebe doveli ovde gde smo, niko nas ne mrzi, samo smo se suprostavili jacem od sebe, i mesto da igramo politicku igru mi smo pricali o "obrazu" i slicnim glupostima.
Religije su zlo. Bile, jesu i ostace to. Evo i sada je religija izazvala svadju. Zasto? Zbog jedne totalno besmislene iracionalne stvari. Da li mozemo da budemo Srbi a da ne budemo pripadnici i jedne religije? Da li mozemo da budemo Srbi, i da kritikujemo ono sto je lose u drustvu. Religija je izrazito nazadna stvar, jer dogma zagovara unistenje radoznalosti, a radoznalost je napredak....
Ovde niko ne napada Srbe, i nema ovde Srba koji mrze sve sto je srpsko. Ima samo onih koji zele da se oslobode tradicije i koji zele da prestanemo da patimo, i onih koji su teski tradicionalisti i koji veruju da crkva i popovi ne grese. I da su Srbi nebeski narod, da ce pravda da pobedi, da je bitan obraz... Obraz mozes da imas samo ako si jak, pravda pobedjuje samo ako je sprovodi onaj sto je jachi, jer uvek pobedjuje jachi, ne slabiji.
Jako mi je zao sto je ova tema, na kojoj sada pisem, uopste i nastala. Ali iskreno draze mi je sto ima dosta Srba koji proispituju svoje tradicije, religiju i slicne gluposti, nego da vratimo mracnom dobu... i da verujemo da je svet nastao u 7 dana i sl.
Opet bih zeleo da naglasim, napad na crkvu nema veze sa mrznjim prema Srbima i sa vredjanjem, nego sa jednostavom zeljom da se postuju ispravne stvari.
Ja imam firmu koja je jos mala, treba mi pomoc da se razvijem. Drzava ne zeli da mi pomogne, na primer da me oslobodi poreze u prvoj godini i sl. Ali zato crkva ne placa porez. Drzava ne zeli da mi donira novac kao pomoc da ulozim u razvoj firme koji ce posle toga doneti drzavi direktne prihode. Ali zato poklanja mnogo novca crkvi. Ona ima vise prava nego mi koji direktno uticemo na razvoj drzave i drustva.
Mrzi me da pisem vise. Neka bude sta bude. Na zalost, vreme nece uvek pokazati ko je bio u pravu