Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Pitanje za Telekom

[es] :: ISP :: Pitanje za Telekom

Strane: < .. 1 2 3 4 5 6

[ Pregleda: 13315 | Odgovora: 108 ]

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

dusan28
Srbija

Član broj: 138885
*.kalik.info.

icon Re: Pitanje za Telekom10.07.2007. u 14:54
Sasvim je opravdano da fdafsd brani telekom medjutim argumenti su mu veoma slabi i 90% besmisleni. Telekom nije jedini odgovoran za ovakvo stanje telekomunikacija u Srbiji, odgovorna je drzava pogotovo Ratel pa se telekom izvlaci na njihovu zabranu za opciju "callback" a za broj 0800 izmislja vrucu vodu na *ladan sporet kako bi opravdao njegovo nekoriscenje u internet svrhe. Medjutim kao ciljevi Ratela se navodi uvodjenje novih fiksnih operatera tako da su telekomu odbrojani dani ili godine jer to ide uzasno sporo. Od privatizacije telekoma ne ocekujte nista jer ce vecina nestrucnih i lenjih radnika da nastavi da radi znamo da "Vuk dlaku menja ali cud nikad" a i nije planirana u skorijij buducnosti- izjava Bozidara Djelica. Kako telekom iznosi lazi u javnost lazi govori i cilj da do 2010 u Srbiji postoji 800 000 ADSL korisnika ovim tempom(puz je jedinica brzine) to je za telekom Perpetuum mobile. Telekom je svestan da ce uskoro morati da se menja i da ce izgubiti korisnike pa zato brze bolje ovi iz uprave pokusavaju da se napljackaju sto vise mogu da imaju za "crne dane" koji se za njih sigurno doci moze fdafsd da govori sta hoce.
Videli smo sta se desilo sa MTS-om kad je dosao mocni Telenor stalno pokusava da zadrzi korisnike i trci za Telenorom medjutim pasce preko litice to je sigurno jer je MTS u sastavu telekoma. MTS nikad ne bi uveo 3G da telenor nije usao na trziste... A taj famozni 3G je papreno skup kakv brzi download 100Kb za samo 3 dinara a 1Mb 30 dinara "samo" tesko da neko misli da je to resenje cenovno prihvatljivo nasem siromasnom drustvu.
Pitanje za fdafsd zasto telekom ne poveca cenu impulsa u fiksnoj telefoniji sa ciljem da modernizuje centrale i omoguci svima ADSL ? Verovatno zato sto bi tada bilo stranim fiksnim operaterima isplativo da udju na nase trziste...

Pridruzi se- ukljuci se u borbu za brzi internet(http://akcijazanet.blog.co.yu)
10.07.2007. u 14:54 

MyWay

Član broj: 25141
212.200.241.*

Sajt: www.loglar.com/song.php?i..

icon Re: Pitanje za Telekom10.07.2007. u 22:14
Citat:
dusan28:Pitanje za fdafsd zasto telekom ne poveca cenu impulsa u fiksnoj telefoniji sa ciljem da modernizuje centrale i omoguci svima ADSL ? Verovatno zato sto bi tada bilo stranim fiksnim operaterima isplativo da udju na nase trziste...

1. Telekom bi rado povećao cenu al' ne dadu - pitaj Vladu zašto
2. 'Modernizacija centrala' nema neke smislenije veze sa 'omogućenjem svima ADSL'
3. Najbitnije od svega: strani fixni operateri nikad neće ući na naše tržište (ili bolje reći ne dok se ne reguliše mnogo toga u ovoj zemlji, 5-10 god bar)... jer nisu ludi
Jbga, loše vesti, al' šta je - tu je
Everyone rises to their level of incompetence.
10.07.2007. u 22:14 

n1tr0
Student of Software Engineering
Cortanovci

Član broj: 55279
217.169.219.*

Sajt: blog.bloggernauts.net

icon Re: Pitanje za Telekom10.07.2007. u 22:34
Citat:
fdafsd: To bi možda i moglo, ali kako ja da znam da li si ti kod kuće ili se možda šetaš po selu dok razgovaraš mobilnim.
Pa uvedite onda fixni pa necete trebati razmisljati. Vidim ja cim treba razmisljati vama u Telekomu se dize kosa(ako je imate) na glavi.

Citat:
fdafsd: Ja nikoga nisam video da se žali na Telekomov ADSL. Zapravo, ogromna većina korisnika je zadovoljna funkcionisanjem ADSL-a.
Kakva elegantna laz...

Citat:
fdafsd: Znači, slažeš se da je i Verat zla kompanija?
Delimicno jeste, ali ne zla nego cista kapitalisticka, a Telekom je monopolisticka.

Citat:
fdafsd: Bilo bi 512/128 10GB €35.
Ne bi, znas to i sam... Naravno da ces to govoriti samo da ljudi ne bi pozeleli drugog provider-a...

Citat:
fdafsd: Znamo ti i ja, ali to ne zna 90% korisnika interneta - upravo njima se od strane pilićarskih provajdera serviraju izgovori kako je Telekom odgovoran za loše funkcionisanje/nefunkcionisanje interneta.
Pa da ali ti ljudi su vidjali prekide kod vas, ali ne samo oni, imao si i par tema na es-u kako vam puca link sa inostranstvom.

Citat:
fdafsd: Imaju.
Imaju - da se ostave ISP posla i bave poljoprivredom, je li?

Citat:
fdafsd: Isto bi se ponašali(ako ne i gore) i Verat i SBB i bilo koja druga firma da je u istoj poziciji kao Telekom.
A to ti je opravdanje. Jesi li cuo nekada za izreku zlocin se ne pravda zlocinom. Znas i sam da sudstvo bolje funkcionise da bi se Telekom raspao jer ne bi imao para da isplati odstete...

Citat:
n1tr0: Da li mozda Telekom nudi pakete od 2048/512 za svoje korisnike ADSL-a?
Citat:
fdafsd: Ne.
A moze li pojasnjenje - zasto ne?

Citat:
fdafsd: Poslovna tajna.
Poslovna tajna kada vama odgovara... btw. Telekom je drzavna firma, a ne privatna...

Ajde samo odgovori nesto - ti tvrdis da je neisplativo dati npr. 15Mbps za 20eur. Znaci oni provider-i npr. u Sloveniji rade sa gubicima. Kada bi obracunali po vasem - 2000din 512kbps. Znaci umesto 30*2000din oni daju net za 1800din sto znaci da imaju gubitke od 58200din po korisniku? Recimo da imaju 10000 korisnika. Znaci prosecan provider u Sloveniji gubi 580 200 000 din ? ? ? 580 miliona ???
Ma koje su to price za malu decu ?
Ako nemate opremu - kupite opremu i prvo vreme naplacujete 15Mbps 40eur. Nemojte molim vas sa pricama da se ne isplati, jer po tome svi provider-i u Evropi godisnje ulaze u dugove koji skoro premasuju zaradu Microsoft-a!
http://n1tr0.bloggernauts.net - n1tr0's blog
http://blog.bloggernauts.net - My Tech (B)log
http://www.google.com - pre postavljanja glupih pitanja
10.07.2007. u 22:34 

matrix77
vrsac

Član broj: 17220
212.200.218.*

icon Re: Pitanje za Telekom10.07.2007. u 23:31
Internet je toliko napredovao u svetu, sto se tice brzina, da ga ovi nasi dobijaju skoro za dzabe i nama prodaju kao da je zlato.
Svako normalan moze da shvati da ako se ovim susednim zemljama isplati da daju 20x brzi net za iste pare, znaci da ovi nasi 20x vise naplacju nama tu uslugu i imaju isto toliko puta veci profit, ili misli mozda "fdafsd" da su svi provajderi okolnih drzava (da ne spominjemo ostale u svetu) nenormalni i toliko glupi pa rade da bi propali a pametni su samo oni sa Cnom Gorom i Albanijom?

Moram da citiram usera "Skot" sa bencha jer se "fdafsd" pravi da nikako ne razume ovo:

"Drustvena firma koja se finansira parama gradjana ima jedan jedini cilj - da sve te pare ulozi da gradjani i drustvo u celini NAPREDUJU. Monopol kroz manipulaciju i uskracivanje usluga istim tim gradjanima koji ih finansiraju nije ostvarivanje sna - to je kradja i lopovluk od strane ljudi na funkciji."

Komunjare i Sloba su ostavili toliko bagre ovom narodu da ce trebati mnooogo godina da se drustvo ocisti i vrati u normalu.

Sto se verata tice, zasto on ne povecava brzine? Bolje da se postavi drugo pitanje: Zasto je dozvoljeno samo veratu da ima direktan link od spolja? Moguce je da postoji neki dogovor.....

Vidim da je neko pronasao i cene za Kosovo, citiram :
"Kosovo: http://www.kujtesa.com/index.php
"Shpejtësia prej 256Kbps deri në 6Mbps" (predpostavljam: "brzine u rasponu od 256Kbps do 6Mbps")
"Transfer pa limit" (takodje predpostavljam: "transfer bez limita")

256Kbps + VoIP 20 min = 9.9 EUR (oko 800 RSD)
1Mbps + VoIP 30 min = 14.9 EUR (oko 1200 RSD)
3Mbps + VoIP 40 min = 19.9 EUR (oko 1600 RSD)
4Mbps + VoIP 50 min = 24.9 EUR (oko 2000 RSD)
5Mbps + VoIP 60 min = 29.9 EUR (oko 2500 RSD)
6Mbps + VoIP 80 min = 34.9 EUR (oko 2800 RSD)

+ 55 tv kanala

http://www.kujtesa.com/bzone/baza.php?category=8
"

Zanci ovaj narod mora da bude ponizen na sve moguce nacine samo zbog nekoliko fotelja...stvarno da ti bude muka...

[Ovu poruku je menjao matrix77 dana 11.07.2007. u 08:14 GMT+1]
10.07.2007. u 23:31 

MyWay

*.telekom.yu.

icon Re: Pitanje za Telekom11.07.2007. u 07:56
Citat:
matrix77:Moram da citiram usera "Skot" sa bencha jer se "fdafsd" pravi da nikako ne razume ovo:

"Drustvena firma koja se finansira parama gradjana ima jedan jedini cilj - da sve te pare ulozi da gradjani i drustvo u celini NAPREDUJU. Monopol kroz manipulaciju i uskracivanje usluga istim tim gradjanima koji ih finansiraju nije ostvarivanje sna - to je kradja i lopovluk od strane ljudi na funkciji."

Evo ni ja ne razumem :-)
Ali ne zato što se pravim da ne razumem, niti zato što sam glup, nego zato što ono što je napisano nema veze sa firmom o kojoj se govori u ovoj temi - tj onaj koji piše ne razume u potpunosti ono o čemu piše.
Finansiranje parama građana se prvenstveno odnosni na firme 'na budžetu' a nikako na firme (nevezano za oblik vlasništva) koje žive od prodaje usluga građanima te ono što sam citirao nema veze sa Telekomom jer on nije 'na budžetu', naprotiv, obzirom na vlasničku strukturu - on 'puni budžet'.
11.07.2007. u 07:56 

matrix77
vrsac

212.200.218.*

icon Re: Pitanje za Telekom11.07.2007. u 08:22
Nije 'na budžetu' ali cijim parama je napravljena ta firma i zbog cega? Da li je neko svojim parama napravio tu firmu pa moze da se ponasa kako hoce?
"MyWay" da li je to obrazlozenje da imamo 20x sporiji internet od zemalja u okruzenju za istu cenu?

PS. "fdafsd" mogao bi da koristis pravi username a ne ovaj "fdafsd" koji si napravio samo za ovu temu, jer ne treba da se stidis zbog stvari koje kazes ovde ako je istina u pitanju ili je i tebi sramota od takve "istine"

[Ovu poruku je menjao matrix77 dana 11.07.2007. u 09:41 GMT+1]
11.07.2007. u 08:22 

MyWay

*.telekom.yu.

icon Re: Pitanje za Telekom11.07.2007. u 08:40
Čijim parama je npr 'napravljena' Apatinska pivara a za nju nikad nisi smatrao da se finasira parama građana već si jednostavno kupovao Jelen pivo....
11.07.2007. u 08:40 

matrix77
vrsac

212.200.218.*

icon Re: Pitanje za Telekom11.07.2007. u 08:51
Pivo me uopste ne zanima ali koliko ja znam za proizvodnju piva ne postoji nikakav monopol a cena piva ista je ili jeftinija od o cene piva u okolnim drzavama, tako da niko ne dere nikoga sa cenom piva.
I da bi kupio pivo nisi morao svih ovih godina da platis pored velike taxe jos jednu dopunsku taksu koja se zove mito!

[Ovu poruku je menjao matrix77 dana 11.07.2007. u 10:03 GMT+1]
11.07.2007. u 08:51 

MyWay

*.telekom.yu.

icon Re: Pitanje za Telekom11.07.2007. u 12:33
Hmmm, ovako: ja sam se uključio u ovu raspravu samo po pitanju načina finansiranja Telekoma (odnosno izrečenih nebuloza po tom pitanju), tako da mi ne pada na pamet da nastavljam besmislenu diskusiju po drugim pitanjima. Ako ti još nešto nije jasno šta sve ne valja u izjavi usera Skota možemo razgovarati, za ostalo je toliko toga rečeno na ovom forumu da nema smisla dalje pričati i ponavljati stvari.
Uostalom, moje prvo uključenje u ovu temu mislim da dovoljno dobro oslikava moj stav - mislim na tačku 3.
11.07.2007. u 12:33 

fdafsd

Član broj: 134095
*.media.mit.edu.

icon Re: Pitanje za Telekom11.07.2007. u 12:40
Citat:
Pitanje za fdafsd zasto telekom ne poveca cenu impulsa u fiksnoj telefoniji sa ciljem da modernizuje centrale i omoguci svima ADSL ?
To ne bi bilo pošteno prema korisnicima koje ADSL ne zanima.

Citat:
Verovatno zato sto bi tada bilo stranim fiksnim operaterima isplativo da udju na nase trziste...
Pa i sada im je isplativo - umesto jeftinih impulsa mogu da ponude 16 Mbps za €20.

Citat:
Kakva elegantna laz...
To tvrdiš na osnovu čega?

Citat:
Delimicno jeste, ali ne zla nego cista kapitalisticka, a Telekom je monopolisticka.
Da li je T-Systems/DTAG kapitalistička ili monopolistička kompanija?

Citat:
Naravno da ces to govoriti samo da ljudi ne bi pozeleli drugog provider-a...
Već postoji drugi provajder.

Citat:
Imaju - da se ostave ISP posla i bave poljoprivredom, je li?
Ne.

Citat:
Jesi li cuo nekada za izreku zlocin se ne pravda zlocinom.
Jedno su izreke, a borba za korisnike je nešto sasvim drugo.

Citat:
A moze li pojasnjenje - zasto ne?
Zato što je za korisnike bolji 256/64k FLAT od 2048/512k sa limitom od 40GB.

Citat:
Ajde samo odgovori nesto - ti tvrdis da je neisplativo dati npr. 15Mbps za 20eur. Znaci oni provider-i npr. u Sloveniji rade sa gubicima.
Ja to nigde nisam tvrdio.
http://tinyurl.com/asfwy

Ne postoji dovoljno brza internet konekcija koja može kompenzovati nedostatak društvenog života.
11.07.2007. u 12:40 

dusan28
Srbija

*.kalik.info.

icon Re: Pitanje za Telekom11.07.2007. u 15:28
Evo neke nacionalne strategije od koje ja mislim da nema nista. Nisu ostvarili ni 1% ciljeva za 1 godinu kako ce ostalih 99% za ostale 3 godine? Ratel je osnovan da bi podrzavao telekom i kocio Srbiju u informatickom razvoju...
http://www.ratel.org.yu/editor...lekomunikacija%202006-2010.pdf
Slobodno pokusajte da kontaktirate Ratel putem formulara..."Dogodila se greška prilikom prosleđivanja formulara!"
P.S. Da li mislite da bismo mogli da zainteresujemo ove sa B92 da naprave prilog o stanju telekomunikacija(fiksnih) u Srbiji? Da naprave nesto kao B92 istrazuje sta treba uraditi da bi dobili ADSL ili koliko je zaista ADSL dostupan u celoj Srbiji?
11.07.2007. u 15:28 

n1tr0
Cortanovci

217.169.219.*

icon Re: Pitanje za Telekom11.07.2007. u 22:17
Citat:
dusan28: Evo neke nacionalne strategije od koje ja mislim da nema nista. Nisu ostvarili ni 1% ciljeva za 1 godinu kako ce ostalih 99% za ostale 3 godine? Ratel je osnovan da bi podrzavao telekom i kocio Srbiju u informatickom razvoju...
http://www.ratel.org.yu/editor_files/File/Regulativa/Strategija razvoja telekomunikacija 2006-2010.pdf
Slobodno pokusajte da kontaktirate Ratel putem formulara..."Dogodila se greška prilikom prosleđivanja formulara!"
P.S. Da li mislite da bismo mogli da zainteresujemo ove sa B92 da naprave prilog o stanju telekomunikacija(fiksnih) u Srbiji? Da naprave nesto kao B92 istrazuje sta treba uraditi da bi dobili ADSL ili koliko je zaista ADSL dostupan u celoj Srbiji?

Slazem se, ali treba nas vise da ih kontaktira - kada samo jedan posalje to je nista - ako mislite da je Telekom jos uvek monopolista i zelite normalan net u Evropi saljite mail-ove/zovite telefonom B92 da vide koliko nas ima.

btw. Evo postavio sam RATEL-u par pitanja i:
Citat:
Dogodila se greška prilikom prosleđivanja formulara!
Zaista sramota je da Republicku Agenciju za TELekomunikacije ne mozete kontaktirati jer se dogodila greska u komunikaciji...
11.07.2007. u 22:17 

Doberman
Milan Milanovic
Krusevac

Član broj: 2179
*.air.my-its.net.

icon Re: Pitanje za Telekom11.07.2007. u 23:19
Samo da dodam da kujtesa kupuje internet od telekoma srbije,tako da telekom srbija daje internet jeftinije nasim "prijateljima" nego nama.
Ovcu možeš da šišaš više puta,ali samo jednom da je odereš!
Cane Corso
Zarada na internetu
11.07.2007. u 23:19 

n1tr0
Cortanovci

217.169.219.*

icon Re: Pitanje za Telekom11.07.2007. u 23:44
Citat:
fdafsd: Da li je T-Systems/DTAG kapitalistička ili monopolistička kompanija?
T-Systems/DTAG nije u Srbiji, pa me ne zanima...

Citat:
fdafsd: Ne.
Nego?

Citat:
fdafsd: Jedno su izreke, a borba za korisnike je nešto sasvim drugo.
A vi se borite tako sto pljackate narod(naplacujete usluge 20x skuplje nego sto bi trebale da se placaju) !!!

Citat:
fdafsd: Zato što je za korisnike bolji 256/64k FLAT od 2048/512k sa limitom od 40GB.
A zasto bi trebao taj paket da ima limit, kada bi bilo za te pare isplativo uvesti bar 5Mbps bez limita ? (to si i sam rekao - pogledaj dole a mozes i gore na svoj post):
Citat:
n1tr0: Ajde samo odgovori nesto - ti tvrdis da je neisplativo dati npr. 15Mbps za 20eur. Znaci oni provider-i npr. u Sloveniji rade sa gubicima.
Citat:
fdafsd: Ja to nigde nisam tvrdio.
Jesi na pocetku, ali si i sam shvatio da smo te uhvatili u lazi i da nismo glupi...

Zamolio bih te da odgovoris i drugim ucesnicima na pitanja...
11.07.2007. u 23:44 

night-shift
Vukašin Sadžak
• Student FTN
• Futog/Novi Sad

Član broj: 17930
77.46.194.*

Sajt: www.netolerancija.com

icon Re: Pitanje za Telekom12.07.2007. u 00:53
Ovaj kosovski provajder, to je tako ilegalno da je strašno.

Pogledajte samo TV kanale u ponudi.

Ili recimo, daju uputstvo za patchovanje Counter-Strike-a!!
La parole est d'argent, mais le silence est d'or.
www.netolerancija.com
12.07.2007. u 00:53 

fdafsd

208.66.78.*

icon Re: Pitanje za Telekom12.07.2007. u 10:24
Citat:
T-Systems/DTAG nije u Srbiji, pa me ne zanima...
Pa šta onda besediš o brzinama interneta koje nude firme van Srbije?

Citat:
Nego?
Ne znima me...

Citat:
A vi se borite tako sto pljackate narod(naplacujete usluge 20x skuplje nego sto bi trebale da se placaju) !!!
Telekom "pljačka narod" a stranim fiksnim operaterima nije isplativo da dođu na naše tržište?! Kako to, boga ti?

Citat:
A zasto bi trebao taj paket da ima limit, kada bi bilo za te pare isplativo uvesti bar 5Mbps bez limita ?
Za tako nešto trenutno ne postoje kapaciteti.

Citat:
Jesi na pocetku, ali si i sam shvatio da smo te uhvatili u lazi i da nismo glupi...
Slobodno citiraj gde ste me to uhvatili.

Citat:
Zamolio bih te da odgovoris i drugim ucesnicima na pitanja...
Koja pitanja?

Ne postoji dovoljno brza internet konekcija koja može kompenzovati nedostatak društvenog života.
12.07.2007. u 10:24 

dusan28
Srbija

*.kalik.info.

icon Re: Pitanje za Telekom12.07.2007. u 15:14
Ja nisam postavio ovu temu sa ciljem da se vodi rasprava koja ne vodi nikakvom poboljsanju sadasnjeg stanja telekomunikacija u Srbiji, vec da bih pomerio stvari sa mrtve tacke i nasao podrsku na ostvarenju tog cilja. Uvideo sam da na ovom forumu imam dosta istomisljenika i ljudi koji su spremni da urade nesto po ovom pitanju. Mislim da nema vise izgovora da Srbija kasni za svetom a neko kao sto je telekom samo povecava kasnjenje i vodi nas u propast, kako nas vodi u propast pa evo mog stava:
Zasto bi nasa omladina ostala u Srbiji i trpela frustracije kada mogu da se odsele u zapadne zemlje i zive 10tak puta bolje nego u Srbiji. Ako nasa vlade ne ucini nesto da zadrzi nas u zemlji suocice se sa neresivim problemom nedostatka strucnih radnika, stanovnistvo ce postati staro(kao sto je u nekim selima), izgubice narod pa ce samim tim i drzava propasti. Ja licno ne zelim da napustim Srbiju ali ukoliko se stvari ne poprave drasticno u sledecih nekoliko godina tesko da cu ostati, a vraticu se mozda sa 80 godina ako ih dozivim.Mi mladi ne treba da cekamo na dede i babe da urade promene umesto nas oni su svoje preziveli... Vreme je da uzmemo stvar u svoje ruke zato pozivam sve clanove ovog foruma da se ukljuce u akciju ciji je cilj popravljanje trenutnog stanja interneta(brzine i cene) izvrsicemo ogroman pritisak na telekom i vladu. Akcija se sastoji u sledecem: kontaktiracemo televiziju B92 (mislim da su najpogodniji) sa predlogom da naprave prilog o stanju telekomunikacija u Srbiji, uporedjivanje brzina interneta kod nas i u inostranstvu, uporedjivanje cena, odgovor na pitanje koliko je ADSL zaista dostupan u celoj Srbiji van velikih gradova, kvalitet ADSL-a kod nas, cene iznajmljivanja linkova od telekoma i verata i poredjenje tih cena sa inostranim cenama... Potrebno je da u sto vecem broju kontaktiramo B92 da bi oni uvideli da ima interesovanja za takvu temu. Ovom prilikom bih pozvao i administratore da se ukljuce u ovu akciju time sto ce se potruditi da sto veci broj clanova vidi ovaj apel na sve ljude koji zele da promene sadasnje stanje u Srbiji.Mislim da bi bilo dobro da se i provajderi ukljuce jer bi i oni imali znacajne koristi od pokretanja ovakve akcije...
12.07.2007. u 15:14 

n1tr0
Cortanovci

217.169.219.*

icon Re: Pitanje za Telekom12.07.2007. u 15:29
Citat:
ne citiraj post iznad svog!
Potpuno se slazem...
Znaci svako ko vidi ovu poruku ako se slaze neka kontaktira B92.

[Ovu poruku je menjao bakara dana 12.07.2007. u 18:39 GMT+1]
12.07.2007. u 15:29 

matrix77
vrsac

*.smin.sezampro.yu.

icon Re: Pitanje za Telekom12.07.2007. u 16:02
Mislim da je nezgodno to sto je tema premestena bas kada je pocela da bude popularna i moguce je da je dosta ljudi nece pronaci. Ja sam recimo na trenutak pomislio da je obrisana.
Ne znam da li je dozvoljeno ovde da se postave linkovi ka drugim forumima ali evo citiracu korisnika "waikiki" sa bencha koji je napravio slicno pismo, mozda je neka ideja i od koristi:

Citat:
Evo ja ispravio i vec poslao pismo RATEL-u na adresu ratel@ratel.org.yu

Pismo je sledece sadrzine:

Postovani,
Ovim putem Vam se obracam sa molbom, da koliko je u Vasoj moci uticete na Telekom Srbije i odgovarajuca ministarstva, da nama korisnicima internet usluga, smanje cene i povecaju brzine protoka, kako bi se priblizili ili izjednacili sa zemljama iz najblizeg okruzenja. Zalosna je cinjenica da smo trenutno na samom dnu u Evropi ako ne i u svetu. U sopstvenoj drzavi smo na dnu, jer kako objasniti cinjenicu da nam je Kosovo, u pogledu interneta, ubedljivo najrazvijeniji deo zemlje. Takodje, paradoksalno je da koliko puta imamo manje plate, toliko puta imamo vece cene interneta. Necu da iznosim statistike i brojke u pogledu cena i brzina inteneta. Dosta je porazavajuce. Ali bar pogledajte ove linkove i ucinite sve sto je u Vasoj moci se bez stida i osecaja ponizenosti mozemo porediti s njima....
Moje pismo nije usamljeni slucaj jednog internet korisnika vec vapaj u pomoc ogromnog broja nezadovoljnih korisnika interneta.

http://www.t-online.hu/ajanlat...h/non-stop_cablenet/index.html
http://www.metronet.hr/
http://www.cablelink.ro/fiber/fiber_abonamente.htm
http://www.kujtesa.com/index.php

s postovanjem .... (puno ime, prezime i mesto)[/code]
12.07.2007. u 16:02 

fdafsd

166.61.231.*

icon Re: Pitanje za Telekom12.07.2007. u 17:24
Obavezno navedite da je skidanje piratovanog materijala glavni razlog za povećanje brzine.

12.07.2007. u 17:24 

[es] :: ISP :: Pitanje za Telekom

Strane: < .. 1 2 3 4 5 6

[ Pregleda: 13315 | Odgovora: 108 ]

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.