Citat:
tomasd: Nisi mi odgovorio šta znači ova traka dole.Kod tebe je na max. a kod mene sam onaj prvi deo zelenog.
U pravu si od pre jedno sat vremena krenulo je dobro.Ali kod mene je takođe zauzeće procesora do 40% sada kad povlači dosta i vidim iste fajlove kao kod tebe i zauzeće memorije je oko 170mb(mislim na mannu).
E ,Da kod tebe piše decrypted 41% a kod mene toga nema.
Jel znaš šta je ono dDuDW?
Kod mene je signal između 30 i 40%.Slabiji je nego na prvoj frekvenciji.Možda to ima neke veze.
Cekaj malo , tek sam ustao nisam ni kafu popio polako, dugacak je dan, odgovorice se
Signal od 30% do 40% jeste slab i ima dosta gubitaka. Isto ako si probao gledati neki satelitski TV kanal sa 30-40 posto jacine signala vidio si kako ima trzanja ili se javljaju kockice. Posto je ovo jednosmjeran offline download nema sanse za korekciju gresaka.
Inace MANNA ocekuje da se rucno prebacuju fajlovi u incomplete. Sama MANNA malo fajlova prebaci u INCOMPLETE i to uz listu segmenata da bi se kasnije moglo nastaviti skidanje preko FlashGET download managera ali to je toliko komplikovano i rijetko moguce,tako da ako ko zeli da se time bavi neka prevede stranice MANNA foruma gdje se o tome pise pa neka pokusa..
99% kompletirane fajlove treba rucno prebaciti u INCOMPLETE folder a evo kako:
1. Ispod mjeraca protoka (sa brojevima) nalaze se 2 shevrona kao kod Citroena
2. kliknes na ta dva shevrona.
3. klikanjem ce se na listu aktivnih dloada dodati l fajlovi ciji je dload prekinut i onih koji su na 99% completed.
4. oni ciji je dload prekinut mozda su likovi odustali od dload a mozda ce nastaviti(resume) nakon nekog vremena. Manna ce prepoznati resume i nastavice skidati te fajlove.
5. oni fajlovi koji su na listi inaktivnih doloads a imaju 99%, uglavnom video fajlovi, desnim klikom na fajl u meniju odaberes MOVE TO INCOMPLETE i nakon odredjenog vremena ce taj fajl biti tamo prebacen.
6. takodje mozes i brisati fajlove na isti nacin kao pod 5 samo odaberi DELETE ili CLEAN u meniju tako da se oslobodi prostor na disku.
------------
Eh, sad dolazimo do one linije u dnu MANNA prozora:
1. Nakon sto si kliknuo na Citroen znak ispod mjeraca prozora, pomjeri SLIDER u dnu na max.
2. Zatim klikni na neki inaktivni fajl ili prekinuti dload.
3. Pogledaj na vrhu (on the top) one cetiri linije u dnu pojavice se jedan DOT tj. tacka. koja ima odredjenu poziciju ako je na zelenom dijelu trake odnosno sto vise lijevo, znaci da je taj dload prekinut nedavno, sto se vise tacka pomjera desno znaci da je vise vremena proteklo od prekida dload. Tako da u osnovi ta traka u dnu zavisno kako si podesio slidere odredjuje TIMEOUT. Ali ne automatski prema kojem treba manna da radi vec manualni. Cisto da bi korisnik MANNA mogao imati bolji uvid u to sta se skida i da lakse donese odluku o tome sta da se pobrise a sta da se ostavi.
Inace ostao sam jos duzan objasniti oko zauzetosti CPU. Dakle kad ljudi puno toga vuku odjednom i ako se puno toga filtrira i skida u isto vrijeme zahtjev za CPU ciklusima raste. Nekada to zna trajati par minuta a ponekad po nekoliko sati. Opet sam u prilogu stavio screenshot samo 2 sata nakon prvog. Na prvom je zauzetost velika a na drugom pogledajte sami.
Na slabijim masinama ili starijim comp. kolicina 99 % completed fajlova je znatno veca nego na jacim masinama, a takodje ne mogu proci veci fajlovi. Sjecam se kad sam testirao na P3 1.06 Ghz sa 512 RAM, nista vece od 200-250 MB nije moglo proci. Gomila fajlova sa 99% complete, sindrom SkyGrabber

. A masina je bila spojena na moju opremu.
Eh sad, moze se sa filterima to malo regulisati, kao npr. kod TAMONEKO ako bi imao problema i ako primjeti da ima dosta nekompletiranih fajlova na 99 moze podesiti filtere da mu dolaze samo veci fajlovi ili iskljuciti skidanje mp3 ili jpg fajlova tako da MANNA ne ostane bez resursa. Ja cekam inace da mi naleti CORE DUO masina na servis pa da detaljno ispitam kako ce se MANNA ponasati na tako jakoj konfiguraciji.
Evo i screenshot od prije par minuta: