Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Dal je moguca ova zloupotreba? Palo mi na pamet cisto da vidim sta vi mislite

[es] :: Anonimnost i privatnost :: Dal je moguca ova zloupotreba? Palo mi na pamet cisto da vidim sta vi mislite

[ Pregleda: 997 | Odgovora: 5 ]

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Machiavelli...
Djordje Djokanovic
Philadelphia

Član broj: 90589
*.hsd1.pa.comcast.net.

icon Dal je moguca ova zloupotreba? Palo mi na pamet cisto da vidim sta vi mislite01.04.2008. u 19:57

Pa situacija je sledece. Imate recimo Vistu, XP sta vec, instalirate VMWare i 2003/exchange i podignete neki domain, recimo proba.local. Podesite exchange i posaljte mail na pravi mail recimo djordje@google.com i taj mail lepo prodje i stigne. I naravno djordje@gmail.com vidi mail ali ne moze da uradi replay zato sto ovaj damain nije ni registrovan. E sad, mene zanima... Recimo podignem domain lokalni koji se zove vlada.rs, i napravim usre koje hocu recimo , premijer@vlada.rs i posaljem to kome vec. E sad ako taj hoce da uradi replay on moze jel recimo da taj email postoji vec registrovan gde vec!? Dakle moze da misli da mu se mailom obratio premijer!

Recimo posalje se mail nekom od ministara ili kome vec!

P.S. Sve ovo bi funkcionisalo ukoliko imate listu stvarnih mailova sluzbenika.

E sad ako hocu da sakrijem identitet servera koji je poslao mail - resivo je. Nekako mi ovo izgleda moguce - ili sam negde nesto propustio?!

Veruj u sebe. Ako ti neces, ko hoce?!
01.04.2008. u 19:57 

Shadowed
.NET developer

SuperModerator
Član broj: 649
*.dynamic.sbb.rs.

Sajt: www.diskusije.net

icon Re: Dal je moguca ova zloupotreba? Palo mi na pamet cisto da vidim sta vi mislite01.04.2008. u 20:06
Propustio si cinjenicu da se vidi da IP nije ispravan (ali ko to jos gleda, osim policije kad do toga dodje ).
01.04.2008. u 20:06 

Mister Big Time
Belgrade

Član broj: 15306
*.yubc.net.

Jabber: matrix@elitesecurity.org

icon Re: Dal je moguca ova zloupotreba? Palo mi na pamet cisto da vidim sta vi mislite02.04.2008. u 03:44
1. Tema nije za Home networking.
2. Cemu toliko cimanje oko laziranja identiteta odnosno emaila? Moze to mnogo mnogo lakse da se uradi bez petljancije sa VMWare i ostalim cudesima...

There are wars that can't be won.

IT'S ALL THE SAME,
ONLY THE NAMES WILL CHANGE.

02.04.2008. u 03:44 

Milos Dedijer
Čačak-Beograd

Moderator
Član broj: 25147
*.dynamic.adsl.itsisp.net.

icon Re: Dal je moguca ova zloupotreba? Palo mi na pamet cisto da vidim sta vi mislite03.04.2008. u 01:39
hmmm.. dizes to da bi poslao mail a imas gomilu mail header fake-ra al ono sto je shadowed napomenuo ne mozes da obidjes :)
When you play Microsoft Windows CD backwards you`ll hear demons... That's nothing, when you play it normally it installs windows!

>>> Kvalitet domaceg novinarstva <<<
03.04.2008. u 01:39 

[es] :: Anonimnost i privatnost :: Dal je moguca ova zloupotreba? Palo mi na pamet cisto da vidim sta vi mislite

[ Pregleda: 997 | Odgovora: 5 ]

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.