Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Pitanje oko SkyStar 2 kartice?

[es] :: BalkanSat :: PC DVB kartice :: Pitanje oko SkyStar 2 kartice?

Strane: 1 2

[ Pregleda: 2191 | Odgovora: 28 ]

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

detchkotzar
Ivanjica

Član broj: 5631

icon Pitanje oko SkyStar 2 kartice?15.09.2003. u 21:19

Dosta sam procitao o SkyStar 2 kartici ali ono najbitnije nisam pronasao. Naime zanima me sledece, ako bih kupio karticu da li sam obavezan da placam onu mesecnu pretplatu (20 i nesto eura) posto me kartica iskljucivo interesuje radi gledanja satelitskih kanala, a ne zbog interneta.
United Colours of Elitesecurity
15.09.2003. u 21:19 

makedox

Član broj: 3412

icon Re: Pitanje oko SkyStar 2 kartice?15.09.2003. u 21:33
Zavisi odakle kupujes kartu. Ako je porucis preko neta iz Nemacke kao sto sam ja onda nisi obavezan, zavisi odakle si ti pa da bi je porucio i gde da ti stigne.Nadam se da sam ti pomogo. Pozdrav svima
Ulozis sestru - dobijes zeta .........................Telesat
i
Ex is the best.... vise Vata a manje se Prosipa ;)
15.09.2003. u 21:33 

mower from ...
Sasa Savic
Srbija,Loznica

Član broj: 9460

icon Re: Pitanje oko SkyStar 2 kartice?15.09.2003. u 23:47
Nisi obavezan.
Imas je u firmi Sattrakt u Beogradu.
Ja mislim da kosta 75 eura.
15.09.2003. u 23:47 

DMRS

Član broj: 13226

icon Re: Pitanje oko SkyStar 2 kartice?16.09.2003. u 04:25
Samo sa drajverima koji ti oni daju nećeš je nikada instalirati.Moraćeš skinuti nove sa neta.
16.09.2003. u 04:25 

freelancer

Član broj: 11566

icon Re: Pitanje oko SkyStar 2 kartice?16.09.2003. u 09:01
Citat:
DMRS:
Samo sa drajverima koji ti oni daju nećeš je nikada instalirati.Moraćeš skinuti nove sa neta.

Ako je u pitanju TechniSat SkyStar2 kartica neće biti nikakvih problema sa drajverima, CD koji dolazi uz karticu je ažuran i ima poslednju verziju drajvera.
16.09.2003. u 09:01 

Arrow
Arrow Sat Team
Beograd

Član broj: 2774

icon Re: Pitanje oko SkyStar 2 kartice?16.09.2003. u 09:14
Yeap,

Freelancer je u pravu. Evo bas sam sinoc instalirao jednu karticu i radi ko zmaj.
Drugar je prezadovoljan, i drago mi je zbog njega.

Ima Celeron na 750 MHz (valjda malo overklokovan), 128 MB ram, i GeForce2 sa 32 Mb karticu.

Radi bez greske, sa DVBViewer-om koji dolazi uz driver-cd, a i drajveri su ok, dobija se i casablanca na istom CD-u, kao i Directx8 i Media player (za one koji nemaju) kao i Internet explorer mislim verzija 5.

Uglavnom, sa najnovijom verzijom SS2 (verzija 2.6B) idu takvi drajveri koji su UPOTREBLJIVI.

E, sad, drugo pitanje:

Na pomenutoj konfiguraciji mu slika "secka" kada gleda kodirane kanale.
Mislim da nije do signala, vec nesto drugo. Ima li neko dodatno podesavanje, jer drugar od koga je kupio karticu ima 500MHz racunar i njemu radi OK.

Nemojte zameriti nisam bas neki expert za SS2.

Pozdrav,
Arrow
16.09.2003. u 09:14 

detchkotzar
Ivanjica

icon Re: Pitanje oko SkyStar 2 kartice?16.09.2003. u 11:55
Zahvaljujem vam svima na odgovorima, puno ste mi pomogli. E sad jos nesto me zanima, procitao sam ovde na forumima da sa orginalnim drajverima mogu gledati samo free kanale tipa one sa analogne, da li mogu skidati neke programe sa kojima mogu dekodirati kanale (npr. Cartoon Network, B92, Pink+...)? I znaci nema nikakve veze da li cu kupiti karticu ovde ili npr. u Madjarskoj?
16.09.2003. u 11:55 

Mickey
Novi Sad

Član broj: 3474

icon Re: Pitanje oko SkyStar 2 kartice?16.09.2003. u 12:30
Citat:
DMRS:

A zasto? Ako su na CD-u drajveri 4.2.2. oni vec rade fino. Ne treba da instalira onaj EON softver jer samo onda moze imati problema.
Naravno ovde sam mislio na Technisat-ove kartice.
Skini najnovije drajvere 4.2.8. sa www.technisat.de (koji su oko 12Mb) ili sa ProgDVB-ovog sajta koji sigurno rade snjim (oko 9Mb).
http://www.progdvb.com/download/drivers/428TS-en.zip
16.09.2003. u 12:30 

mower from ...
Sasa Savic
Srbija,Loznica

icon Re: Pitanje oko SkyStar 2 kartice?16.09.2003. u 14:44
Citat:
Arrow:
Yeap,

Freelancer je u pravu. Evo bas sam sinoc instalirao jednu karticu i radi ko zmaj.

Ima Celeron na 750 MHz (valjda malo overklokovan), 128 MB ram, i GeForce2 sa 32 Mb karticu.

Radi bez greske, sa DVBViewer-om koji dolazi uz driver-cd, a i drajveri su ok, dobija se i casablanca na istom CD-u, kao i Directx8 i Media player (za one koji nemaju) kao i Internet explorer mislim verzija 5.

Uglavnom, sa najnovijom verzijom SS2 (verzija 2.6B) idu takvi drajveri koji su UPOTREBLJIVI.

E, sad, drugo pitanje:

Mislim da nije do signala, vec nesto drugo. Ima li neko dodatno podesavanje, jer drugar od koga je kupio karticu ima 500MHz racunar i njemu radi OK.

Pozdrav,
Arrow

Za drugo pitanje:
Zavisi koji OS ima.Ako ima WinXP tesko da ce moci sta gledati sa 128 MB RAM-a,jer XP zdere memoriju,a i uz to
nema G4MX ili ATI karticu,pa procesor obavlja sve dekodiranje.Ako ima Win98 trebalo bi da radi sa tim procesorom
i 128 MB ram-om.Neka proba da iskljuci sve STARTUP programe koji se dizu uz windows(msconfig.exe).
Ako i to ne pomaze nek stavi u ProgDVB(Setting->Options) Priority na Realtime.Ako i to ne pomaze nek proba da stavi TimeShift Buffer u memoriju(Settings->Audio and Video Options) oko 10 MB(Buffer size) bice dovoljno.
16.09.2003. u 14:44 

Arrow
Arrow Sat Team
Beograd

icon Re: Pitanje oko SkyStar 2 kartice?16.09.2003. u 17:51
Citat:
mower from ...:
Citat:
Arrow:
Yeap,

E, sad, drugo pitanje:

Pozdrav,
Arrow

Za drugo pitanje:
Zavisi koji OS ima.Ako ima WinXP tesko da ce moci sta gledati sa 128 MB RAM-a,jer XP zdere memoriju,a i uz to
nema G4MX ili ATI karticu,pa procesor obavlja sve dekodiranje.Ako ima Win98 trebalo bi da radi sa tim procesorom
i 128 MB ram-om.Neka proba da iskljuci sve STARTUP programe koji se dizu uz windows(msconfig.exe).
Ako i to ne pomaze nek stavi u ProgDVB(Setting->Options) Priority na Realtime.Ako i to ne pomaze nek proba da stavi TimeShift Buffer u memoriju(Settings->Audio and Video Options) oko 10 MB(Buffer size) bice dovoljno.

Thanks.

Veceras cemo pokusati sledece:

Nosim dodatni 256Mb iz moje machine, + ATI Radeon 7000 (stoji mi na polici i skuplja prashinu, 32MB TV OUT), da probamo kako ce da se pokaze.
+ Probacemo da pojacamo signal
+ Uradicemo dostelavanje XP-a, pa da vidimo gde smo.

Hvala svima na savetima.

Arrow
16.09.2003. u 17:51 

predragi

Član broj: 7422

icon Re: Pitanje oko SkyStar 2 kartice?16.09.2003. u 21:55
Da li je neko mozda razmisljao o pregrevanju skystar2 kartice.Meni se problem iz ove teme ponekad javlja,i mislim da grejanje kartice moze uticati na to,jer kod mene se manifestuje kao slab signal,medjutim kad je kartica hladna signal je oko 70%
16.09.2003. u 21:55 

vladabuda

Član broj: 8507

icon Re: Pitanje oko SkyStar 2 kartice?16.09.2003. u 23:34
U cemu je razlika drajvera 4.2.8 (12Mb) na technisat sajta i 4.2.8 (oko9Mb) na sajtu progdvb?
16.09.2003. u 23:34 

nesa1
Beograd

Član broj: 9893

icon Re: Pitanje oko SkyStar 2 kartice?16.09.2003. u 23:54
Citat:
Arrow:
Yeap,

E, sad, drugo pitanje:

Pozdrav,
Arrow

Kako(tj. da li) gleda kodirane kanale sa dvbviewerom koji
je dobio na CD-u uz karticu.
16.09.2003. u 23:54 

Arrow
Arrow Sat Team
Beograd

icon Re: Pitanje oko SkyStar 2 kartice?17.09.2003. u 10:12
Citat:
nesa1:
Citat:
Arrow:
Yeap,

E, sad, drugo pitanje:

Pozdrav,
Arrow

Kako(tj. da li) gleda kodirane kanale sa dvbviewerom koji
je dobio na CD-u uz karticu.

Koliko ja znam, a nisam neki expert jos uvek za SS kartice, moze se i sa DVBViewer-om gledati kodirani kanali, uz plugin.
Ja sam instalirao ProgDVB + Yanksee i SVE radi (zahvaljujuci XAMUH-u koji uredno popunjava SOFTKEY fajl, hvala mu). Preporucujem i tebi isti program.

Ono sto trenutno "ucim" je kako primati fajlove sa net-a.
Uspeo sam da pokrenem Casablancu i mogu vam reci da je veoma interesantno listati internet offline, jos ako imate vremena u izobilju.... skida izmedju ostalih i www.lyngsat.com stranicu, koja je super.

Iskreno, malo sam se igrao sa ovom karticom kod drugara i svidela mi se. Mislim da je cena kartice od 70-75 eura "na mestu" i da cu uzeti ovih dana i sebi jednu.

Dosta hvaljenja, sada malo sa pitanjima i problemima:

1) Probali smo da "dostelujemo" antenu (sada je signal oko 61%) i izgleda da je dosta bolje sto se tice seckanja. DA LI JE U PITANJU SIGNAL ILI ZAGREJANOST KARTICE VIDECEMO. Nismo dodavali nikakva pojacanja na comp. a seckanje je prestalo, doduse masina je bila "hladna". Mnogi su se zalili na grejanje kartice i kvalitet prijema, izgleda da su oni u direktnoj vezi jedno s drugim. Posebno je izrazen ovaj problem na SS2 verzijama 2.3 (hardware-a). Kazu da jedan jak PCI slot kuler sredjuje stvar 100%. Probacemo i to ako bude potrebe. Inace, kartica mu se nalazi izmedju VGA i SB kartice, a tu je jer je to mesto jedino bilo slobodno. Pored toga se u masini nalaze i SCSI, LAN, IR, RAID, i brdo drugih djakonija, masina je 100% puna, 2xHDD na njoj, DVD i CD-RW kao DVA posebna uredjaja, 4xusb.... Bilo mi je stvarno frka da li ce kartica imati slobodnih IRQ-ova za sebe ! Mozete zamisliti temperaturu u toj masini leti na +40 spolja ?!?

2) Moze li se uciniti nesto na poboljsanju kvaliteta slike na ekranu sa ove kartice ?
Ono sto sam ja video ne da me nije odusevilo, vec pomalo i razocaralo u odnosu na normalne risivere. (ivice nisu jasne, boje su malo pomesane....) Ima nekih stvari koje mi smetaju. Recimo DVD kada pustim na istoj masini to je strava slika, cak i DivX ima bolju sliku nego SS2. kao da je niska rezolucija prikaza na ekranu.

Pisite kakvi su vasi utisci, moze li se sta od ovoga poboljsati ?

Pozdrav,
Arrow

17.09.2003. u 10:12 

mower from ...
Sasa Savic
Srbija,Loznica

icon Re: Pitanje oko SkyStar 2 kartice?17.09.2003. u 15:35
Arrow,za ovo drugo pitanje.

Zavisi koji kodek korisitis za prikazivanje.ProgDVB po defaultu koristi Elecard kodek,koji je losiji npr.
od nvidionog kodeka,koji podrzava hardversko dekodiranje ako imas G4MX ili ATI karticu.Ako je losa slika
mozda se ProgDVB konektovao na stari Video Render,koji se koristio kod win98,a ne na VMR koji je bolji od starog
i samo ga ima pod WinXP.VMR mozes ukljuciti ako odes u Settings->Audio and Video options->DirectShow. I u
padajucem combobox-u izaberi VMR(Need Windows XP),ako nije vec u upotrebi.
17.09.2003. u 15:35 

freelancer

icon Re: Pitanje oko SkyStar 2 kartice?17.09.2003. u 23:15
Citat:
predragi:
Da li je neko mozda razmisljao o pregrevanju skystar2 kartice.Meni se problem iz ove teme ponekad javlja,i mislim da grejanje kartice moze uticati na to,jer kod mene se manifestuje kao slab signal,medjutim kad je kartica hladna signal je oko 70%

Sigurno je da pregrevanje DVB kartice utiče na njeno funkcionisanje, čak može da dovede do nestabilnosti celog sistema. Rešenje je jednostavno, ventilator od 80mm usmeren na karticu i ima da bude 'ladna kao špricer (skoro).
17.09.2003. u 23:15 

Arrow
Arrow Sat Team
Beograd

icon Re: Pitanje oko SkyStar 2 kartice?18.09.2003. u 10:13
Danas mi stize kartica SS2, tako da se uclanjujem u klub korisnika.

Inace poterao sam i Streamreader kod drugara, ima li neko neki savet sto se tice frekvencije, osim one dve na astri ???

Pozdrav,
Arrow
18.09.2003. u 10:13 

freelancer

icon Re: Pitanje oko SkyStar 2 kartice?18.09.2003. u 13:03
Citat:

Pored toga se u masini nalaze i SCSI, LAN, IR, RAID, i brdo drugih djakonija, masina je 100% puna, 2xHDD na njoj, DVD i CD-RW kao DVA posebna uredjaja, 4xusb.... Bilo mi je stvarno frka da li ce kartica imati slobodnih IRQ-ova za sebe ! Mozete zamisliti temperaturu u toj masini leti na +40 spolja ?!?

Što se tiče IRQ-ova, stvar sa SS2 nije kritična, sasvim lepo se snalazi sa deljenjem IRQ-ova, nasuprot SS1 kojim je to bila glavobolja zajedno sa ACPI-jem. Ja imam gomilu uređaja na IRQ11, zajedno sa SS2, ACPI uključen, bez APIC-a, i sve radi odlično pod Win2000.
18.09.2003. u 13:03 

lopare

Član broj: 4179

icon Re: Pitanje oko SkyStar 2 kartice?18.09.2003. u 20:42
Gdje kupiti SS2 u CH, da li neko zna?
Pozdrav
18.09.2003. u 20:42 

detchkotzar
Ivanjica

icon Re: Pitanje oko SkyStar 2 kartice?22.09.2003. u 19:38
I pored svega da li se isplati kupiti karticu, mislim ako imam dovoljno veliki monitor, da li je bolje kupiti karticu ili neki satelitski prijemnik?
22.09.2003. u 19:38 

[es] :: BalkanSat :: PC DVB kartice :: Pitanje oko SkyStar 2 kartice?

Strane: 1 2

[ Pregleda: 2191 | Odgovora: 28 ]

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.