Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Torrentspy Sta se dogadja?

[es] :: File Sharing :: Torrentspy Sta se dogadja?

[ Pregleda: 1209 | Odgovora: 4 ]

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

barakuda111

Član broj: 122532
91.150.99.*

icon Torrentspy Sta se dogadja?02.09.2007. u 09:03

Ljudi, zna li neko sta se dogadja sa torrentspy sajtom? Dosad je on bio jedan od najboljih izvora torrent sadrzaja, uglavnom zbog komentara koje su svi mogli da ostavljaju. Nedavno sam skinuo lazan fajl i zapitao se kako je moguce da to nije pisalo u komentarima kao sto je dosad uvek pisalo. Malo sam bolje pogledao kad ono, ukinuto je komentarisanje za sve torrente. Sada prakticno ne mozes da se ogradis od laznjaka, losih snimaka, ocajnog zvuka... Sta se desava?
Ljubav, mir & sir
02.09.2007. u 09:03 

koja

Član broj: 5645
77.46.196.*

icon Re: Torrentspy Sta se dogadja?02.09.2007. u 10:17
Torrentspy je izgubio sudski spor koji je vodjen protiv njega u SAD.
Presudom je obavezan da dostavi nekoj americkoj drzavnoj ustanovi (ili nekim americkim firmama, nisam siguran) spisak fajlova koje su skidali korisnici iz SAD. S obzirom da su u evropi drugaciji zakoni, nisu mogli da traze spisak fajlova koje su skidali korisnici iz evrope.
Torrentspy je najverovatnije iskljucio komentare zbog zastite svojih korisnika, jer je odbio da im da taj spisak sa izgovorom da se spisak gubi posle izvesnog vremena.
Mislim da je to razlog, trazio sam chak i izvor gde sam procitao tu vest, gde je sve detaljnije objasnjeno, ali nisam nasao

Poz.
02.09.2007. u 10:17 

mtraj
Gerald Bostock
Not in Portland

Član broj: 17348
77.46.224.*

icon Re: Torrentspy Sta se dogadja?02.09.2007. u 10:27
Dogodilo se to da je svim korisnicima sa američkom I.P. adresom (A.O.L. i sl.) onemogućen download torrent fajlova sa ovog trackera.
Što je, pretpostavljam, izazvalo lavinu negativnih komentara, pa je zbog toga i privremeno ukinuta mogućnost ostavljanja komentara.

Ovo se desilo pod skorašnjim pritiskom anti-piratskih organizacija (MPAA, RIAA), koje su se izgleda spremale da zatraže 'dokazne materijale' (I.P. adrese USA korisnika torrenspy-a). .pdf link
Na ovaj način su zaštitili američke korisnike, koji to izgleda ne shvataju, pa se sada bune zbog zabrane.

Ovo je inače poruka koju sada vide USA residents:
Citat:
Sorry, but because you are located in the USA you cannot use the search features of the Torrentspy.com website.
Torrentspy’s decision to stop accepting US visitors was NOT compelled by any Court but rather an uncertain legal climate
in the US regarding user privacy and an apparent tension between US and European Union privacy laws.

cela vest: TorrentSpy Blocks Searches From US Visitors

edit: kasnim sa porukom :)
02.09.2007. u 10:27 

barakuda111

Član broj: 122532
91.150.99.*

icon Re: Torrentspy Sta se dogadja?02.09.2007. u 10:49
Ah, nemogu da verujem. Pa ako komentarisanje nebude vraceno nece se znati da li je fajl lazan, kakav je snimak... tako da mislim da je to kraj torrentspy kao jednog od najboljih. Steta, ali sta da se radi, tako je kako je. Poz
Ljubav, mir & sir
02.09.2007. u 10:49 

[es] :: File Sharing :: Torrentspy Sta se dogadja?

[ Pregleda: 1209 | Odgovora: 4 ]

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.