Postoji li mogucnost da se skidaju sadrzaji sa ovog satelita a da nije neophodno intervenisati sa lemilicom i drugim alatom kako bi se ubacio kristal i da li postoji neka kartica koja radi sve ovosto treba bez intervencije.
Kao napomenu da kazem da imam skystar2 karticu misilim da je v.2.3 i jos neku Mislim da se zove Broadsat ili tako nekako nadam se brzom odgovoru.
evo da probam ja ukratko da ti objasnim
ovde se radi o offlinedownload-u (odnosno nekoj vrsti bezicnog jednosmernog interneta),
znaci podatci ti stizu putem sat.antene i sat.kartice koja ti je u kompjuteru (kao ta tvoja skystar2 ovde vecina ljudi ima bas tu karticu mada postoje i druge) od softvera ti treba program skynet ili manna (mogu da se nadju i na ovom forumu da se skinu)
pomocu ovoga, skidaju se sa neta razne stvari kao i preko obicnog interneta znaci filmovi,muzika ,programi, igrice itd.
ovo funkcionise tako sto neki korisnik uplati kod provajdera vreme na sat.internetu i onda klasicno bira sa neta sta ce da skida a provajder mu to sto skida salje preko sat.antene znaci bezicnim putem kad ovaj uplati za sat.internet provajder mu salje podesavanja koja treba da ubaci u program za skidanje (skynet ili manna) i vreme u koje ce ici njegov download
e sad posto je taj sat.internet relativno skup a brzina skidanja veliki (od 120kb/s do 1 mb/s zavisno od paketa koji korisnik uplati) obicno se vise korisnika udruzuju u grupe, sakupe pare da uplate internet i skidaju sta oni hoce,te grupe imaju svoje sajtove gde mogu da se vide podaci sa kog satelita ide download,podesavanja za njihovu grupu i najvaznije sta ce konkretno ici kog dana,oni ovo rade naravno da bi privukli nove clanove koji ce sa njima da uplacuju sat.internet
E sad stupas ti na scenu a i mi ostali koji posete njihov sajt, vide kad ce sta da ide i samo je dovoljno da okrenes antenu ka tom satelitu odakle ide download u ono vreme kad krece (obicno od 21-22 uvece pa do 5-6 ujutru) i skidas isto sto i oni za dzaba znaci ne kosta te nista a obicno se skidaju najaktuelnije stvari u tom trenutku najnoviji filmovi,igrice cim izadju i sl.
znaci zato je ovo jednosmerni internet jer mozes da skidas samo ono sto skida ta grupa ne mozes da ti biras sa neta sta bi skidao ali mozes da preko filtera koje sadrze programi (skynet ili manna) da biras sta ces da skidas, od onoga sto grupa skida npr.od neke grupe za jedno vece idu 2 filma kao avi,10 mp3 muzike neka igrica kao .rar a tebi trebaju samo filmovi ti stavis u programu da ti skida samo .avi i samo ti to dodje a muzika i igrica ne .
do pre par dana najbolji download je iso sa satelita W3 tu je bilo 5-6 grupa koje su skidale u isto vreme pa ti za jedno vece dodje i po 40GB filmova igrica i sl.
otprilike od 1 juna bi sve te grupe trebalo da krenu sa drugog satelita W6 na 21.6e a kad je pre jedno godinu ipo iso download sa tog satelita ljudi su imali dosta gresaka (discont) prilikom skidanja pa ne stigne ceo fajl ispravan nego od 100mb nekog rara fali 10kb i rar nece da se raspakuje (postoje programi preko kojih to moze da se popravi) e da ne bi bilo tih gresaka na ss2 kartici menja se kvarc koji je originali mislim 45 mhz ili tako nesto sa novim od 60-66 mhz
ovo naravno nije obavezno jer ce ti kartica skidati i bez zamene kvarca samo mogu da nastanu te greske prilikom skidanja( koje mogu da se poprave)
ovde se bezveze povela rasprava o toj zameni kvarca na osnovu iskustva od pre jedno godinu ipo kad je na tom satelitu W6 bili dosta tih gresaka al to ne mora da znaci da ce i sad da bude tako, tek kad krene download videcemo sta se desava i dal treba menjati kvarc (ko hoce to nije obavezno to je budzenje kartice da tako kazem) ili ne.
znaci svaka skystar 2 kartica moze da skida preko satelita bez zamene kvarca i nije potrebno nikakvo lemljenje
kao sto sam rekao na ovom satelitu je iso dobar download do pre par dana sad ide nesto slabo (malo podataka i manje brzine) ali ako hoces da skidas preko ss2 sacekaj jos par dana pa okreni antenu na W3,mada mozes i ovde da probas da vidis kao to izgleda.
nadam se da ti je sad nesto jasnije o cemu se ovde radi ima tu jos stvari koje bi trebalo da znas da bi uspesno skidao ali ovo je ono najkrace

Re: 7E EutelSat W3 download