Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Novi BB AIO V4!!! Sa No Zap i Seca itd.!!!

[es] :: BalkanSat :: Novi BB AIO V4!!! Sa No Zap i Seca itd.!!!

Strane: < .. 1 2 3 4 5 6 7

[ Pregleda: 5643 | Odgovora: 123 ]

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

telesat
camel seller manager

Član broj: 4685

icon Re: Novi BB AIO V4!!! Sa No Zap i Seca itd.!!!02.07.2003. u 04:30
@jelas
ne znam dali ja nesto nisam shvatio ili ti nesto gresis....
Kod Conaxis-a se programira samo flash (PIC), a kljucevi idu u interni eeprom.
Kod BB kljucevi idu u externi eeprom.
Da bi uspesno programirao BB AIO, potrebno je prvo u PIC ubaciti neki loader za silver(pic16f876/877), pa onda programiras externi eeprom , pa opet u pic ubacis flash fajl.
Pozdrav,
Team DuckTales / Enigma2 / Kathrein UFS-910
02.07.2003. u 04:30 

gorski

icon Re: Novi BB AIO V4!!! Sa No Zap i Seca itd.!!!02.07.2003. u 05:11
Slabo se tu ista cita, cini se... Milion sam vec puta (pocetnicima [evo i u ovom nizu poruka...]) rekao da su najcesce Cardwriter ili Master Burner ili Card Master dovoljni SW, jer imaju u sebi sve to vec ugradjeno, samo se odabere dva filea (ili 3 kod nekih Fun fileova) i kliknes na "pichi", ali dzabe... :eyes Ehhhh... DUWGATI IMA SVE OBJASNJENO!!! Ali tko bi citao... Evo po 300-ti puta: www.duwgati.com !!!

Ponajvise nasi spanjolski kolege unose, u principu, dodatne poteskoce kada ne razlikuju Pic i Flash (sve im je ovo drugo najcesce), a sada je na nesrecu i BB to preuzeo, pa to stvara dodatne zabune kod pocetnika... Trebao sam to predvidjeti i na vrijeme mu to reci (cisto iskustvo...)... Tko zna kako sve to izgleda kod novopridoslih kada pokusavaju prziti nove stvari... (Najvjerojatnije zato i ne objasne kako to rade u detalje...)

Pa kad se dodaju i noviji file-ovi sa Image-ima i sl.... :eyes :eyes :eyes Dakle, jos jednom: duwgati IMA SVE OBJASNJENO, CAK I U SLICICAMA!!! I skoro sav nuzan SW za manje vise sve sto vam treba da biste se osamostalili...

Citajte ljudi!!! Redom... I uzivajte uceci!!! Ali ne komplicirajte bespotrebno...
02.07.2003. u 05:11 

telesat
camel seller manager

icon Re: Novi BB AIO V4!!! Sa No Zap i Seca itd.!!!02.07.2003. u 05:42
he he, ajde da malo i to razjasnimo...PIC i FLASH...
PIC je oznaka za seriju mikrokontrolera, sa puno familija(mikrokontrolera)...
Postoje PIC-ovi sa Eprom/ROM memoriju za upisivanje programa (OTP ver.sa ROM se mogu programirati samo jednom,JW ver.se mogu brisati sa UV).
Postoje i PIC-ovi sa Flash memoriju za upis programa, ovde spadaju nama poznati PIC16F84(GW kartice) i PIC16F876/7(Silver kartice), u kojima se brzo brise/upisuje sadrzaj programa , znaci u memoriju za program tipa FLASH.
Mozda je ovo i prije bilo napisano, pa se izvinjavam za dupliranje teksta, ali nije lose da se podsetimo sta je sta .
Pozdrav,
02.07.2003. u 05:42 

gorski

icon Re: Novi BB AIO V4!!! Sa No Zap i Seca itd.!!!02.07.2003. u 05:58
Kad zelis ici toliko u detalje onda je to veselo rastrancirati, ali za vecinu previse...

Generalno se uvrijezila razlika, na ovom pragmaticnom nivou (nas "hakera-pacera" ), Pica za GW, Bluecard, Silver/PicCard2 i sl., te Flash za Atmel-based kartice (Jupiter, Fun, AVR...), a sada i razni Image-i (Basic i tako redom)... Dakle, ovisno o procesoru...

Nekada je davno ovdje bio preveden tekst o dijelovima file-ova gdje je Duwgati na jednostavan nacin objasnio sto je sto u Fun fileu, a i malo vise... Ako je netko sacuvao... Mislim da ga nisam spakovao gore u "Pocetnici..."

To je relativno jednostavno za razlikovati i znati koji programator moze koji procesor programirati, te sa kojim SW i u kojem modusu etc.

Telesat, dodaj, molim te, ako treba ispraviti i dalje pojasniti etc.
02.07.2003. u 05:58 

telesat
camel seller manager

icon Re: Novi BB AIO V4!!! Sa No Zap i Seca itd.!!!02.07.2003. u 06:19
@gorski
Ovaj moj tekst sam napisao da samo opravdam to sto je BB upotrebio FLASH umesto PIC i da potenciram da je ipak ispravno.U potpunosti se slazem sa tobom oko podele termina...
Pozdrav,
02.07.2003. u 06:19 

gorski

icon Re: Novi BB AIO V4!!! Sa No Zap i Seca itd.!!!02.07.2003. u 06:44
Naravno, sve u redu - ono sto kazem jest da se pocetnike dodatno zbunjuje s obzirom na uvrijezenu razliku... Stvar konvencije...

Jednom sam sa Nagra specijalistom na MSNu pricao i tu se on po prvi puta susreo sa Via1 fileom i przenjem GW... Trazio me da mu pomognem sa fileom i przenjem "zlatice", jer je nabavio Via CAM, pa... Najednom me pita "Gdje je ovdje Flash?" ne snalazeci se uopce, iako ima Eeprom i trebalo bi znati da je to PIC based kartica etc.

Dakle, hocu reci da i dobri znalci imaju na pocetku poteskoca, ako nisu imali iskustva sa time... Ergo, nije slucajno kada se pocetnici trebaju snaci sa novim/drugacijim - u odnosu na uvrijezeno - imaju problema sa time, to je sve...

Nemam nista protiv da se uvede bolja i preciznija terminologija etc., ali... Ovisi kome se obracamo i sa cime u vidu... Na ovoj razini, za manje-vise pragmaticku pricu koju ovdje imamo u vidu, vidis da je i ovo mnogima puno za procitati... Nemaju ljudi vremena ili volje i interesa... Neki da, ali...
02.07.2003. u 06:44 

jelas
Beograd

Član broj: 2661

Sajt: www.etc.co.yu

icon Re: Novi BB AIO V4!!! Sa No Zap i Seca itd.!!!02.07.2003. u 08:17
@telesat
Uradio sam upravo tako kako si ti naveo, a to sam pre toga radio ko zna koliko stotina puta i ovakav problem nisam imao do sada.

@gorski
Nemam zaista nista protiv tebe, ali ti po nekad dizez nesnosnu buku po forumu.
Ctajte,citajte!! Sta da citam covece!! Do sad sam programirao razne kartice preko hiljadu puta /gw, fun, silver/ za ove tri ipo godine koliko se bavim ovim hobijem. Juce sam prvi put pokusao da ubacim bb fajl u silver karticu. Hocu samo da mi kazes zasto to ne moze da se uradi pomocu ic prog-a i picbin editora.
Dragan
ps.promeni vec jednom ono od Kanta dosta je bilo covece!
02.07.2003. u 08:17 

jelas
Beograd

icon Re: Novi BB AIO V4!!! Sa No Zap i Seca itd.!!!02.07.2003. u 08:19
@telesat
Uradio sam upravo tako kako si ti naveo, a to sam pre toga radio ko zna koliko stotina puta i ovakav problem nisam imao do sada.

@gorski
Nemam zaista nista protiv tebe, ali ti po nekad dizez nesnosnu buku po forumu.
Ctajte,citajte!! Sta da citam covece!! Do sad sam programirao razne kartice preko hiljadu puta /gw, fun, silver/ za ove tri ipo godine koliko se bavim ovim hobijem. Juce sam prvi put pokusao da ubacim bb fajl u silver karticu. Hocu samo da mi kazes zasto to ne moze da se uradi pomocu ic prog-a i picbin editora.
Dragan
ps.promeni vec jednom ono od Kanta dosta je bilo covece!
02.07.2003. u 08:19 

gorski

icon Re: Novi BB AIO V4!!! Sa No Zap i Seca itd.!!!02.07.2003. u 08:43
Evo vidis: tko me tjera da pokusavam olaksati sve to, kad... sta vrijedi... Jos si na kraju kriv - jer pokusas pomoci... Nista, nema veze, zaboravi... Pati se i dalje i dobro... :eyes

A sto se tice "moga mota" - ne gledaj ga, sta cu ti ja... Napor je to, ipak... Sve sto vrijedi je... A da je toga dosta - e, tu si se grdno pres'o... O tome se bas radi: tu kao ljudi padamo ili rastemo... Dakle, toga je uvijek premalo!!!

Ali opet - zaboravi... Sta ce ti to, zar ne...?

Sretno sa problemom!
02.07.2003. u 08:43 

maribena
No

Član broj: 4784

icon Re: Novi BB AIO V4!!! Sa No Zap i Seca itd.!!!02.07.2003. u 10:21
Hi svima!!
Samo me zanima dal netko isto imo problema sa zvukom na no-zap kanalu juce 1/7/2003??Imam sliku ali nemam tona i dobivam obavijest: no audio signal na samsung dsr 9500,118 v5.
02.07.2003. u 10:21 

tzac
ZG-HR

Član broj: 5431

icon Re: Novi BB AIO V4!!! Sa No Zap i Seca itd.!!!02.07.2003. u 12:11
I kod mene ista priča, ne znam uzrok.....
Pozdrav
02.07.2003. u 12:11 

bracomn
PG

Član broj: 1526

icon Re: Novi BB AIO V4!!! Sa No Zap i Seca itd.!!!02.07.2003. u 13:02
Ton bi trebao da se aktivira sa VOL +,-
02.07.2003. u 13:02 

telesat
camel seller manager

icon Re: Novi BB AIO V4!!! Sa No Zap i Seca itd.!!!02.07.2003. u 16:43
@jelas
Nisi u pravo kada napadas gorana....
Pokusaj da ga razumes, ovo pitanje je odgovoreno bar 100 puta, on je hteo samo da uputi na to da odgovor vec postoji na forumu, samo treba da se potrazi.
Svakome dodje preko glave da isto pise 100 puta...
A sad da ipak pokusam da ti pomognem.
Ti si mi odgovorio da si isto radio kako sto sam ja napisao, ali da te podsetim,prvo si napisao : ". Isprogramirao sam pic sa IC prog-om,a eprom picbin editorom,..."
e vidis, bas tu lezi odgovor :)
Ako si prvo ubacio BB AIO pic (ili flash) pomocu IC Prog, pa onda pomocu skripte u PicBin-om napunio eeprom, e to nije ispravno, jer da bi mogao koristiti interni loader od BB AIO, eeprom prvo mora da je ispravno napunjen !!!
Znaci ne mozes prvo punenje eeproma raditi sa PicBin-om ili mojim editorom/programatorom !!!
Zato ti ne prijavljuje karticu u risiveru, jer, najvjerovatnije je da ti je eeprom ostao prazan.Da bi se BB AIO uspesno "prijavila" dekoderu, mora da postoje neke informacije u eepromu (odgovor nakon reseta, i jos neke ins.koje kartica cita bas od eeproma).
Znaci, najverovatno je da nisi uspeo ispravno isprogramirati eeeprom.
Da bi proverio, ubaci karticu u programator i startuj moj Editor/Prog., pokusaj da procitas eeprom.Ako je eeprom ispravno napunjen, trebalo bi u gornjem delu prozora da ti ispise vr.loadera(ovo cita od eeproma) i normalno , da dobijes kljuceve u suprotno ce prijaviti da kartica nije validna !!!
Pozdrav,

02.07.2003. u 16:43 

enoksa1
bih

Član broj: 6032

Jabber: ********
Sajt: *********

icon Re: Novi BB AIO V4!!! Sa No Zap i Seca itd.!!!03.07.2003. u 00:24
Bez mozda da jos kao neki ostali(kaze da je przio sve kartice)proba razumjeti sta przi i kako to radi.Eto neka procita moj post i rjesio je problem!!Stvaarno su neki ljeni da malo razmisle bilo bi OK.pozdrav!!
eno zivjeli
03.07.2003. u 00:24 

jelas
Beograd

icon Re: Novi BB AIO V4!!! Sa No Zap i Seca itd.!!!03.07.2003. u 02:15
@telesat
Isprogramirao sam karticu na jedini moguci nacin: prvo loader u pic pa sadrzaj eproma pomocu picbin editora i na kraju ponovo pic sa ic prog-om. Pomocu BB editora sam lagano iscitao kljuceve iz eproma. Inace u mom prvom postu sam napravio lapsus : napisao sam da sam postupio isto kao kad programiram conaxis fajlove a mislio sam na ds 9 fajlove. Hvala ti u napred.
@gorski
od ovog trenutka za mene ne postojis ni na ovom ni na bilo kom drugom forumu a ni kao covek. Imaj samo u vidu da imam pedeset godina i da sam neke stvari iz zivota saznao mnogo pre tebe.
@enoksa1
Tebe nisam nista ni pitao.
Dragan
03.07.2003. u 02:15 

telesat
camel seller manager

icon Re: Novi BB AIO V4!!! Sa No Zap i Seca itd.!!!03.07.2003. u 02:31
@jelas
Dali ti Samsung uopste prijavi karticu ?
Ako si uspeo sa BB Editorim da procitas kljuceve,znaci da kartica radi ?
Ako ti samsung ne prijavi karticu, probaj ga iskljuciti iz struje pa probaj ponovo, jer nekad zna poblesaviti.Ako ti se kartica pojavi u meniju risivera, udji u setup i proveri koji su sistemi aktivni u autoswichingu.Daj malo detaljnije objasni sta radi a sta ne. Ovako samo mozemo nagadjati...
Pozdrav,

03.07.2003. u 02:31 

gorski

icon Re: Novi BB AIO V4!!! Sa No Zap i Seca itd.!!!03.07.2003. u 02:31
Majko mila...
03.07.2003. u 02:31 

telesat
camel seller manager

icon Re: Novi BB AIO V4!!! Sa No Zap i Seca itd.!!!03.07.2003. u 02:50
LOL
Hajdemo, bez nervoze, idemo lagano da bi svaki dobio zatrazenu pomoc.Ovde imamo sudir generacija....
Bez uvrede, samo mala sala,da smirimo strasti...
Pozdra,
03.07.2003. u 02:50 

m2mm

Član broj: 3662

icon Re: Novi BB AIO V4!!! Sa No Zap i Seca itd.!!!03.07.2003. u 10:28
@jelas
imas jos neke mogucnosti: probaj prvo da programiras Pic direktno sa BB-ovim pic filom (znaci bez loadera). Upotrijebi PonyProg2000 u JMD modu. Ako ne ide sa pic 876 izaberi 877, nakon verify-a ti kaze direktno dali je pic dobro isprogramiran. Programiraj onda Ee sa PicBinEdit. Upotrijebi .ini fil sa podrskom za BB (imas maky-ev .ini na Sat-update uploadu). probaj ovo!
@gorski i vi ostali koji "pomazete" sa tim vasim izrazima "citaj" "trazi" itd... probajte da to izbjegavate jer ako ne zelite da pomognete na pravi nacin onda je najbolje i izbjegavati takve odgovore, naravno da to iritira ljude. Kao sto se i u slucaju @jelas-a pokazalo, nije uvijek sa druge strane neko ko je zeljan da uci kojekakve enkripcije, programiranje ili vise matematike filozofije i sl, nego covjek zeli programirati svoju karticu i gledati Sat TV - jednostavno i shvatljivo. Pa sta ako je to pitanje bilo postavljano ranije, mozda je ovaj problem malo specifican na svoj nacin. Ovime samo zelim da ovaj negativni trend (davanja ljudima lekcija sa izgovorom da se ustedi malo mjesta na serveru) prestane.
Kazu ljudi da nema glupih pitanja nego samo glupih odgovora!!!

Nego ugledajte se na @telesat-a covjek nam svima pomaze i to u pravom smislu rijeci - na svaki nacin. BRAVO telesat!!! Jos da ti se i osobno zahvalim za ove tvoje programe i tvoj rad i trud.

pozdrav
03.07.2003. u 10:28 

gorski

icon Re: Novi BB AIO V4!!! Sa No Zap i Seca itd.!!!03.07.2003. u 11:31
Bas sam htio ne reagirati vise i to uopce, ali... Balkanski fair-play, kao i obicno....

Ja sam se potrudio da SVIMA pomognem i to na najbolji moguci nacin!! Sistematski! Tako da dodjes i vidis sta ti treba i onda nadjes odgovore, ali nekima.... Primadone...

A procitaj i ti , da te malo uputim, na xyz odgovora ovdje, ne dalje od ovoga niza, od moga nadalje (kao i pitanja koja mu postavismo), pa ces vidjeti da AKO MU NIJE STALO DO UCENJA ONDA NEKA PRESTANE KOMPLICIRATI i UZME NEKE OD PROGRAMA KOJE SMO SPOMENULI, koji imaju ugradjene loadere, sa kojima je 1, 2, 3 i gotovo, ali ne... Glavom kroz zid... A sta cu mu ja... I jos onda vrijedja... "Preko nekoliko puta" je bio upitan koji programator ima i sl. I...??? Jos je i spomenuo poimence na pr. Cardwriter 2.0x i ja mu kazem gdje ima uputstvo (IAKO JE STRASNO JEDNOSTAVNO!!!) i covjek pocne da pljuje na mene, ako mu samo, i to OVDJE I SAD SVE NE NAPISEM I NA SREBRNOM PLADNJU BAS SVE NE DAM, iako sam.... Ohhhhhhhhh.....

A odgovora i to sa pomoci u slicicama, ako bi se IMALO potrudio da ih isprati, ima na metar mjesta!!! Ali se covjek ne smatra obaveznim niti da nam da nuzne podatke, niti da procita nase odgovore i pitanja, niti da imalo promisli, niti da proba drugacije nego sto bandoglavo radi - pa sta onda i pita, pitam se ja... Udri po starom, a i po drugima koji mu daju dobar pravac trazenja rijesenja, drugi koji ocito imaju vise iskustva od njega... Zasto ne, pa zasluzili smo - tko je to vidio potruditi se da se drugome pomogne...
03.07.2003. u 11:31 

[es] :: BalkanSat :: Novi BB AIO V4!!! Sa No Zap i Seca itd.!!!

Strane: < .. 1 2 3 4 5 6 7

[ Pregleda: 5643 | Odgovora: 123 ]

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.