Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Google AdSense Revolucija?

[es] :: E-Marketing :: Affiliate Programi :: Google AdSense Revolucija?
(Zaključana tema (lock), by Dragan Varagic)

[ Pregleda: 10467 | Odgovora: 19 ] > FB > Twit

Postavi temu

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Dragan Varagic
Internet konsultant, P2Internet
Novi Sad

Moderator
Član broj: 4867
195.252.100.*

Sajt: www.draganvaragic.com

icon Google AdSense Revolucija?30.06.2003. u 09:55

Čudno je da niko još nije ovde prokomentarisao pojavu kontekstualnog oglašavanja za mase preko Google-a - https://www.google.com/adsense/.

Za sada sajtovi sa sadržajem na engleskom jeziku mogu da postave Google reklame i da od toga zarađuju neki procenat (Google ne kaže koliko daje, ali mu se veruje). Postoji veći broj ograničenja servisa, a za nas je najinteresantniji tax id koji će uskoro biti uveden, što znači da odavde će teško ko moći da učestvuje u ovcom stvarno veoma zanimljivom servisu.

AdSense praktično omogućuje da ako radite kvalitetan i posećen sajt, da dobijate sredstva od veoma renomirane kuće kao što je Google i da se koncentrišete upravo na sadržaj, a ne na to kako naći sponzore. Google je najavio da će kasnije dozvoliti i druge jezike pored engleskog, ali videćemo.

https://www.google.com/adsense/overview
https://www.google.com/adsense/faq
http://www.webmasterworld.com/forum89/
30.06.2003. u 09:55 

mikis
Mihailo Stefanović
Beograd

Član broj: 1825
*.84.EUnet.yu

Sajt: www.mikis.org

icon Re: Google AdSense Revolucija?30.06.2003. u 17:43
Video sam to, čak sam i prokomentarisao u jednom postu (ubacili su ubijanje popup prozora u svoj toolbar -- da bi smanjili konkurenciju ;) ), ali problem je što mi imamo malo vajde od toga. Kao što i sam reče, prvo je teško prijaviti se. Drugo, plaća se po kliku a ne po broju prikazivanja reklame. A malo ko ima razloga da klikće na reklame jer kod nas gotovo niko i ne zakupljuje Google AdWords.

Prema tome, ovo može biti interesantno samo onima koji već imaju razrađene sajtove namenjene pre svega inostranstvu. Za domaće tržište, bojim se da ćemo morati da sačekamo da se u upotrebi zažive sredstva elektronskog plaćanja (Dinacard?).
30.06.2003. u 17:43 

NLO

Član broj: 411
*.beograd-2.tehnicom.net

Sajt: dlzz.net

icon Re: Google AdSense Revolucija?01.07.2003. u 00:07
Laptopovi

iz zezanja sam se prijavio i odbili su me...
kao samo im smeta shto nije sve na engleskom na sajtu :)
01.07.2003. u 00:07 

Gojko Vujovic
Amsterdam, NL

Administrator
Član broj: 1
*.elitesecurity.org.

Sajt: www.gojkovujovic.com

icon Re: Google AdSense Revolucija?01.07.2003. u 13:25
I ES su odbili iz istog razloga. :)
01.07.2003. u 13:25 

Dragan Varagic
Novi Sad

Moderator
195.252.100.*

icon Re: Google AdSense Revolucija?02.07.2003. u 11:18
Da ste pažljivo čitali pravila korišćenja, videli bi ste da za početak servis radi samo za sajtove na engleskom jeziku.

Mikis, sa aspekta oglašivača, plaćanje samo za efekte oglašavanja mnogo je primamljiviji sistem nego na impresije. Što se tiče domaćeg korišćenja AdWords-a, veoma je teško znati koliko se koristi zbog ciljanog oglašavanja kojem je teško ući u trag. Svakako će se ovaj vid oglašavanja mnogo brže razviti nego ostali kod nas, najviše zbog cene. Za 20 EUR praktično se može veoma lepo oglašavati mesečno za veliki broj ključnih reči kod nas. Vreme radi za AdWords i slične sisteme oglašavanja.

Što se tiče "revolucije", mi ovde obično prednjačimo u političkim, nikako u ekonomskim :)))
02.07.2003. u 11:18 

mikis
Mihailo Stefanović
Beograd

*.verat.net

icon Re: Google AdSense Revolucija?03.07.2003. u 02:06
Citat:
Mikis, sa aspekta oglašivača, plaćanje samo za efekte oglašavanja mnogo je primamljiviji sistem nego na impresije.

Jeste, ali tu dolazimo do poente. Per-click je odličan za oglašivača, jer plaća samo po posetiocima koji kliknu na link, a za uzvrat dobija ogromnu besplatnu reklamu, odnosno mogućnost da gradi svoj "brand awareness". Očigledno je isplativ i za posrednika (Google), jer i on postiže "sveprisutnost".

Međutim, gde su tu vlasnici sajtova? Gledano malo sebično, ja se obavezujem da ću nekoga intenzivno reklamirati, ali osim u retkim slučajevima nemam nikakve garancije da ću imati veće koristi od toga. Pogotovu u našim uslovima, gde čak i onaj ko se odluči da pokuša da kupi nešto ubrzo se suoči sa nepremostivim preprekama koje su nam svima poznate. Kada kod nas zaživi elektronska trgovina i malo popravimo svoj ne-baš-blistav rejting po tom pitanju, možda će se nešto i promeniti. Ovako je to čist ćar za posrednika (u ovom slučaju Google).

Po mom mišljenju, ako imam zaista kvalitetan i posećen sajt, oglašivači su ti koji bi trebali da se "utrkuju" da se kod mene oglašavaju. Druga je stvar sajt koji životari i inače ne očekuje naročite prihode od oglašavanja, pa mogu po principu "ajd da stavimo, ništa nas ne košta a možda nešto i dobijemo".

Citat:
Za 20 EUR praktično se može veoma lepo oglašavati mesečno za veliki broj ključnih reči kod nas. Vreme radi za AdWords i slične sisteme oglašavanja.

Imaš li neke informacije, koliko se kreće cena adwordsa na Google-u? Nisam skorije proveravao, ali čini mi se da oni ne daju taj podatak?
03.07.2003. u 02:06 

tweeester
Ivan Arandjelovic
bg yu

Član broj: 724
*.kc.vicert.com

Sajt: www.javasvet.net

icon Re: Google AdSense Revolucija?03.07.2003. u 13:18
Citat:
Imaš li neke informacije, koliko se kreće cena adwordsa na Google-u? Nisam skorije proveravao, ali čini mi se da oni ne daju taj podatak?

Cena je oko 6-9 centi po kliku, zavisi od rangiranja i mesta pojavljivanja i konkurencije na toj kljucnoj reci i tako dalje ...
<< tko leti vrijedi, tko ne leti ne vrijedi >>
03.07.2003. u 13:18 

Vukan Karadžić
NS

Član broj: 4675
*.datanet.yu

Sajt: www.elogodesign.com

icon Re: Google AdSense Revolucija?03.07.2003. u 13:55
Citat:
mikis:

Izuzetno relativna stvar. Minimum je $0.05 ali zna da ide i preko $15.00. Naravno, sve zavisi od keyworda koji bidujes, odnosno od konkurencije. Sto jaci keyword, to vise para. ..

03.07.2003. u 13:55 

mikis
Mihailo Stefanović
Beograd

*.60.eunet.yu

icon Re: Google AdSense Revolucija?05.07.2003. u 16:52
A kakva je stvar sa srpskim keywordima? Zapravo, zakupljuje li iko srpske keyworde? (nisam ih nešto primetio, ali opet nisam posebno ni obraćao pažnju).
05.07.2003. u 16:52 

tOwk
Danilo Šegan
Zemun/Beograd

Član broj: 94
*.beograd-3.tehnicom.net

Sajt: alas.matf.bg.ac.yu/~mm011..

icon Re: Google AdSense Revolucija?05.07.2003. u 18:48
Čini mi se da ih kod nas ne koriste preterano, i jedina za koju sam ikad dobio oglas je „prevod“ (a ova reč je ista i u više drugih slovenskih jezika, pa se ne bih baš uzbuđivao ;-)).

Možda se moje mišljenje promenilo, ali ne i činjenica da sam u pravu.
05.07.2003. u 18:48 

Dragan Varagic
Novi Sad

Moderator
195.252.100.*

icon Re: Google AdSense Revolucija?05.07.2003. u 21:13
Spomenuo sam da se za srednju vrednost od 20 EUR može lepo oglašavati na AdWords-u. Radio sam to više puta, pa i za svoju knjigu. To je definitivno generalno najispolativiji način oglašavanja.

Da li se impresije poklanjaju pri oglašavnju po pay per click principu je stvar gledanja na stvari. Za oglašivače, koji daju pare, to je nabolji sistem, hteli vi to ili ne.
05.07.2003. u 21:13 

Frane Marinković
MNGR & Technical Support Dept.,
Get-Host.net Group
Hrvatska

Član broj: 23984
*.net.t-com.hr.

Jabber: frane.marinkovic@elitesecurity.org
Sajt: get-host.net

icon Re: Google AdSense Revolucija?08.01.2005. u 13:39
Ako vas ne primaju učinite ovo!
1. Uplodajte na web stranicu Neki engleski skript kao Post-Nuke (ako ne želite mjenjat index zbog posjetioca dajte im site npr. sa cjb-a tvoje_ime.cjb.net, koji češ poslije prebacit na tvoj site)
2. Nakon 2 dana te prime (Mene su sa post-nuke)
3. Zarađuješ
08.01.2005. u 13:39 

babylonian
Dragan Petrovic
Israel

Član broj: 448
*.red.bezeqint.net.

Jabber: babylonian@elitesecurity.org

icon Re: Google AdSense Revolucija?19.01.2005. u 02:42
...
4. dok te ne uvate
19.01.2005. u 02:42 

Frane Marinković
MNGR & Technical Support Dept.,
Get-Host.net Group
Hrvatska

Član broj: 23984
*.net.t-com.hr.

Jabber: frane.marinkovic@elitesecurity.org
Sajt: get-host.net

icon Re: Google AdSense Revolucija?19.01.2005. u 10:38
Več imam AdSense 2 tjedna, 2 acc na 2 imena i dvije cjb domene na isti site pogledaj sam http://x-ray.cjb.net/ i http://memi.cjb.net/
ukupno sam zaradio $78 i još me nisu (@babylonian) uvatili!
19.01.2005. u 10:38 

Zlatiborac
Vladimir
Zlatibor

Član broj: 5397
*.ptt.yu.

Sajt: www.dphotonews.com

icon Re: Google AdSense Revolucija?25.01.2005. u 14:55
Danas sam dobio mail od Googla u kome me obaveshtavaju da mi je odobrena prijava za AdSense.
Dat mi je link i sva upustva kako da se logujem i ostalo :)

E sada, od mene se zahteva da popunim nekakav obrazac i da ga poshtom poshaljem njima.
Sada, postoji mogucnost da nisam dobrim putem ishao pa ako neko od vas koji je vec razradio posao zna procedutu bio bih mu zahvalan da mi pojasni malo.
Sajt sa dnevnim vestima vezanim za fotografiju, foto aparate i obradu slika
[url]http://www.dphotonews.com[/url]
25.01.2005. u 14:55 

babylonian
Dragan Petrovic
Israel

Član broj: 448
*.red.bezeqint.net.

Jabber: babylonian@elitesecurity.org

icon Re: Google AdSense Revolucija?25.01.2005. u 19:11
Verovatno si pri popunjavanju aplikacije, naznacio da si iz USA ili da ces raditi sa amerikancima, cime prakticno upadas u njihov taxing category. Verovatno ti zato traze da popunis tax obrazac koji ti potreban za funkcionisanje u Usa.

Pogledaj, sigurno ima negde da otkazes tu opciju, ili ako nema, onda je gotovo. Moraces da placas tax za sav prihod koji ostvaris.

Poz.
25.01.2005. u 19:11 

Nemanjaya
Nemanja Milenkovic
Sam svoj boss
Vrsac

Član broj: 46508
195.178.55.*

Sajt: www.extramedia.co.yu

icon Re: Google AdSense Revolucija?24.02.2005. u 17:50
Pozdrav svima,
Nije mi jasna jedna stvar kod Google AdSens-a.

Prijavio sam svoj sajt www.extramedia.co.yu, dobio kod od njih, postavio kod na stranicu.... E, sad, reklame se ucitavaju i prikazuju lepo, ALI... U podnozju reklame stoji Google - ???????????????????. Kada posetim REPORTS na Google sajtu, ne prikazuje da je ostvaren ni jedan jedini klik na reklamu, a siguran sam da klikovi postoje jer sam ih licno kliktao sa razlicitih racunara, provajdera, i IP adresa. Stranica NEMA frejmove.

Da li je problem u tome sto je sajt u PHP verziji?
Da li je problem sto je reklama ubacena u tabelu koja se ucitava include/require metodom?

Koliko vremena treba da prodje da se klik registruje, posto sam se prijavio i postavio kod danas?

Ako bilo ko ima odgovor, hvala najlepse.
Long live InterNet.
24.02.2005. u 17:50 

baba_sera
BGD

Član broj: 30512
*.adsl.sezampro.yu.

icon Re: Google AdSense Revolucija?25.02.2005. u 23:37
Sajt je na srpskom, nesto si mutio, php, i ostale gluposti. Procesljaj ovaj forum i malo neki strani tipa http://www.webmasterworld.com/forum89/ jeste na EN ali ako te zanima ovi ceti pomoci.Ovde i nema puno vajde.

Evo ti par ideja, ako budes posteno radio a drzao sajt na srpskom samo se odjavi na AdSense, a ako budes mutio i drzao srpski ima da te izbace pa ti vidi sta ti je ciniti.

Pozdrav
Evo menjam i potpis, ljudi ne idite u bioskop da gledate ANDJELE2, ali ako ste napaljeni kupite pirata !!!
25.02.2005. u 23:37 

dabd

Član broj: 63079
*.net.t-com.hr.

icon Re: Google AdSense Revolucija?26.09.2005. u 07:20
ja sam totalno novi u svemu ovome. Imam napravljen html site, mislim se baviti web destgnm, ključne riječi su mi web design, u meniju imam nekakve engleske nazive. kakvi su moji izgledi da imam taj google adsense tj. da zaradim nešto novca. ako ima voljnih neka mi objasne jer ja o tome nemam pojma
26.09.2005. u 07:20 

Dragan Varagic
Novi Sad

Moderator
195.252.100.*

icon Re: Google AdSense Revolucija?26.09.2005. u 07:44
Zatvaram ovu temu, jer ima jedna detaljna kao top:
http://www.elitesecurity.org/tema/83811
26.09.2005. u 07:44 

[es] :: E-Marketing :: Affiliate Programi :: Google AdSense Revolucija?
(Zaključana tema (lock), by Dragan Varagic)

[ Pregleda: 10467 | Odgovora: 19 ] > FB > Twit

Postavi temu

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.