Evo jos savjeta nadam se korisnih...
Crvene linije znace Discontinuity ili narodski receno sve sto skidas tesko da prodje do kraja... Obicno je problem do SS2, zato sam i stavio onaj mali utility za reset SS2, mada ja obicno uradim Deactivate/Activate. Ja to moram raditi odmah, cim se logujem u Win XP jer na i915 cipsetu HD Audio i SS2 se kolju oko resursa pa tek nakon reseta sve legne kako treba, ima neki patch koji to popravlja ali ne da mi se traziti.....
Inace ako brojac stalno i puno broji uzaludno je skidanje, cudo je pravo da ti je ista doslo!!!
Obicno na pocetku rada kod starta MANNA otkuca broj 1 ili 2, i to je ok. Cilj je imati sto manju cifru sto duze vremena, kod mene recimo Manna radi i po 24-30 sati bez prekida i dobijem maximum do 3 "greske", a nekad radi 20ak sati bez greske. NAravno zavisi sta radite u na comp. dok MANNA skida, i koliko je jaka masina. Ima u onom prozoru transparentna crtica koja titra i pulsira, siri se i skuplja sto je sira to je stanje kriticnije i veca je sansa da vam otkuca gresku... Takodje mislim da sam vec pisao ali evo opet:
Dakle u MANNA.INI:
[Priority]
// PRIORITY LEVEL
// --------------
// class: realtime, high, normal, idle
// other: time critical, highest, above normal, normal,
// below normal, lowest, idle
Affinity mask 1
Class realtime
Main normal
Module time critical <----Ovdje mozete probati staviti "above normal" ili "highest"
Process data time critical <----isto "above normal" ili "highest"
Write buffer normal
Flush normal
Plugins normal
Dakle po default opcijama Manna modul te Process data (preko plugina koji dolaze uz MANNA) su time critical.
Tako da recimo kad pokrenete NERO i przite neki DVD sa materijalom koji je na istoj particiji kao i MANNA dvd "pukne" tokom narezivanja a manna nafiluje counter pa izbroji i po nekoliko hiljada...
Promjena prioriteta vrijedi ako ste podesili filtere da MANNA skida recimo samo vece fajlove. Ja npr. skidam samo video fajlove preko 100 mb, exe preko 300 mb i arhive preko 30 mb. Tako da mogu u pozadini cak raditi konverziju video fajlova u DivX ili Xvid (divx converter, vidomi) ali te programe rucno u Task Manager stavim na low priority...
Sto se tice 8W, kod mene je signal 75-80 na 12530, dish je 135 cm offset "made Somewhere in Serbia" 1997 i 4 puta je vec farban :), i STRONG LNB 0.3. na drugom dishu koji je 90 cm, sa 8W imam signal 65. Mislim da ispod 90 cm nema smisla pokusavati kaciti se na 8 W osim ako ne zivite negdje u Sloveniji, Istri, Zagorju...
SkyNet sam koristio vise nego MANNU dok nije izasla verzija MANNA 0.287, od te verzije MANNA na 8W i svim ostalim radi fenomenalno barem kod mene zato ovo sve i pisem i uploadujem jer se nadam da ce i kod vas tako raditi...
Sto se tice videa ako hocete da izbjegnete degutantne materijale, stavite da vam dolaze video fajlovi od preko 60-70 MB, i iskljucite skidanje RM (real media) fajlova jer uglavnom dolazi Sado/Mazo sadrzaj... Stvarno ima svakakvih gadosti za vidjeti...
samo u filters.ini stavite
- rm
- <content> rm
A u files.ini tamo gdje su grupe u VIDEO redu izbrisete RM Isto vrijedi i za ostale ekstenzije...
I pritisnite taster F6 tokom downloada da vidite koje fajlove vuce preko p2p i bitorrenta, jer ih inace nece prikazati u default modu.
Vecina novih filmova na 8W idu u dijelovima u rar arhivama, sa rapidshare i slicnih servisa, i Manna ih uredno preimenuje pa samo sa RAR-Arhiverom zapocnete ekstrakciju prve a ostale ce uredno biti prepoznate, cak i ako nemaju nastavak part1, part2...ili R01,R02 zato sto ima CRC prepoznavanje dijelova...
Smart Sorter ja koristim samo za jednu svrhu a to je razbijanje sifri na zasticenim tj. encrypted arhivama. Manna sama preimenuje fajlove tako da za tu svrhu ne treba koristiti smart sorter. Vec u radni direktorji Smart Sorter ubacite encrypted arhive i pustite da Smart Sorter pokusa "silovati" te arhive sa siframa koje se nalaze u password.txt. Za multiple volumes arhive, recimo filmove koji su sa sifrom, stavite samo jednu arhivu tj. jedan fajl u radni direktorij, nema potrebe da stavite sve. Stavio sam vam link sa novim siframa u prijasnjim postovim u ovoj temi pa skinite. Ako skidamo sa 8W onda nam dolaze iste stvari pa ce i sifre biti iste... Vecina tih sifri se ne mijenja mjesecima. Npr. imate gomilu HardRock i Metal Albuma koji dolaze sa encrypted header pa ne znate uopste sta je u njima. A svi koriste istu sifru
www.metalunion.org i tako vec mjesecima nista ne mijenjaju...
Postoje i drugi komercijalni programi koji razbijaju sifre na osnovu listi ali se svi zaglupe kod multiple volumes arhiva dok ih Smart Sorter odradi s lakocom...Isprobao sam sve i SSorter to radi najbezbolnije i najbolje...
Sto jaca masina i vise memorije, sto brzi hard to bolji rezultat u radu sa MANNA. Inace bolje je drzati se SKYNETa...
Takodje treba imati UPS da vam ne bi propao download i kompletiranje fajlova zbog nestanka struje...
Razlog zasto ja forsiram MANNU je to sto je meni u proteklih 6-7 mjeseci sa 8W doslo:
Kubuntu 6.0.6 DVD (3.5 GB)
Ubuntu 6.0.6 DVD (3.5 gb)
SUSE 10.1 komplet (5) CDs
Star Wars Empire at war
FLAT OUT 2 (DVD)
GTR 2 (DVD)
Prey (DVD)
Warchiefs
ETROM (DVD)
JUST CAUSE (DVD)
MATADOR (DVD)
novi Setlersi 2
Lego Star Wars
Fear Combat 1.07
BattleField 2142 prvo demo pa igra
Micromachines
FIFA 2007
NHL 2007
Office 2007 pro
Adobe CS2
ENCARTA 2006 DVD
+ gomila starih igara koje sam obrisao jer ih imam u kolekciji...
Ovo su samo neki naslovi koji su mi tu u kutijama pod rukom...
Preko 50 DVD narezanih sa DIVX i XVID filmovima (3-4 filma po DVD)
30ak narezanih DVDs sa muzikom i to kompletnim albumima...
XXX materijala sve video fajlovi preko 200 mb ima nekih 60 ak dvd..
Kompletne sezone serije Lost i Prison break sezona 1,2 i 4400 na Engleskom!
Demo verzija Igara koliko hocete sve preko 300 mb pa do 1.2 gb. Zna se desiti pa dodju 3 ista preko noci.
Softwera na tone kompletnih distribucija, dva dvd sa knjigama i magazinima...
A tek sta sam toga pobrisao jer sam vec imao ili sam gledao.
I nadam se da ce i kod vas dolaziti isto ako ne i bolje!