Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Adsense i srpski sajtovi

[es] :: E-Marketing :: Affiliate Programi :: Adsense i srpski sajtovi

[ Pregleda: 2751 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Zoran Rašković
Serbia

Član broj: 95
77.46.252.*

icon Adsense i srpski sajtovi14.07.2007. u 01:14

ok, zanimaju me ljudi koji imaju sajtove isključivo na srpskom jeziku i gde su postavili adsense.... Da li ste imali nekih problema od strane gugla , pošto srpski oficijelno još uvek nije podržan (nadam se da će uskoro biti, pošto hr već jeste).

Generalno da li ste zadovoljni oglašivačima na srpskom?..... Da li vam je dobar targeting? Jeste li zadovoljni klikovima? Generalno da li ste zadovoljni vašim "srpskim adsensom"?

Hvala unapred,
Zoki
14.07.2007. u 01:14 

dobio_7

Član broj: 54740
*.zvizni.co.yu.

Sajt: pcopisi.mojblog.co.yu

icon Re: Adsense i srpski sajtovi26.07.2007. u 12:22
Od pre par dana primaju i srpske sajtove, pa mozete promeniti:

google_language = 'hr'; u google_language = 'sr';

http://pcopisi.mojblog.co.yu/ - Besplatni i Shareware programi!

Premium korisnici RS skinite: http://pcopisi.mojblog.co.yu/1...n-download-manager/110661.aspx

.: OD NAS NE ZAVISI :.
26.07.2007. u 12:22 

Zoran Rašković
Serbia

77.46.185.*

icon Re: Adsense i srpski sajtovi27.07.2007. u 10:52
Laptopovi

Ja sam se prvobitno registrovao za account na engleskom jeziku, jer su mi sajtovi na engleskom.

Medjutim, sta treba raditi ako sad hocu da ubacim adsense na sajt koji je ceo na srpskom?

i gde pise da je adsense oficijelno podrzhan na srpskom jeziku?
27.07.2007. u 10:52 

leon123

Član broj: 129080
*.82-197-252.netatonce.net.

Sajt: www.serbiancafe.ws

icon Re: Adsense i srpski sajtovi11.09.2007. u 09:10
adsense jeste podrzan na srpskom definitivno ali i ja sam registrovao nalog za sajt na engleskom jeziku. E sad ne znam kako da promenim u ovo google_language = 'sr'; ili samo da dodam?
11.09.2007. u 09:10 

plcb83
Nis

Član broj: 62739
77.46.202.*

Sajt: www.gradnis.net

icon Re: Adsense i srpski sajtovi13.09.2007. u 16:39
Citat:
Zoran Rašković:
i gde pise da je adsense oficijelno podrzhan na srpskom jeziku?

http://www.gradnis.net/forum/g...t7061.0.html;msg65952#msg65952
www.gradnis.net
www.glavnibaja.info

Moje misljenje ce se vremenom menjati ali ne i cinjenica da sam u pravu.

13.09.2007. u 16:39 

Zoran Rašković
Serbia

91.150.122.*

icon Re: Adsense i srpski sajtovi13.09.2007. u 17:09
u redu je.... kad sam postavio to pitanje, još uvek nije pisalo nigde da je srpski zvanično podržan.
13.09.2007. u 17:09 

mOFme
Biti kreativan ... na mnogo nacina.
Tower City

Član broj: 157292
*.adsl-1.sezampro.yu.

icon Re: Adsense i srpski sajtovi25.09.2007. u 23:09
Citat:
Zoran Rašković: ok, zanimaju me ljudi koji imaju sajtove isključivo na srpskom jeziku i gde su postavili adsense.... Da li ste imali nekih problema od strane gugla , pošto srpski oficijelno još uvek nije podržan (nadam se da će uskoro biti, pošto hr već jeste).

Generalno da li ste zadovoljni oglašivačima na srpskom?..... Da li vam je dobar targeting? Jeste li zadovoljni klikovima? Generalno da li ste zadovoljni vašim "srpskim adsensom"?

Hvala unapred,
Zoki

Pisi - propalo , gubitak dragocenog vremana i truda .

Koliko ima u srazmeri ljudi koji znaju srpski ,a koliko engleski ? Zakljucak : mnogo engleza u odnosu na nas .

Inace GA je preorienitsan na USA traffic , koji znamo da je jako cenjen zbog vrednosti klika , itd ...
Ne budi napujdana , džangrizava ,uštogljena , nadrndana , inferiorna baraba već deli znanje i iskustvo sa drugima
Dok god je dobar odgovor , koga je uopste briga za pitanje XD
Pamćenje je veština, a zaboravljanje je umetnost.
Niko nikada nije postigao nešto zaista veliko, a da se nije izložio riziku.
25.09.2007. u 23:09 

Zoran Rašković
Serbia

77.46.253.*

icon Re: Adsense i srpski sajtovi26.09.2007. u 06:00
Da, ali postoji jedna druga bitna stvar: koliko je trzhishte na engleskom zasićeno određenim temama sajtova, a npr mnoge od tih popularnih tema su veoma malo zastupljene ili uopšte nema takvih kvalitetnih sajtova na srpskom jeziku? Samim tim postaje dosta lakše probiti se u određenim nišama na srpskom nego na engleskom.

Zapravo ovo i nije toliko loša pozicija, s obzirom da kad napraviš sajt na srpskom, automatski ga praviš i za hrvtasko i bosansko govorno područje.

mOFme: koliko si vremena uložio na testiranje srpskog sajta, kog je tipa sajt, koliko sadržaja, pa da možeš da tvrdiš da je sve propalo? Adsense je za srpski uveden pre 2 meseca, to je jako mali period za bilo kakve ozbiljne zaključke.... Naročito zato što će se tokom vremena pojavljivati sve više i više domaćih advertajzera... Cena klika je jako mala zato što je i konkurencija mala. Sa porastom konkurencije biće veća cena klikova. Sa USA advertizerima je veća cena klikova zato što je i konkurencija veća.

Generalno je problem sa mnogim webmasterima, koji očekuju da će se preko noći obogatiti sa adsensom ili affliatima.... Konkretno Adsense nije "get rich quick" model. Mislim treba razmišljati "long term" ako želiš da uspeš sa Adsensom.
26.09.2007. u 06:00 

mOFme
Biti kreativan ... na mnogo nacina.
Tower City

Član broj: 157292
*.adsl-1.sezampro.yu.

icon Re: Adsense i srpski sajtovi26.09.2007. u 22:18
Citat:
Zoran Rašković: Da, ali postoji jedna druga bitna stvar: koliko je trzhishte na engleskom zasićeno određenim temama sajtova, a npr mnoge od tih popularnih tema su veoma malo zastupljene ili uopšte nema takvih kvalitetnih sajtova na srpskom jeziku? Samim tim postaje dosta lakše probiti se u određenim nišama na srpskom nego na engleskom.

Zapravo ovo i nije toliko loša pozicija, s obzirom da kad napraviš sajt na srpskom, automatski ga praviš i za hrvtasko i bosansko govorno područje.

Da,tacno je da ce se probiti na nasim SE i tu ostaje ... i ne ide dalje ... nema vise siranje po SE . (sem ako sami nedodate google translation na vas sajt ,na primer )

Citat:
Zoran Rašković: mOFme: koliko si vremena uložio na testiranje srpskog sajta, kog je tipa sajt, koliko sadržaja, pa da možeš da tvrdiš da je sve propalo? Adsense je za srpski uveden pre 2 meseca, to je jako mali period za bilo kakve ozbiljne zaključke.... Naročito zato što će se tokom vremena pojavljivati sve više i više domaćih advertajzera... Cena klika je jako mala zato što je i konkurencija mala. Sa porastom konkurencije biće veća cena klikova. Sa USA advertizerima je veća cena klikova zato što je i konkurencija veća.

Gospodine,
ja licno nisam al' drugi jesu . I njihovo iskustvo pokazuje da je to jako mala zarada jer je cilljna grupa samo par drzava oko nas (i mi naravno ) ,a na EN( dovoljno je samo njihovo govorno podrucije ) je za ceo svet .Nece ni hrpa oglasivaca pomoci puno jer nam treba neko ko ce da gleda i klika na te reklame , ruku na srce malo nas je u odnosu na englesko govorno podrucije. To je problem . Ja sam uvek za to da se izvuce maksimum GA, a za ovo nase podrucije ... pa i nije mi neka para koju zaradis ( nekom je je i to dosta , ciljivi su razliciti ) .
Da budem jos iskreniji .... koliko ljudi koristi net u SRB ? Statiskia je bila porazavajuca oko 40% .... ???? NE , nema svako net ako ima i komp , to se kod nas ne praktikuje , tako da se nemojte cuditi ovoj cifri.

Citat:
Zoran Rašković:
Generalno je problem sa mnogim webmasterima, koji očekuju da će se preko noći obogatiti sa adsensom ili affliatima.... Konkretno Adsense nije "get rich quick" model. Mislim treba razmišljati "long term" ako želiš da uspeš sa Adsensom.

Taj deo sam davno apsolvirao i znam da nista nece preko noci i tu se slazem u potpunosti .
Ne budi napujdana , džangrizava ,uštogljena , nadrndana , inferiorna baraba već deli znanje i iskustvo sa drugima
Dok god je dobar odgovor , koga je uopste briga za pitanje XD
Pamćenje je veština, a zaboravljanje je umetnost.
Niko nikada nije postigao nešto zaista veliko, a da se nije izložio riziku.
26.09.2007. u 22:18 

Igor Šalindrija
Belgrade

Član broj: 2522
*.ptt.yu.

icon Re: Adsense i srpski sajtovi27.09.2007. u 22:35
Zorane, vi pricate o nekoj blizoj ili daljoj buducnosti razvoja online "kulture" u Srbiji? Neminovno je da se u tom pogledu napreduje ali je to jos uvek jako daleko od biznisa zasnovanom na AdSense reklamama.

Sajtovi koji generisu dobar traffic kao sto su Krstarica, B92 i slicni mogu uzeti neke pare od flat fee kampanja, tacnije fixno placenim reklamama od strane domacih firmi ali ni jednoj od njih to ne garantuje uspesnu online kampanju. Sve je to jos zagrevanje za nesto sto ce mozda, ali ne mora da znaci, predstojati, naravno u nemerljivo manjim razmerama u odnosu na globalno trziste. Pod globalnim trzistem ne smatram engleski jezik, jer to nije globalno trziste. Globalno trziste mora pokrivati vise velikih marketa, nemacki, francuski, italijanski, spansi, kineski, ruski itd.

Lokalizacija je danas nesto sto je prosto neophodno za uspesnost jednog sajta. Koji procenat ljudi ovde koristi google na srpskom jeziku, office na srpskom, windows na srpskom? Jako mali. U svetu je to mnogo zastupljenije. Sve je lokalizovano, u kompanijama se instalira softver na domacem jeziku, stvara se navika koriscenja sajtova na domacem jeziku. Ako ima nekog iz gore navedenih drzava neka potvrdi (ali ne samo na osnovu svog primera :) )

Da zakljucim. Ukoliko razmisljas Huge, shvatices da na domacem internetu nemas nacina da se obogatis jos uvek. Ako se zadovoljavas manjim prihodima, neki dinar moze da se izvuce. I kao treca kategorija, ako razmisljas dugorocno, verovatno vidis potencijal ovog trzista i radis dugi niz godina bez zarade i cekas svojih pet minuta.

Samo bih jos dodao, da ne bude zabune. Ne podcenjujem domace trziste, samo iznosim cinjenice koje su jasne kao 2 i 2.

27.09.2007. u 22:35 

[es] :: E-Marketing :: Affiliate Programi :: Adsense i srpski sajtovi

[ Pregleda: 2751 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.