Bilo bi fino da podijelis to znanje sa nama.
Citat:
Mirko Raicevic: ewo Miso druze moj o NDS-u na V_plug-u....
"u ECM-u ima dva sektora payloada, jedan je nanjenen IRD-u (STB-u) i drugi deo SC. Sto NDS radi je vrlo jednostavno. U sektoru IRD payloada je CW dodatno naveden, isti CW kao i u SC payloadu nanjenjen smartcard-u. razlika je u tome, da je IRD payload ECM-a skremblovan sa podacima iz STB-a, koji se mogu jednostavno izcitati, ako se zna gde. colibriju je to uspelo.
CW iz IRD payloada je identican onom namenjen za SC karticu.
NDS koristi tu "smardcardless" varijantu nakon firmware updat-a, kad pretplatnik nema jos NDS kartu, tako da se moze dalje premiere gledati. ova varijanta nece dugo biti "onair". naj kasnije kad ce skoro svi migracijski STB biti transformirani sa nagre na NDS, ova coding varijanta ce se gasiti!"
Ukratko izgleda da je Hack-ovan samo deo NDS algoritma koji se koristi u prelaznom periodu dok traje zamena kartica. Dok se zavrsi zamena kartica i iskljuci stari sistem kodiranja NDS ce iskljuciti i taj prelazni algoritam!
by Alucard SATTV
pozz svima...
Hvala drugar. Napokon neke korisne informacije a ne samo pametovanje

U svakom slucaju je dobro sto je provaljen jedan dio NDS algo jer to ce pomoci hakerima u daljem "razbijanju" NDS.
PS Niko nije ni rekao da ovo sto se sa vplug moze gledati NDS da je to trajno rijesenje
[Ovu poruku je menjao Miso Kovacevic dana 02.10.2008. u 13:08 GMT+1]
Nekada sam bio ljudsko bice... a onda sam dobio modem.
Moja masina:
AMD Athlon 7750BE AC Freezer 64 Pro
Asus M3A
MSI 9600GT OC Edition
KingMax 2x1GB DDRII 800Mhz + OCZ 2x1GB 800MHz
2x WD Caviar SATA II 250GB RAID 0
DVD-RW PIONEER DVR-112D
SkyStar 2.6D; DVB Viewer V4.0