Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

rapidshare vs. news serveri

[es] :: File Sharing :: rapidshare vs. news serveri

[ Pregleda: 1031 | Odgovora: 9 ]

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

4Eyes
N.S.

Član broj: 28665
*.yubc.net.

icon rapidshare vs. news serveri19.12.2007. u 22:53

Otprilike imam predstavu šta su i kako rade, ali bi voleo da svi koji imaju iskustva sa ova dva servisa iznesu svoje mišljenje o prednostima i manama jednog ili drugog.
Znači voleo bi da se ova tema vodi samo o međusobnim sličnostima, razlikama, prednostima i manama rapida ili news servera.
19.12.2007. u 22:53 

mantrex
Next stop Oblivion

Član broj: 81044
91.150.123.*

icon Re: rapidshare vs. news serveri20.12.2007. u 00:09
Tesko da mozes porediti ovo dve stavke...

News serveri postoje mnooogo duze od rapidshare.com tako da logicno imaju veci broj "posvecenih" uploadera.
Rapidshare nema neki dobar katalog deljenog sadrzaja gde bi korisnik mogao da pretrazi sta ga zanima.
Usenet ima nekoliko dobrih free pretrazivaca kao i par onih koji nisu free ali to nisu sa razlogom i za mikro pretplatu dobijes skroz profi katalog svih mogucih postova koji se azurira konstantno.

PAR2 fajlovi su takodje dobra stvar. Koliko si puta skinu neki fajl sa rapida podeljen u rar bez mogucnosti popravke da bi provali kako 1 nije kako treba. Ti situacija na usenetu nema.

Konacno ja na rapidshare nisam video da je neko postovao neki DVD film od 4GB ili nesto slicno. Uglavnom postovi ne prelaze 1-2GB. Usenet ima gomilu sadrzaja koji odudara kvalitetom (mislim na enkripciju videa/zvuka i sl.) od nekog xvid-a.
primer: (sa YABASE)
Kekekekeke [001/276] - "Blade Runner 1982 Final Cut Blu-Ray 1080p VC-1 Dolby TrueHD 5.1-CtrlHD.part001.rar" yEnc
290 files - 120728/120728 parts - 29.04 GB

Cinjenica da oba servisa kostaju je po meni glavna mana ali s druge strane brzine downloada koje se postizu su daleko vece od bilo kojeg drugog nacina deljenja fajlova.

Eto toliko nadam se da nije mnogo ;)
ALEX
(singing)
... everyone from the place.
Come on with the rain...

He puts ball in Mr. Alexander's mouth and sellotapes it.

ALEX
(singing)
... I've a smile on my face.
I'll walk down the lane... to a happy refrain.
I'm singing... just singin' in the rain.
20.12.2007. u 00:09 

Shadowed
.NET developer

SuperModerator
Član broj: 649
212.200.70.*

Sajt: www.diskusije.net

icon Re: rapidshare vs. news serveri20.12.2007. u 00:21
Citat:
mantrex: PAR2 fajlovi su takodje dobra stvar. Koliko si puta skinu neki fajl sa rapida podeljen u rar bez mogucnosti popravke da bi provali kako 1 nije kako treba. Ti situacija na usenetu nema.

U nekih 300ak GB ne secam se da se jednom dogodilo, ali neka bude i da je bilo jednom ili dva puta a da se ne secam.

Citat:
mantrex: Konacno ja na rapidshare nisam video da je neko postovao neki DVD film od 4GB ili nesto slicno.

Ja jesam. Ima dosta. Naravno, ne mogu da potvrdim jer je postovanje takvih linkova na es-u zabranjeno.

Mana rapidshare-a je sto je i kod premium account-a kolicina ogranicena na 25GB za 5 dana. To je uglavnom ok, ali za zahtevnije korisnike je ogranicenje.
Takodje, nema jedinstvenih kataloga vec se vrsi razmena linkova preko foruma.

Mana news-a je (koliko sam cuo, nisam koristio) to sto postoji ogranicenje koliko stare fajlove mozes da pretrazujes ili download-ujes (nisam siguran sta od ta dva).

Deluje mi da je izbor na rapid-u veci (samo je teze naci).
Rapidshare postoji i u free varijanti (mada je maltretiranje).
20.12.2007. u 00:21 

vladai
Knjazevac

Član broj: 26843
77.46.203.*

icon Re: rapidshare vs. news serveri20.12.2007. u 08:09
Za mene, najbolja razlika u korist news-a je da nema brisanja fajlova u retention periodu.
Nekoliko puta mi se desilo da skinem sa RS-a 3.5 Gb od 4 Gb i da dobijem poruku file deleted :)
I druga stvar, AltBinz, klijent za download sa news-a koji koristim, automatski izvrsi Par proveru, popravi
arhive ako je potrebno i unrar-uje .... Mozda ovo nije nista posebno, ali dosta automatizuje proces...
News-i su dobri za heavy download, nadjes .nzb-ove vrlo lako, stavisi ih na listu i uzivas...
A dobri su i za povremeni download, uplatis recimo 50 Gb i skidas kad ti treba
Od kad skidam sa news-a, mnogo manje trosim vremena, energije i nerava na sam download, dok sa RS-om to nije bio slucaj...

Ja sam za news, ako niste do sad primetili :)

Poz
20.12.2007. u 08:09 

abyss

Član broj: 2945
91.150.126.*

Sajt: default.co.yu/~abyss

icon Re: rapidshare vs. news serveri20.12.2007. u 10:47
Imas http://rapidshare.com/en/checkfiles.html
--
"Once hadst thou passions and calledst them evil. But now hast thou only
thy virtues: they grew out of thy passions."
20.12.2007. u 10:47 

vladai
Knjazevac

77.46.203.*

icon Re: rapidshare vs. news serveri21.12.2007. u 09:30

Ma da, ali sa mojim 512 Adsl-om za 4Gb (ili cesce vise) download-a mi treba vise od 1 dana, a ako je materijal aktuelan, postoji velika verovatnoca da ce biti obrisan sa RS od strane administratora zbog "...complaints recieved", to mi se desilo vec nekoliko puta...
Na news-ima, ako pronadjem naslov koji mi treba i on je ispod 100 dana starosti, postoji 99.999% sanse da ga ispravno skinem. Na oko 150 dana starosti, postotak je 50-50...
A da se razumemo, to oko starosti, tj.retention, se odnosi na starost od momenta upload-a doticnog naslova na news-u, a velike su sanse da ce neko opet taj naslov upload-ovati... I ovo se mahom odnosi na bajatije naslove, mozda 2004-2005, pa mozda treba proci neko vreme dok naslov naidje...
A za nove naslove je druga prica... Imas po 10-ak razlicitih postova, starosti 0-30 dana, i to ide kao pesma :)
I desavalo mi se da skinem naslove istog dana kad su i izasli u prodaju i da vec sledeceg dana budu nuke-ovani zbog neke nefunkcionalnosti, pa skidaj proper verziju opet :). Ali to je cena napretka :)
Mozda se prednost (sigurna prednost :) ) news-a ne vidi ovde kod nas prosecnih srecnika sa max 1.5 Mbps ADSL-om, ali za one malo nesrecnije, koji imaju mogucnosti da se kace na mrezu sa 8 ili mozda 16 Mbps ili xxx Mbps a treba im heavy download, news su prava i jedina stvar...
Pozdrav

Edit
A ko hoce da isproba pretragu, moze da se registruje (besplatno) na http://v3.newzbin.com
i da pretrazuje arhivu.... Mada o ovome ima potpunije u Top temi o news-ima...
21.12.2007. u 09:30 

rajco
Heart of Serbia

Član broj: 19348
212.200.217.*

Jabber: rajco@elitesecurity.org

icon Re: rapidshare vs. news serveri21.12.2007. u 10:21
Pre par dana mi je istekao RS premium, i nemam nameru da ga uplacujem ponovo iako sam ga koristio od uvodjenja adsl-a, jer posle dupliranja brzina moram da koristim i torrente zbog ogranicenje od 25gb.
Citat:
mantrex
Rapidshare nema neki dobar katalog deljenog sadrzaja gde bi korisnik mogao da pretrazi sta ga zanima.

U principu svi koji koriste ovaj servis koriste i dva foruma, na kojima verujem, postoje linkovi za sve fajlove koji su uploadovani.
Citat:
mantrex
Koliko si puta skinu neki fajl sa rapida podeljen u rar bez mogucnosti popravke da bi provali kako 1 nije kako treba.

Recimo najvise jednom mesecno. Vidis koji deo nije u redu i skines novih 100MB.

Citat:
vladai: Ma da, ali sa mojim 512 Adsl-om za 4Gb (ili cesce vise) download-a mi treba vise od 1 dana, a ako je materijal aktuelan, postoji velika verovatnoca da ce biti obrisan sa RS od strane administratora zbog "...complaints recieved", to mi se desilo vec nekoliko puta...

Ovo stoji, ali uvek imas za aktuelne stvari barem pet razlicitih uplouda od kojih bude jedan obrisan i obicno se reuploaduje.
Citat:
mantrex
Cinjenica da oba servisa kostaju je po meni glavna mana ali s druge strane brzine downloada koje se postizu su daleko vece od bilo kojeg drugog nacina deljenja fajlova.

Recimo da mi se kolicina podataka skinutih preko torrenta i preko rapida razlikuje u malom procentu. pr: rapid 9.5GB,
a torrent 9GB dnevno.
News server nisam komentarisao jer ga nisam ni koristio, ali za veliki broj fajlova vam nece pomoci ni jedan ni drugi vec se morate okrenuti torrentima.
- Da li imate prijatelje koji mozda zlostavljaju svoje dete?
- Pa iiiiima. Mozda sam i ja nekada zlzlzlzlozlzlzlost... ali ne znam sad mozda iiiiiima sigurno, pa pogreeeesi covek.

21.12.2007. u 10:21 

vladai
Knjazevac

77.46.203.*

icon Re: rapidshare vs. news serveri21.12.2007. u 12:02
Citat:
rajco: News server nisam komentarisao jer ga nisam ni koristio, ali za veliki broj fajlova vam nece pomoci ni jedan ni drugi vec se morate okrenuti torrentima.

Ne razumem sta na sta si ovde mislio, zasto torentima ...

Mene torenti izludjuju, ekstra to sto imam mnooogo pucanja veze kad koristim torente, pa stalno moram da se logujem na sajt od kog skidam...

Sa news-a mi je protok kostantno 48-52 kB/s, mogu da napravim veliku queue listu a i da mi se promeni IP, klijent za skidanje se automatski loguje, ma lepota jedna :)

A na news-ima, ako ti je los jedan fajl od 100 Mb, recimo fali 5 Mb, ti skines par fajl od recimo 10 Mb i popravis ga... Ko izmisli to par krpljenje, svaka mu cast... Spasilo mi zivot u nekoliko navrata, u doba starog dobrog EON-a :)
Pozdrav
21.12.2007. u 12:02 

rajco
Heart of Serbia

Član broj: 19348
212.200.217.*

Jabber: rajco@elitesecurity.org

icon Re: rapidshare vs. news serveri21.12.2007. u 15:37
Citat:
vladai:
A na news-ima, ako ti je los jedan fajl od 100 Mb, recimo fali 5 Mb, ti skines par fajl od recimo 10 Mb i popravis ga... Ko izmisli to par krpljenje, svaka mu cast... Spasilo mi zivot u nekoliko navrata, u doba starog dobrog EON-a :)

Potvrdjujem za eon, ali sada mi stvarno nije prooblem da na mesecnih par stotina GB skinem jos 100MB i resim problem.

Citat:
vladai: Ne razumem sta na sta si ovde mislio, zasto torentima ...

Mislio sam na raritetne stvari koje se na rapidu, news serverima, tesko[skoro nikako] mogu naci. Da ne produbljujem sad oticicemo u....

- Da li imate prijatelje koji mozda zlostavljaju svoje dete?
- Pa iiiiima. Mozda sam i ja nekada zlzlzlzlozlzlzlost... ali ne znam sad mozda iiiiiima sigurno, pa pogreeeesi covek.

21.12.2007. u 15:37 

vladai
Knjazevac

91.150.119.*

icon Re: rapidshare vs. news serveri21.12.2007. u 22:24
Pa i mozda je tako....
Onda za raritete RS i torenti a za ekskluzivu news-i :)
Pozdrav
21.12.2007. u 22:24 

[es] :: File Sharing :: rapidshare vs. news serveri

[ Pregleda: 1031 | Odgovora: 9 ]

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.