Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Da li radi badwidth allocation kod utorrenta?

[es] :: File Sharing :: Da li radi badwidth allocation kod utorrenta?

[ Pregleda: 541 | Odgovora: 2 ]

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

M E N E
borislav
Temerin

Član broj: 30434
*.nspoint.net.

icon Da li radi badwidth allocation kod utorrenta?06.03.2008. u 14:41

Imam jedan, nazvacu ga "problemcic" iako nije nista strasno
Naime, imam utisak da me utorrent uopste ne slusa kad mu podesavam prioritete kod downloada
(ogranicenja brzine postuje)
Naime, kad stavim nekom torrentu HIGH priority, sa razlogom ocekujem da ce on pokupiti vecinu propusnog opsega, ali to se ne desava. Da bih proverio sta se desava, cak sam gasio sve ostale torrente i onda video da preostali "high priority" torrent dobija malo vise opsega.
Konkrentno kod mene je situacija sledeca: onaj torrent koji ima najvise konektovanih seedera ide najbolje. Mogu da se ubijem, ali on ide najbolje (sto je glupo za default podesavanje - zar nije pametnije favorizovati i pustati saobracaj koji ima manje seedera, upravo da bi se povecao broj izvora). Jedino kad takvom torrentu ogranicim brzinu na neku vrednost, drugi dobijaju malo vise prostora (znaci high/normal/low prioriteti ne rade kako treba)
Ima li neki drugi utorrent klijent koji dobro radi sa ovakvim stvarima. Ponekad mi je neki sadrzaj toliko bitan da bih mu dao i kategoriju "totalnog prioriteta" dakle, koliko god brzo nek ide on, a drugima sta ostane. S druge strane, neke sadrzaje zelim da skidam sa prioritetom "downloaduj se kad ima slobodnog opsega, inace ne moras" - prioriteti kod utorrenta ne rade to vec raspodeljuju opseg (daju i LOW prioritetu odredjeni opseg), ali ne rade ni to kako treba
Kakva su vasa iskustva?
Da li postoji neki klijent koji pruza ovo sto meni treba?
thanks

[Ovu poruku je menjao M E N E dana 07.03.2008. u 08:11 GMT+1]
Uhvatili ste me nespremnog
06.03.2008. u 14:41 

balle

Član broj: 98208
..7-r.retail.telecomitalia.it.

icon Re: Da li radi badwidth allocation kod utorrenta?06.03.2008. u 23:43
probaj deluge, ocene su dobre
mislim da ima podesavanje prioriteta
06.03.2008. u 23:43 

Karlo Gavric
Wien

Član broj: 69912
*.8.14.vie.surfer.at.

icon Re: Da li radi badwidth allocation kod utorrenta?12.03.2008. u 22:16
Mislim ako se ne varam da to sa priority high, normal, low ide iskljucivo na stranu Uploada samo tj. kada seeda - ali nemoj me uzeti za rijec nisam siguran!!!

A nista jednostavno to odreduj sa limitiranjem ostalih...
12.03.2008. u 22:16 

[es] :: File Sharing :: Da li radi badwidth allocation kod utorrenta?

[ Pregleda: 541 | Odgovora: 2 ]

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.