Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

pomoc oko signala - sve je cudno

[es] :: BalkanSat :: PC DVB kartice :: pomoc oko signala - sve je cudno

Strane: 1 2

[ Pregleda: 868 | Odgovora: 23 ]

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

dejandj

Član broj: 92

icon Re: pomoc oko signala - sve je cudno19.02.2007. u 14:23
Evo nesto bistrenija na temu:

U DVBdream-u, jedan lik pise da ce da radi, AKO popunis sa satelitima SVE cetiri pozicije (a da nema veze sto nista nije prikljuceno na preostale dve).

Formalno pravno ss2 NE podrzava diseqc 1.2 vec samo 1.0:
http://www.t-data.lu/

Kod vecine radi, ali neki koriste i modifikovane (by Mibi) drivere...

Ameri se najvise petljaju sa tim tipom diseqc-a ali i sa Linux-om... (Ovo samo zbog referenci).

Bez obzira sta "murija" radi, iskljuci Setup4pc jer se nezna ko je stariji i sta ce ko komandovati diseqc-u kad ukljucis bilo koji drugi program...

Ako je ipak ukljucen, onda, kad u nekom drugom programu, promenis SAT, morao bi da pocrveni (i ostane takav)!

Probaj vise puta u svim varijantama ukljucujuci i gasenje programa ali i restart windozea...
Sa pauzum od oko minut ili vise da win ucita sve sto treba...
Cesto prvi pokusaj ne uspeva ali iz druge, trece proradi.

19.02.2007. u 14:23 

salieri_pop

Član broj: 103779

icon Re: pomoc oko signala - sve je cudno19.02.2007. u 22:11
Ovako stoje stvari:
Jedan problem sam uspeo da resim.Posto mi setup4pc nije pokazivao signal za HB a ja sam znao da ga imam,promenio sam kablove na DiSEqC Switch –u.U pocetku su mi kablovi bili stavljeni na LNB1 i LNB2, a onda sam probao razne kombinacije i samo kad stavim kablove u LNB1 za astru i LNB4 za HB, setup4pc mi lepo pokazuje signale i za astru (alicesat 74) i za HB (T-Systems 65 i ostali 65).E sad kad skeniram za astru sve je u redu (8 Without Signal) ali za HB opet stara prica (87 Without Signal).Ja i dalje mislim da je problem u DiseqC Switch-u jer ovaj moj nije ni 1.0 ni 1.2 vec 2.0 DiSEqC Switch sa 4 ulaza.A on u kombinaciji sa AltDvb-om ne radi dobro (a kod mog kolege alt sa obicnim DiSEqC Svitch-om sa 2 ulaza radi odlicno)naravno isto astra i HB.Ja sam probao sva moguca podesavanja u altu ali nista.E sad ako neko zna kako se podesava AltDvb sa ovim mojim svitchom neka napise(mozda to i ne moze).A ako niko nezna ja cu otvoriti novu temu:Podesavanje AltDvb-a sa DiSEqC Switch-om 2.0 sa 4 ulaza.Mozda ce neko znati.
Samo jos ovo.Dejandj sta znaci - Kod vecine radi, ali neki koriste i modifikovane (by Mibi) drivere...
Zahvaljujem se svima na izlaganju.

Salieri
19.02.2007. u 22:11 

rajco
Heart of Serbia

Član broj: 19348

Jabber: rajco@elitesecurity.org

icon Re: pomoc oko signala - sve je cudno19.02.2007. u 22:59
Citat:
aco murija: Ako je pitane dobronamerno...

Pitanje je bilo ironicno. Znaci meni ne treba da ga ukljucujem. ok.
p.s. meni se alt pali iz prve
- Da li imate prijatelje koji mozda zlostavljaju svoje dete?
- Pa iiiiima. Mozda sam i ja nekada zlzlzlzlozlzlzlost... ali ne znam sad mozda iiiiiima sigurno, pa pogreeeesi covek.

19.02.2007. u 22:59 

dejandj

Član broj: 92

icon Re: pomoc oko signala - sve je cudno20.02.2007. u 09:53
Citat:
salieri_pop: Ovako stoje stvari:
Jedan problem sam uspeo da resim.Posto mi setup4pc nije pokazivao signal za HB a ja sam znao da ga imam,promenio sam kablove na DiSEqC Switch –u.U pocetku su mi kablovi bili stavljeni na LNB1 i LNB2, a onda sam probao razne kombinacije i samo kad stavim kablove u LNB1 za astru i LNB4 za HB, setup4pc mi lepo pokazuje signale i za astru (alicesat 74) i za HB (T-Systems 65 i ostali 65).E sad kad skeniram za astru sve je u redu (8 Without Signal) ali za HB opet stara prica (87 Without Signal).Ja i dalje mislim da je problem u DiseqC Switch-u jer ovaj moj nije ni 1.0 ni 1.2 vec 2.0 DiSEqC Switch sa 4 ulaza.A on u kombinaciji sa AltDvb-om ne radi dobro (a kod mog kolege alt sa obicnim DiSEqC Svitch-om sa 2 ulaza radi odlicno)naravno isto astra i HB.Ja sam probao sva moguca podesavanja u altu ali nista.E sad ako neko zna kako se podesava AltDvb sa ovim mojim svitchom neka napise(mozda to i ne moze).A ako niko nezna ja cu otvoriti novu temu:Podesavanje AltDvb-a sa DiSEqC Switch-om 2.0 sa 4 ulaza.Mozda ce neko znati.
Samo jos ovo.Dejandj sta znaci - Kod vecine radi, ali neki koriste i modifikovane (by Mibi) drivere...
Zahvaljujem se svima na izlaganju.

Po svem sudeci ALTdvb ne podrzava taj diseqc, bar ne kako treba...
Nema razloga da ga ne ostavis za kanale sa Astre!

Postoje modifikovani driveri (Mibi je jedan od autora) daju se naci na net-u. Oni se koriste uglavnom zbog motorizacije ali mozda vredi probati...

Imas nekoliko resenja:
1. Kupis "prost" diseqc (ako neces da dodajes jos LNB-ova ili tanjira)...
2. Probaj DVBdream (nije jasno sto si ga "deinstalirao") a probaj i PROGdvb (ovog samo zbog diseqc-a) i SkyView
3. Ameri koriste MyTheatre i uspeva im da radi sa DiseqC-om slicnog tipa (free alternativa je RitzDVB)
20.02.2007. u 09:53 

[es] :: BalkanSat :: PC DVB kartice :: pomoc oko signala - sve je cudno

Strane: 1 2

[ Pregleda: 868 | Odgovora: 23 ]

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.