Ovom porukom ne zelim nikoga da optuzim ili hvalim, samo zelim da pomognem svima koji mogu biti u slicnoj situaciji kao ja.
Posle dugog trazenja odlucio sam se za hostig veceg broja sajtova na Dreamhostu. Ono sto nude u paketu i cena su mi sasvim odgovarali i uskoro sam skoro sve sajtove (preko 20) prebacio na njihove servere. Kod njih sam registrovao i jedan domen a kasnije sam uradio i transfer još jednog domena kod njih.
Ponudu Dreamhosta mozete videti na njihovom sajtu ali da kazem da su u odnosu na druge oni veoma dobri. Control panel im je sasvim OK. Statistika poseta nije neka ali postoje uputstva kako da sami podesite neku statistiku (Awstats, Webalizer). Sva objasnjenja mozete pronaci na njihovim Wiki stranicama. To je neka vrsta uputstva za hosting kod njih. Uz pomoc tih uputstava ce se snaci i pocetnici. Omogucuju full shell pristup serveru sto ce se svideti poznavaocima Unixa/Linuxa. U odnosu na vecinu hosting provajdera mogucnosti su odlicne.
E sad, posto sam ih nahvalio da ispricam i drugu stranu medalje. Sve je bilo super do momenta kada sam preksio uslove koriscenja njihovih usluga. U roku od 1 sat mi je nalog suspendovan i izgubio sam pristup skoro svemu kod njih. Da posebno ne objasnjavam razloge suspenzije ali recimo da su opravdani (kolega koji je imao pristup serveru je ceprkao gde ne treba).
Epilog svega je da sam nepovratno izgubio podatke sa cetiri sajta (fotografije i drugo koje su clanovi unosili svakodnevno), baze podataka sam uspeo da izvucem nekako posto mi nisu ukinuli nalog za baze podataka, a ono najvaznije dva domena koja sam registrovao kod Dreamhosta jos uvek nisam uspeo da povratim. Pristup control panelu za podesavanje domena mi je onemogucen. Da ne pricam kakve su muke sa modifikacijom co.yu domena.
Nakon ko zna koliko mailova jos uvek nemam nikakav odgovor sta ce biti sa tim domenima, auth kodove nisam zapisao i sada ne mogu da izvrsim ni transfer domena kod nekog drugog. Naravno, oni nece da mi odgovore na mailove jer ja sam za njih haker, kriminalac i bas ih briga!?
Dakle ljudi, bilo gde da hostujete sajtove obavezno procitajte Uslove koriscenja (kod svih su skoro isti), postujte koliko mozete ali videcete ako pazljivo citate da vam mogu ugasiti nalog kada god to pozele, nemojte registrovati domene kod onih kod onih kod kojih hostujete sajtove i obavezno bekapujte podatke na servere drugog provajdera (ako imate raznorazne portale).
Naravno, nista novo nisam rekao ali valjda ce nekome koristiti, ne moze da skodi!!!

Moje iskustvo sa Dreamhost-om (moze biti bilo cije iskustvo, sa bilo kim)
Re: Moje iskustvo sa Dreamhost-om (moze biti bilo cije iskustvo, sa bilo kim)
Re: Moje iskustvo sa Dreamhost-om (moze biti bilo cije iskustvo, sa bilo kim)