Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kopiranje podataka iz tabele u access-u u niz u VB

[es] :: .NET :: Kopiranje podataka iz tabele u access-u u niz u VB

[ Pregleda: 167 | Odgovora: 2 ]

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

combuster
Kraljevo

Član broj: 151351
77.46.254.*

icon Kopiranje podataka iz tabele u access-u u niz u VB23.03.2008. u 11:45

Pokusavam da resim sledecu stvar i treba mi pomoc: Zelim da pristupim koloni unutar jedne tabele u access bazi i da sve podatke iz te kolone prebacim u odgovarajuci niz i da nadjem najblizu vrednost onoj koju je korisnik zatrazio. Zasad sam zbrckao nesto ovako:

Code:
 Public Class Form1

Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
        'TODO: This line of code loads data into the 'KladionicaDataSet.tipovi' table. You can move, or remove it, as needed.
        Me.TipoviTableAdapter.Fill(Me.KladionicaDataSet.tipovi)

End Sub

Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
        Dim unos As Integer
        Dim usvojen As Double
        Dim rezultat As Double
        Dim koefniz As New ArrayList
        Dim i As Integer
        Dim c As Integer

unos = Integer.Parse(TextBox1.Text)
        usvojen = Double.Parse(TextBox3.Text)

koefniz.AddRange(KladionicaDataSet.tipovi.KoeficijentColumn)

i = koefniz.Count

c = koefniz.BinarySearch(usvojen)

rezultat = unos * koefniz.Item(c)

TextBox2.Text = rezultat

End Sub

Private Sub Label2_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Label2.Click

End Sub
End Class 

Ovo se sve kompajlira bez broblema samo rezultat nije dobar i pri debugovanju kuka kako KoeficijentColumn je tipa Decimal a koefniz tipa ICollection. Dakle zanima me da li je linija sa AddRange dobra sto se tice kopiranja podataka iz tabele u niz i da li je koefniz.BinarySearch dobra komanda za trazenje najblize vrednosti ili bi morao ipak da radim nesto preko petlje i Mod komande (razmisljao sam da podeli usvojen i element koefniz(c) npr (usvojen Mod koefniz(c)) > (usvojen Mod koefniz(c+1)) a da svaki korak definisem u while petlji).

Mozda sam i daleko omasio postupak (totalni sam newbie u vb-u jedino sto imam dobru osnovu iz c-a i znam engleski pa zdusno koristim msdn i tipove). Koristim Visual Studio 2008 Express edition ako to ima neke veze... Hvala unapred!
23.03.2008. u 11:45 

[es] :: .NET :: Kopiranje podataka iz tabele u access-u u niz u VB

[ Pregleda: 167 | Odgovora: 2 ]

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.