Jos ranije sam postovao jednu temu koja se odnosila na dodavanje jednog polja u tabelu preko SQL-a iz forme klikom na neko dugme...
Dakle zanima me na koji nacin vi radite sve ovo:
Imamo recimo tabelu sa poljima: idMagacina, nazivMagacina, kolicinaPrvogProizvodaUlaza, kolicinaPrvogProizvodaIzlaza, kolicinaDrugogProizvoda, kolicinaDrugogProizvodaIzlaza (uzmimo na primer da u magacinu mogu da se nalaze samo 2 proizvoda).
Imamo drugu tabelu koja predstavlja ulaz te 2 vrste robe u magacine sa poljima: idUnosa, idMagacina, datumUnosaRobe, vrstaProizvoda (combobox iz koga se bira da li se radi o prvom ili drugom proizvodu), kolicinaProizvoda i cenaProizvoda (cena proizvoda po kojoj taj artikal ulazi u magacin).
Ove 2 tabele su u vezi po polju idMagacina.
E sad, imamo napravljenu formu od te druge tabele, tzv. prijemnicaRobeuMagacin sa svim gore napomenutim poljima...
Dakle, unesemo sve potrebne vrednosti u polja (datum unosa robe u magacin, kolichinu, izaberemo artikal...)
Sve ovo je predvidjeno da kada se ide na prijemnicuRobeuMagacin da se polje kolichina (koju unesemo) dodaje SQL izrazom u polje predvidjeno za to (po polju idMagacina - da se zna u koji ide i za bash tu vrstu artikla)
Kako izvrsiti sve moguce i nemoguce provere da se ne desi recimo dva puta da se stisne dugme DODAJ na formi i da se 2x doda ista kolichina u magacin.
Znachi izaberemo magacin1, unesemo kolichinu 100 komada za artikal 1, i kliknemo na dugme DODAJ na formi, SQL izraz cje upisati vrednost 100 u polje kolicinaPrvogProizvodaUlaza (ukoliko vadimo robu iz magacina, ubacivace vrednost u polje kolicinaPrvogProizvodaIzlaza kada kliknemo na dugme ODUZMI).
E sada da li je ovo pametno beleziti sve u isto polje u prvoj tabeli vezano za magacine? Meni je potrebno da mogu u svakom trenutku da pregledam stanje u magacinu za svaki artikal, a to radim pomocju reporta koga sam napravio koji cje mi za svaki artikal u svakom magacinu trenutno stanje racunati na nachin Stanje = kolicinaPrvogProizvodaUlaza - kolicinaPrvogProizvodaIzaza
Mozda postoji drugo, bolje resenje?
I zanima me na koji nachin da se izvrshe SVE ali SVE provere na formi pre nego sto se unese u neko od polja ta kolichina? I naravno da se onemogucji da se unese dva puta u istom zapisu, vecj ako skonta da je pogresio da prvo uradi neki Undo ili da otvori novu prijemnicu i unese novih 100 artikala u magacin...
Nadam se da sam bio jasan i da nisam suvishe iskomplikovao

Dodavanje vrednosti iz forme u tabelu sa svim proverama