Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako zaradjuju novac sajtovi poput "hi5.com, facebook.com, youtube.com"

[es] :: E-Marketing :: Kako zaradjuju novac sajtovi poput "hi5.com, facebook.com, youtube.com"

Strane: < .. 1 2 3 4 5 6

[ Pregleda: 30024 | Odgovora: 113 ]

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

E.N.I.A.C
Nebojsa Radovic
furka.com potrcko
Ivanjica

Član broj: 5647
89.216.122.*

Jabber: eniac@elitesecurity.org
Sajt: furka.com

icon Re: Kako zaradjuju novac sajtovi poput "hi5.com, facebook.com, youtube.com"21.04.2008. u 19:06
^hvala, bio sam ubedjen da su je kupili :)
21.04.2008. u 19:06 

momsab
Momčilo
Beograd, R.Srbija

Član broj: 2804
89.216.97.*

Jabber: pitati@PP
Sajt: www.momsab.com

icon Re: Kako zaradjuju novac sajtovi poput "hi5.com, facebook.com, youtube.com"28.04.2008. u 18:05
nadjoh ovaj link
http://radar.oreilly.com/archi...cial-network-market-share.html

zanimljivo, nije fb toliko jak u svetu ako samo dobro skont'o grafik pod uslovom da je isti verodostojan
ko juri Juznoamerikanke/ce nek' ide na Orkut

i, hoce neko da pravi SN? konqrencija nije neka, samo koja stotina SNova ;)
Žena u krevetu i vino na stolu nikako ne smeju da čekaju. Jer, vino se greje a žena hladi.

-vinolog
28.04.2008. u 18:05 

boccio
Boris Krstović
Spoonlabs.com
nbgd

Član broj: 7594
*.cpe.vektor.net.

Sajt: boccio.me

icon Re: Kako zaradjuju novac sajtovi poput "hi5.com, facebook.com, youtube.com"06.05.2008. u 15:05
Opa... ko kaze da social network sajtovi ne privlace venture capital :)

A billion-dollar valuation for LinkedIn?
Citat:

On Monday, reports surfaced that business social network LinkedIn is likely looking to raise a round of venture capital (rather than find a corporate parent).

TechCrunch reports that investment bank Allen & Co. is hoping to help LinkedIn pull in that funding at a $1 billion valuation.

06.05.2008. u 15:05 

mmix
Miljan Mitrovic
Software Architect
Pancevo, Srbija

SuperModerator
Član broj: 17944
195.252.78.*

icon Re: Kako zaradjuju novac sajtovi poput "hi5.com, facebook.com, youtube.com"07.05.2008. u 15:47
Shit

Sad ce mi zatrpati LinkedIn reklamama, jes jedan dobar sajt ode...
▪ The quicker a phone is answered in sales, the slower it's answered in customer services - Brownridge's Law
▪ Democracy is a device that ensures we shall be governed no better than we deserve - George Bernard Shaw
▪ To err is human--and to blame it on a computer is even more so - Robert Orben
07.05.2008. u 15:47 

Marko Bijelic

Član broj: 3296
*.broadband.blic.net.

Sajt: www.raindaff.com

icon Re: Kako zaradjuju novac sajtovi poput "hi5.com, facebook.com, youtube.com"15.05.2008. u 15:11
Citat:
E.N.I.A.C:
Sto se MySpacea tice, on je prvi omogucio sirokim narodnim masama da imaju svoju nazovi cool licnu prezentaciju sa smislenim nazivom na internetu, a da pritom sve sto znaju jeste popunjavanje formova :)

;)
http://www.serbiancafe.com/lat/members/_j_dokic

15.05.2008. u 15:11 

E.N.I.A.C
Nebojsa Radovic
furka.com potrcko
Ivanjica

Član broj: 5647
89.216.122.*

Jabber: eniac@elitesecurity.org
Sajt: furka.com

icon Re: Kako zaradjuju novac sajtovi poput "hi5.com, facebook.com, youtube.com"26.05.2008. u 06:51
hehe sad me vuces za tastaturu, mnogo pre SCa je to radila ClubParada sajt namenjen Yugosima iz Australije, ali doobro, mozemo tako do Classmatesa da idemo :D
26.05.2008. u 06:51 

momsab
Momčilo
Beograd, R.Srbija

*.dynamic.sbb.rs.

icon Re: Kako zaradjuju novac sajtovi poput "hi5.com, facebook.com, youtube.com"24.10.2008. u 16:07
da osvezimo malo temu

zahvaljujuci Eniaxu dodjoh do zanimljivog clanka (intervju sa najpoznatijim osnivacem fb-a) u Times-u

zakljucih da fb ne zaradjuje dovoljno ili da uopste ne zaradjuje i da mu pada odokativna cena

izdvojicu delove clanka koje smatram bitnim za temu (inace, sam Eniax-ov txt je dobar a i kraci, mada mislim da se u intervjuu spominje prihod a ne zarada):
Citat:
What about making money? Turning that huge growth into cash is proving problematic. By Mr Zuckerberg's own estimates in early 2008 Facebook will make only about $300 milllion (£173.5million) in revenues this year, mainly in display advertising on the site in a deal with Microsoft, and will have a negative cashflow of about $150 million.

Citat:
The private stock sales are said to be at a valuation of only $3.75 billion, a huge drop from the $15 billion valuation of a year ago when Microsoft took a 1.6 per cent stake for $246 million.

jos uvek mi nije jasno sta se podrazuemva pod 110 miliona korisnika: broj ukupno otvorenih naloga, broj trenutno aktivnih naloga (mada,gotovo svaki nalog moze da se vodi kao aktivan cak i kad je deaktiviran od strane korisnika), broj osoba koje koriste fb (jedna osoba mzoe da otvori vise naloga bez ikakvih problema). da li je neko video zvanicno objanjesnje ovog broja korisnika?

preporucujem da procitate Eniaxov txt ako nameravate da pravite drustvenu mrezu

p.s. lose se pise facebook-u, u poslednja tri dana dva mi je nedostupan nalog/profil koji sam otvorio
Žena u krevetu i vino na stolu nikako ne smeju da čekaju. Jer, vino se greje a žena hladi.

-vinolog
24.10.2008. u 16:07 

demi035

Član broj: 183303
*.isp.krstarica.net.

icon Re: Kako zaradjuju novac sajtovi poput "hi5.com, facebook.com, youtube.com"05.01.2009. u 17:37
recimo ja zelim da napravim sajt kao sto je facebook, ali pojma nemam nista o tome.
da li bi mi neko rekao koliko bi kostalo da mi neko napravi takav sajt? i ako smem da pitam da li neko zna nekoga ko bi mogao to da odradi i koliko bi mu vremena trebalo
05.01.2009. u 17:37 

Majstor_Pućko

Član broj: 176794
*.dynamic.sbb.rs.

icon Re: Kako zaradjuju novac sajtovi poput "hi5.com, facebook.com, youtube.com"05.01.2009. u 17:59
Pa, recimo-koliko para toliko i muzike. Sve zavisi sta zelis, i kakvi su ti planovi. Pod br. 1 to sto nisi upucen samo ce ti otezati stvari. Ali ako planiras da imas uspesan SN sajt moras da ulozis dosta novca u:

1. Marketing, sto znaci placanje oglasavanja i rad na SEO koji takodje kosta.
2. Serveri, zakup dedicated servera nije nimalo jeftin ako uzimas pravu stvar, i ako zelis ozbiljno da se bavis
3. Najvaznije-Ljudstvo. Bilo da kupujes gotovo resenje ili pravis "from scratch", trebaju ti ljudi za odrzavanje. Moze da se kupi solidan klon FB-a, kod indusa za smesne pare, ali posle kada budes modifikovao stvar ispasce 50x skuplje nego da si radio sa timom ovde. Imas i Web Dev. agencije, ali ce oni da te oleshe. Pa ti sada vidi.

Imaj na umu da FB nije nastao, tako sto je mali Perica seo za racunar, malo isprogramirao, i bum evo ga. Za kreaciju takve stvari "zaleglo" je mnogo uspesnih biznismena sa podobrim kesom.
Zato ubuduce pogledaj malo po Internetu, videces da ima dosta informacija:
Citat:
Facebook received its first investment of US$500,000 in June 2004 from PayPal co-founder Peter Thiel. This was followed a year later by $12.7 million in venture capital from Accel Partners, and then $27.5 million more from Greylock Partners. A cash flow statement was leaked, showing that during the 2005 fiscal year, Facebook had a net loss of $3.63 million. Microsoft approached Facebook in September 2007, proposing an investment in return for a 5% stake in the company. Microsoft would pay an estimated $300–500 million for the share.Microsoft announced on October 24, 2007 that it purchased a 1.6% share of Facebook for $246 million.On November 30, 2007, Hong Kong billionaire Li Ka-shing invested $60 million in Facebook.
05.01.2009. u 17:59 

zoksula

Član broj: 75790
*.artcommunication.co.yu.

icon Re: Kako zaradjuju novac sajtovi poput "hi5.com, facebook.com, youtube.com"14.01.2009. u 21:58
Pa koliko kostaju ti facebook serveri.Nema nikakve sanse da serveri + oprema kostaju toliko da nema profita.

Npr ako pogledamo kako televizija zaradjuje.Nerelavantna reklama usred spanske serije.Ads-ovi na facebooku su cak bolji - oni su relevantni. Takodje youtube i facebook su ljudima ne sluzi samo kao igracka vec su se i navikli na to.

Tako da te reklame sluze za branding ... i malo profita naravno.Losije nego reklame na shopping.com ali imaju neku vrednost mozda 20% od oglasa na shopping.com.Bandwith i sve to je sve jeftinije sto ga imas vise.

14.01.2009. u 21:58 

momsab
Momčilo
Beograd, R.Srbija

*.dynamic.sbb.rs.

icon Re: Kako zaradjuju novac sajtovi poput "hi5.com, facebook.com, youtube.com"14.01.2009. u 22:38
bandwith: jeste jeftiniji sto se vise uzima ali po jedinici protoka
veci bandwith zahteva ogovarajucu bolju opremu
sto je vise hardvera to je potrebno vise ljudi za odrzavanje

sto se rekalma tice, fb prakticno moze da unovci samo severnoamericke korisnike koji su u manjini
fb je firmama dobar samo kao pomocni kanal promocije i nista vise

-vinolog
14.01.2009. u 22:38 

zoksula

Član broj: 75790
62.240.0.*

icon Re: Kako zaradjuju novac sajtovi poput "hi5.com, facebook.com, youtube.com"15.01.2009. u 11:28
Pa sve televizije rade super i dobijaju pare od reklama.

Moze da unovci i severnu ameriku ali moze i ostale zato sto ima i geotargeting. A i nije da se bas mnogo protoka trosi - yourube trosi bas puno.Ali siguran sam da serveri cak ni za youtube nisu preko $1000 000 mesecno. A zarada je preko sigurno preko $10 000 000 mesecno
15.01.2009. u 11:28 

momsab
Momčilo
Beograd, R.Srbija

*.dynamic.sbb.rs.

icon Re: Kako zaradjuju novac sajtovi poput "hi5.com, facebook.com, youtube.com"15.01.2009. u 13:25
ne mzoes porediti televiziju i ovakve sajtove
doduse, ne rade sve super niti dobijaju dovoljno od reklama...

ako nije tajna, u kojoj youtube alternativi si zapsolen kad si toliko siguran u $1000000 serveri i $10000000 zarada (pazi, zarada je deo prihoda i da je stvarno ovako bilo bi mnogo vise youtube alternativa)

preporucujem ti da prelsitas temu od pocetka, dati su linkovi ka odgovarajucim clancima (intervjui, izvestaji, analize, objektivne analize i slicno)

-vinolog
15.01.2009. u 13:25 

Dejan Bizinger

Član broj: 10102
*.dynamic.sbb.rs.

Sajt: www.bizinger.biz

icon Re: Kako zaradjuju novac sajtovi poput "hi5.com, facebook.com, youtube.com"19.01.2009. u 21:19
@zoksula: Youtube kako znam nije profitabilan, ali Googleu YT donosi druge prednosti a isto tako mislim da ce u skorije vreme uspeti i sa monetizacijom istog.

Isto tako nemojte se zanositi da Facebook ima toliki profit koliko je popularan u Srbiji. Popularnost sajta je jedno, prihodi drugo a profit trece. Ovde mozete videti neke finansijske informacije za Facebook od pre godinu dana. Uzmite u obzir da je to samo projektovan prihod za 2008. Kriza u 2008. je sigurno uticalo na to. A mozete videti koliko su troskovi FB, a najvise ide na servere. Slozicete se da Youtube ima veci bandwidth od FB.
Karike.com - 60 miliona prikaza mesecno - najvise u Srbiji
Humanost.org|WebGazda.com
19.01.2009. u 21:19 

[es] :: E-Marketing :: Kako zaradjuju novac sajtovi poput "hi5.com, facebook.com, youtube.com"

Strane: < .. 1 2 3 4 5 6

[ Pregleda: 30024 | Odgovora: 113 ]

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.