Ono sto bi recimo bilo znacajno za pomenuti i skrenuti paznju drzavi je recimo da ljudi imaju neke koristi od toga sto osnuju neki HUB posle izvesnog vremena uzimaju kintu a to je dobro kada nema posla u zemlji....
Pa sad, da li je dobro to je diskutabilno - ako mislis na uzimanje love na pirateriji i HUB-ovima, drzava nema puno koristi jer niko od njih ne placa porez :-)
Cisto prakticno gledano - gde god postoje HUB-ovi i slicne stvari, oni nemaju veze sa ISP-ovima - bas iz razloga sto ISP ne moze sebi da priusti da ga neko krivicno goni zbog toga.
Telekom ce morati da dokaze da:
a) SBB stoji iza tih hubova, ili da ima veze sa firmama koje stoje iza tih hub-ova
b) SBB odbija da iskljuci te servere posle upozorenja drzave, ako do tih upozorenja ikad i dodje
Inace mislim da Telekom svakako nije isao samo na to da ovo objavi u novinama - od toga oni nemaju nista, stavise - u Srbiji to moze biti samo reklama za SBB, posto ce ljudi jos vise navaliti da koriste ISP gde mogu skidati sadrzaj bez da plate - da su hteli da postignu taj efekat, lansirali bi pricu o softveru punom virusa i specijalnom softveru za kradju telefonskih impulsa koji se siri SBB-om hehe :-)
Tako da sam ipak sklon da mislim da je Telekom zaista pokrenuo inicijativu pri RATEL-u i eventualno pri nekom sudu kako bi prisilio SBB da ukloni te servere - jer tako jedino imaju neke koristi od svega toga - bez tih HUB-ova, SBB (po Telekomu) gubi znacajan alat za marketing.

Re: SBB i Internet Piraterija