Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Mrtvi pikseli i priznavanje garancije?

[es] :: Video karte i monitori :: Mrtvi pikseli i priznavanje garancije?
(TOP topic, by StORM48)
Strane: < .. 1 2 3 4 5 6

[ Pregleda: 20135 | Odgovora: 103 ]

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Bwe

Član broj: 205756
*.dynamic.sbb.rs.

icon Re: Mrtvi pikseli i priznavanje garancije?21.12.2008. u 20:23
Molim vas da me posavetujete sta da uradim. U jednoj prodavnici sam hteo da kupim slusalice i trazio sam da ih izvade iz kutije i oni su to odbili. Ja sam ipak kupio te slusalice, jer sam onako od oka procenio da ne bi trebalo da me zuljaju. Medjutim, kada sam dosao kuci primetio sam da me slusalice zuljaju. Prosao je jedan dan od kupovine. Da li mogu da ih vratim nazad? Da li da se pozovem na ovaj deo iz zakona:

Član 13.
Proizvodi koji se nude potrošaču moraju biti izloženi, dostupni, merljivi i snabdeveni potrebnom dokumentacijom, u skladu sa zakonom.

Zao mi je sto vise nema u zakonu o zastiti potrosaca mogucnost da se raskine ugovor u roku od 7 dana :(

Unapred hvala svima
21.12.2008. u 20:23 

simke333

Član broj: 195290
91.148.93.*

icon Re: Mrtvi pikseli i priznavanje garancije?01.03.2009. u 20:26
treba mi savet, zelim da kupim dva monitora i veoma mi je bitno da nema mrtvih piksela
ako neko zna radnju koja bi to garancijom ispostovala, molio bih da mi posalje na mejl ili PM
da ne bi ovde reklamirali
01.03.2009. u 20:26 

SASA M.
Beograd, raskrsnica

Član broj: 32850
87.116.155.*

icon Re: Mrtvi pikseli i priznavanje garancije?02.03.2009. u 03:44
Imas vise proizvodjaca koje na neke svoje modele nude garanciju na nula mrtvih piksela. Pitas prodavce da li imaju takve modele u ponudi ili da ti izadju u susret da kupis neki model koji ih nema tako sto ce ti ga otvoriti u radni da pogledas. To ih ne obavezuje da ako se kasnije pojavi mrtvi pixel da ces automatski moci da ga vratis.
02.03.2009. u 03:44 

skemamen
skeMaMen
graphic & prepress dsgn
Beograd, Zemun

Član broj: 182886
*.dynamic.sbb.rs.

icon Re: Mrtvi pikseli i priznavanje garancije?02.03.2009. u 16:10
Citat:
simke333: treba mi savet, zelim da kupim dva monitora i veoma mi je bitno da nema mrtvih piksela
ako neko zna radnju koja bi to garancijom ispostovala, molio bih da mi posalje na mejl ili PM
da ne bi ovde reklamirali

Ja iskreno nisam cuo da postoje odredjeni modeli monitora za koje vazi da se menjaju ukoliko imaju i jedan mrtav piksel, pogotovo kod nas gde su gotovo svi paneli C kategorije a samim tim je prvi deo recenice sporan. Medjutim ukoliko i postoje, onda je njihova cena za 90% nas apsolutno neprihvatljivo visoka.

S' druge strane, tvoje pravo kao potrosaca zakonom podrazumeva da monitor MOZES i MORAS da pogledas na licu mesta i promenis sve boje (crnu, crvenu, zutu i plavu) kako bi ustanovio da li postoje mrtvi pikseli. To pravo ne moze ni jedan prodavac da ti oduzme.

Ja sam sam skoro kupio ViewSonic od 28" za poprilicnu kolicinu para, detaljno ga pregledao u radnji i ma koliko se prodavcima cinilo da nema potrebe za tim, ja sam taj koji daje pare i ja odlucujem da li ima potrebe za tim ili ne...
>>> Designed to be signed...!
02.03.2009. u 16:10 

[es] :: Video karte i monitori :: Mrtvi pikseli i priznavanje garancije?
(TOP topic, by StORM48)
Strane: < .. 1 2 3 4 5 6

[ Pregleda: 20135 | Odgovora: 103 ]

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.