@jelas
Nisi u pravo kada napadas gorana....
Pokusaj da ga razumes, ovo pitanje je odgovoreno bar 100 puta, on je hteo samo da uputi na to da odgovor vec postoji na forumu, samo treba da se potrazi.
Svakome dodje preko glave da isto pise 100 puta...
A sad da ipak pokusam da ti pomognem.
Ti si mi odgovorio da si isto radio kako sto sam ja napisao, ali da te podsetim,prvo si napisao : ". Isprogramirao sam pic sa IC prog-om,a eprom picbin editorom,..."
e vidis, bas tu lezi odgovor :)
Ako si prvo ubacio BB AIO pic (ili flash) pomocu IC Prog, pa onda pomocu skripte u PicBin-om napunio eeprom, e to nije ispravno, jer da bi mogao koristiti interni loader od BB AIO, eeprom prvo mora da je ispravno napunjen !!!
Znaci ne mozes prvo punenje eeproma raditi sa PicBin-om ili mojim editorom/programatorom !!!
Zato ti ne prijavljuje karticu u risiveru, jer, najvjerovatnije je da ti je eeprom ostao prazan.Da bi se BB AIO uspesno "prijavila" dekoderu, mora da postoje neke informacije u eepromu (odgovor nakon reseta, i jos neke ins.koje kartica cita bas od eeproma).
Znaci, najverovatno je da nisi uspeo ispravno isprogramirati eeeprom.
Da bi proverio, ubaci karticu u programator i startuj moj Editor/Prog., pokusaj da procitas eeprom.Ako je eeprom ispravno napunjen, trebalo bi u gornjem delu prozora da ti ispise vr.loadera(ovo cita od eeproma) i normalno , da dobijes kljuceve u suprotno ce prijaviti da kartica nije validna !!!
Pozdrav,
Team DuckTales / Enigma2 / Kathrein UFS-910