Evo kako sam ja pokusao sa Grabber 1.4.8:
1. Pronadjes link za skidanje fajla koji si naumio da skines i kopiras ga na mesto pod redim brojem 1.
2. Odes na npr.
http://proxy-list.org/ i skines u .txt dokumentu listu proxy servera; kopiras sve proxy-e u Proxy Checker (alat koji se nalazi na meniju Tools u Grabber-u), odaberes rapidshare.de ili rapidshare.com (u zavisnosti na koji sajt vodi tvoj link), i kliknes na "Check", sacekas da proveri sve proxy-je i kad zavrsi kliknes na "Copy valid to clipboard"; zatvoris Rapidshare Proxy Checker i kliknes na "Edit" koji se nalazi pod rednim brojem 2. u Grabber-u, i kada ti se otvori .txt dokument, u njegovom nastavku kliknes na Paste da bi se tu prekopirali aktivni proxy-ji. Sacuvas taj fajl. Cekiraj "Auto rotate" (povremeno mozes da pokrenes i Renew IP) i onda...
3. Kliknes na "Grab" i sacekas da Grabber pronadje odgovarajuci aktivan Proxy i kada uspe...
4. Ukucas zastitni kod
5. Kliknes na "Download" (ne moras menjati ponudjeni izvor za skidanje)
To je procedura.
Meni nije uspevalo na ADSL-u dok nisam pokrenuo i konektovao se sa Grabber-ovim Huawei Tool-om (za promenu IP za ADSL konekciju), ali cak i sa njim, download krene i traje najvise 1/3 fajla, i onda stopira i kaze Connection Refused!
Tako da moja iskustva kazu da Grabber ne radi kako treba, ili ga ja ne koristim kako treba...
Ako nekome lepo radi, neka me ispravi!!!