Nedavno sam kupio satelitsku antenu sa dve glave,Disqswicem(Sa 4 ulaza) i naravno skystar2.Moj racunar je,sada vec prilicno zastareo: MSI Sis645,Intel Celeron 1.7,Nvidia 5200 128mb 64-bit,2x256MB,80GB wd, modem,Zvucna Karta-Trust5.1.Zauzeta 3 Pci slota od ukupno 5.
E sad, moj racunar radi normalno ali ne mogu da nadjem astru 19.2 I hotbird 13.Ustvari mogu(nesto cudno se desava) ali samo astru (npr. alicesat – signal 74) i ostali transporderi imaju dosta dobar signal.Ali tada jedva imam hotbird.U setup for PC-ju uopste nema signala za hotbird a za astru ima i sto se tice astre sve je u redu ali hotbird – nista.Kada izvrsim skeniranje u altdvb-u on za astru nadje u najboljem slucaju 13 without signala a za hotbird 70 without signala, ali mogu da gledam nekoliko kanala na hotbirdu (npr. BK Sat – Signal je oko 30 sto se vidi u altdvb-u a ne setup for PC-ju).
Probao sam da sa jednim kablom spojim jednu glavu(koja hvata hotbird) sa mojim kompjuterom i uspeo da dobijem signal najvise 51(ipak malo) sto se vidi u setup for PC.Zatim sam to iskljucio I prikljucio na drugu glavu i nasao astru (ali signal 54)sto se vidi u setup for PC kako bih se uverijo da li je sve ispravno i u tom polozaju ostavio antenu. Kada sam ponovo sve montirao preko diseqsvica svica sve je po starom, u setup for PC-ju a za hotbird nema signala ali mogu da gledam mali broj kanala, astrin signal je sada manji 54(alicesat).Skenirao sam sa altom i za astru nadje oko 30 withot signal a za hotbird oko 70without signala.Zatim sam ponovo iz ocaja skenirao i za astru nadje isto a za hotbird ne nadje nista a ja i dalje u altu gledam odredjen broj kanala.
Sledece sto sam probao nakon cega mi apsolutno nista nije jasno je da sam unistalisao AltDvb i instalisao DVB Dream koji je za astru nasao 11 without signala a za hotbird 14 ali kanali rade lose.
Sve ovo mi izgleda cudno jer moj kolega koji zivi u mojoj blizini hvata i astru (alicesat 72) i hotbird (sve 62), jedina razlika je sto on ima bolji kompjuter ,diseqsvic sa 2 ulaza i glave se razlikuju po obliku.Koristimo isti Altdvb i Drajver za SkyStar.
Koristim: drajver za skystar 4.40 v. Altdvb Sat4all edition 3.2
Moja konkretna pitanja:
-Da li je mozda problem u Diseqswicu ili glavama
-Mogu li dva razlicita programa u ovom slucaju Altdvb i DVB Dream da pokazuju ovako drasticne rezultate kod skeniranja i da li to znaci da u ovom prvom sada imam manje kanala a u drugom vise(sto je nelogicno) iako antenu nisam pomerao kad sam skenirao i sa jednim i sa drugim.
-Kako da mi setup for PC Pokazuje signale i za hot bird kad znam da ga imam jer sam u gore pomenutom tekstu napisao da sam to proverio sa jednim kablom ali kada spojim preko diseqsvica on pokazuje samo za astru.
-Da li nekako mogu da namestim sve ovo normalno kao kod kolege iako smo sve isto radili kod mene kao i kod njega.
Ovo sto sam napisao izgleda komplikovano posto je i problem takav, iako sam se trudio da to uprostim.Ako me neko razume molim ga nek pomaze.

pomoc oko signala - sve je cudno
Re: pomoc oko signala - sve je cudno
Re: pomoc oko signala - sve je cudno