Visual Studio 2005 nemam, mislim da je ovo projekat u njemu. Ono sto vidim da imas samo neke pojedine klase: osoba->student->dlStudent i predmet. Kako ovo sve povezati, to je drugo pitanje... Jel ovo uopste console program, gdje ti je cpp file? Za manipulaciju svime mislim da ti treba jedna okvirna klasa (ili funkcija), npr nesto ovako:
Code:
class App
{
public:
void run();
};
App::run()
{
// ovdje stavi izvrsni dio programa, sva pozivanja klasa i kreiranje instanci itd...
}
Mislim da po tome kako si ti zamislio, klasa meni treba da vrsi funkcije neke klase App. Meni klasa ti ne bi trebao nista da radi osim da ispise ponudjene izbore i da pohrani izabrani izbor! U njoj se ne bi trebale vrsiti odluke...
Kreni od jednostavnijih stvari. Nemoj odmah skakati na nasljedjivanje, koliko god da profe nerviraju sa forsiranjem. Pokusaj napraviti prvo neke klase koje oponasaju neke osnovne tipove: string, vrijeme, kompleksne brojeve... U tim zadacima glavni dio koda koji koristi datu klasu stavi u neku run() funkciju unutar neke App klase. Pokusaj razmisljati vise na objektni nacin. Nakon toga, pocni praviti nesto slozenije... Pomocu OOP mozes bilo kakav problem da rijesis pravilnim razmisljanjem i apstrakcijom. Sretno!
P.S. link ka necemu sto bi te moglo zanimati je tema iznad tvoje, pitanje oko klase koja implementira binarne brojeve...
http://www.elitesecurity.org/t...-operatora-dinamicka-alokocija
Eh, da, zaboravio sam napomenuti... Unutar deklaracije klase stavljaj samo prototipe metoda, tijelo metoda makni van klase. Ako su ti implementacije metoda unutar klase, time ih cinis
inline, ako je velika metoda time ces imati puno vise stete nego koristi. Inline koristi samo za veoma kratke metode (max 2-3 linije koda) kao sto su get i set metode i sl.
Dvije stvari su bezgranicne : svemir i ljudska glupost, a za ovo prvo nisam ni siguran.
~ Albert Einstein