Citat:
nesa1:
Citat:
Arrow:
Yeap,
Freelancer je u pravu. Evo bas sam sinoc instalirao jednu karticu i radi ko zmaj.
Drugar je prezadovoljan, i drago mi je zbog njega.
Ima Celeron na 750 MHz (valjda malo overklokovan), 128 MB ram, i GeForce2 sa 32 Mb karticu.
Radi bez greske, sa DVBViewer-om koji dolazi uz driver-cd, a i drajveri su ok, dobija se i casablanca na istom CD-u, kao i Directx8 i Media player (za one koji nemaju) kao i Internet explorer mislim verzija 5.
Uglavnom, sa najnovijom verzijom SS2 (verzija 2.6B) idu takvi drajveri koji su UPOTREBLJIVI.
E, sad, drugo pitanje:
Na pomenutoj konfiguraciji mu slika "secka" kada gleda kodirane kanale.
Mislim da nije do signala, vec nesto drugo. Ima li neko dodatno podesavanje, jer drugar od koga je kupio karticu ima 500MHz racunar i njemu radi OK.
Nemojte zameriti nisam bas neki expert za SS2.
Pozdrav,
Arrow
Kako(tj. da li) gleda kodirane kanale sa dvbviewerom koji
je dobio na CD-u uz karticu.
Koliko ja znam, a nisam neki expert jos uvek za SS kartice, moze se i sa DVBViewer-om gledati kodirani kanali, uz plugin.
Ja sam instalirao ProgDVB + Yanksee i SVE radi (zahvaljujuci XAMUH-u koji uredno popunjava SOFTKEY fajl, hvala mu). Preporucujem i tebi isti program.
Ono sto trenutno "ucim" je kako primati fajlove sa net-a.
Uspeo sam da pokrenem Casablancu i mogu vam reci da je veoma interesantno listati internet offline, jos ako imate vremena u izobilju.... skida izmedju ostalih i
www.lyngsat.com stranicu, koja je super.
Iskreno, malo sam se igrao sa ovom karticom kod drugara i svidela mi se. Mislim da je cena kartice od 70-75 eura "na mestu" i da cu uzeti ovih dana i sebi jednu.
Dosta hvaljenja, sada malo sa pitanjima i problemima:
1) Probali smo da "dostelujemo" antenu (sada je signal oko 61%) i izgleda da je dosta bolje sto se tice seckanja. DA LI JE U PITANJU SIGNAL ILI ZAGREJANOST KARTICE VIDECEMO. Nismo dodavali nikakva pojacanja na comp. a seckanje je prestalo, doduse masina je bila "hladna". Mnogi su se zalili na grejanje kartice i kvalitet prijema, izgleda da su oni u direktnoj vezi jedno s drugim. Posebno je izrazen ovaj problem na SS2 verzijama 2.3 (hardware-a). Kazu da jedan jak PCI slot kuler sredjuje stvar 100%. Probacemo i to ako bude potrebe. Inace, kartica mu se nalazi izmedju VGA i SB kartice, a tu je jer je to mesto jedino bilo slobodno. Pored toga se u masini nalaze i SCSI, LAN, IR, RAID, i brdo drugih djakonija, masina je 100% puna, 2xHDD na njoj, DVD i CD-RW kao DVA posebna uredjaja, 4xusb.... Bilo mi je stvarno frka da li ce kartica imati slobodnih IRQ-ova za sebe ! Mozete zamisliti temperaturu u toj masini leti na +40 spolja ?!?
2) Moze li se uciniti nesto na poboljsanju kvaliteta slike na ekranu sa ove kartice ?
Ono sto sam ja video ne da me nije odusevilo, vec pomalo i razocaralo u odnosu na normalne risivere. (ivice nisu jasne, boje su malo pomesane....) Ima nekih stvari koje mi smetaju. Recimo DVD kada pustim na istoj masini to je strava slika, cak i DivX ima bolju sliku nego SS2. kao da je niska rezolucija prikaza na ekranu.
Pisite kakvi su vasi utisci, moze li se sta od ovoga poboljsati ?
Pozdrav,
Arrow