Kako sam razumeo, iz postova koje sam citao, pojedinci
sa P2P mreza skidaju programe pa i citave OS-ove. Svo moje iskustvo
u vezi toga, svodi na par pesama u mp3 formatu. Da napomenem da sam
pojedine pesme velicine 3 do 4 mb skidao i sat vremena.
E sad pitam ja vas. Kako to da neki skidaju programe velicine od
nekoliko detenina mb, ili cak citave operativne sisteme ?
U cemu je fazon ?
koliko bi vremena trebalo da se skine, naprimer Windows XP
sa Kazaa ili nekim slicnim programom ?
Hm. evo prvi sam ulovio tvoj post. Nisi pomenuo kakvu vezu imas prema internetu, ako je u pitanju dial-in onda i ne pokusavaj da skidas citave OS. Recimo, moj licni izbor u P2P programima je Shareaza, zatim eDonkey, pa tek onda Kazaa. A zasto?
Pa zato sto npr. Shareaza ima jako veliki izbor fajlova, odn. jako dobar izbor softvera. Njegova prednost je sto se povezuje na vise mreza istovremeno. Povezuje se na Gnutella2 bazirane mreze, zatim Gnutella1, zatim eDonkey, pa Torrent, itd. Kazaa mi je dobra samo za skidanje muzike, ali domace, i to je samo zato sto vecina korisnika u Srbiji od P2P programa koristi Kazaa. Zasto je to tako ne znam. U svakom slucaju, instaliraj na svoj sistem Shareaza i Kazaa, tako sam i ja uradio, i siguran sam da ces biti zadovoljan.
Pozdrav
Kakvu vezu imas ti prema internetu i kojom brzinom ti ide Shareaza a kojom Kaaza.
Sa Kaazom sam zadovoljan zato sto je u stanju da razvije brzinu do 40 Kbit/sek dok kod Torrent ili E-Donkey gnjavi oko 5 Kbit/sek pa cak i manje a velika je slucajnost ako razvije vise od 5 Kbit/sek...
Sto je najgore Upload je duplo veci nego Download, od mene skidaju i do 10 a meni neprelazi vise od 5!!!
Prvo, Aligator nemoj da me pojedes, bio sam dobar, :)
Evo ovako, imam dial-in vezu. Sto se tice brzine za Kazaa ona mi je promenljiva, ali u principu moze da razvije tih otprilike 40 KBit/s. E sad, Shareaza je u stanju da izvuce i citavih 56 Kbit/s. Dakle, da budem jasan, ja vise ne koristim eDonkey kao zaseban program, samo sam naveo da on moze da sa poveze na eDonkey i eMule bazirane mreze. Isto vazi i za torrent fajlove. A sto se tice Upload-a i Download-a, mogu samo da te pitam da li si probao da ogranicis protok na eDonkey, da ti recimo dolazni bude maksimalno 6Kb(kilobajta) a maksmimalni odlazni recimo 2? Ne volim nesto posebno Kazaa jer ima jako slab izbor.
Pozdrav
Haha... necu te pojesti ako si slusao mamu i tatu i ako si redovno prao zubice...
E-Donkey sam vec davno deinstalirao, ponekad koristim E-Mule jer mi je on malo brzi. Ali probacu ovako kako si rekao sa ogranicenjem dolaznih i odlaznih.
Kaaza ima najveci izbor MP3 muzike, tu su stvarno daleko, daleko prvi...
Shareaza instalirana i vec radi. ne moze jedino da mi se poveze sa E-Donkey, bar tako pise ali videcu ja u cemu je problem. Inace brzina download-a varira izmedju
10 - 50 kb/s. Ponekad dostigne i preko 100 ali samo na kratko...
idi na www.srbijahub.com HUB system za razmenu medju clanovima,nema sta nema:) jedino moras skinuti klijent sa net-a, napraviti folder sa 2 gb podataka na svom kompu (radi razmene) i startas:)
Da bi ti se Shareaza povezala i ne eDonkey potrebno je da uradis sledece:
Idi u meniju na Tools -> Shareaza Settings, pa sa leve strane oznaci eDonkey2000, a na desnoj strani prozorcica klikni na dugme download i sacekaj malo da on skine listu eDonkey/eMule servera sa neta i posle toga ces moci da se konektujes i na eDonkey mreze.
Pozdrav
Aha...
Povezao sam vezu i sa E-Donkey bas tako kako si ti opisao.
Hvala na informaciji R-Byter. Mogu reci da mi se ovaj p2p dopada jer dostize veliku brzinu i ima bogat izbor Filova.
Reci mi jos samo koji si port stavio
Port sam stavio 4242 ali imam utisak da bolje radi ako mu satvis sam da bira.
Jel se moze smanjiti upload?? Ima ih puno sto od mene skidaju isti taj program koji ja skidam i to velikom brzinom pa mi preopterete vezu tako da nemogu lako da surfujem po netu. Jel se moze recimo ograniciti Upload??
@CONFIQ
Ovaj link koji si postavio ne postoji...
24.10.2003. u 17:57
Shadowed .NET developer
SuperModerator Član broj: 649 Poruke: 8720 *.verat.net
Naravno da postoji. To je link za Direct Connect protokol koji ti nemas instaliran (treba ti neki program za tu vrstu file sharinga, npr. DC++) i treba u Registry-u da se podesi da on otvara taj protokol.
Izvinjavam se... Upravu je Shadowed samo što sam mislio da DC++ automatski stavi u registry. Znači to je DC-HUB za naše ljude. Skoro sve naše filmove sam skinuo tamo...
Naravno da moze. To ti je na Tools -> Shareaza Settings -> pa sa desne strane nadjes Uploads i tu mu ogranicis sta god zelis. A sta to skidas kad je toliko interesovanje, a?
Pozdrav
Skidam puno toga:
System Works 2004 od Nortona. Program je savrsen ali je 400 MB pa mi je zato potrebna malo veca brzina
Flight Simulator 2004. Super je uradjen
Ima puno toga sto se treba skinuti...
Aman ljudi.
Koristim Kazaa Lite, i brzina skidanja fajlova mi ne prelazi
3 kb (Dial up) Neki ovde spominju 10 pa i 40 kb.
I sta je uopste to "Dial in" ?