Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

pomoc oko signala - sve je cudno

[es] :: BalkanSat :: PC DVB kartice :: pomoc oko signala - sve je cudno

Strane: 1 2

[ Pregleda: 867 | Odgovora: 23 ]

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

salieri_pop

Član broj: 103779

icon pomoc oko signala - sve je cudno16.02.2007. u 21:19

Nedavno sam kupio satelitsku antenu sa dve glave,Disqswicem(Sa 4 ulaza) i naravno skystar2.Moj racunar je,sada vec prilicno zastareo: MSI Sis645,Intel Celeron 1.7,Nvidia 5200 128mb 64-bit,2x256MB,80GB wd, modem,Zvucna Karta-Trust5.1.Zauzeta 3 Pci slota od ukupno 5.
E sad, moj racunar radi normalno ali ne mogu da nadjem astru 19.2 I hotbird 13.Ustvari mogu(nesto cudno se desava) ali samo astru (npr. alicesat – signal 74) i ostali transporderi imaju dosta dobar signal.Ali tada jedva imam hotbird.U setup for PC-ju uopste nema signala za hotbird a za astru ima i sto se tice astre sve je u redu ali hotbird – nista.Kada izvrsim skeniranje u altdvb-u on za astru nadje u najboljem slucaju 13 without signala a za hotbird 70 without signala, ali mogu da gledam nekoliko kanala na hotbirdu (npr. BK Sat – Signal je oko 30 sto se vidi u altdvb-u a ne setup for PC-ju).
Probao sam da sa jednim kablom spojim jednu glavu(koja hvata hotbird) sa mojim kompjuterom i uspeo da dobijem signal najvise 51(ipak malo) sto se vidi u setup for PC.Zatim sam to iskljucio I prikljucio na drugu glavu i nasao astru (ali signal 54)sto se vidi u setup for PC kako bih se uverijo da li je sve ispravno i u tom polozaju ostavio antenu. Kada sam ponovo sve montirao preko diseqsvica svica sve je po starom, u setup for PC-ju a za hotbird nema signala ali mogu da gledam mali broj kanala, astrin signal je sada manji 54(alicesat).Skenirao sam sa altom i za astru nadje oko 30 withot signal a za hotbird oko 70without signala.Zatim sam ponovo iz ocaja skenirao i za astru nadje isto a za hotbird ne nadje nista a ja i dalje u altu gledam odredjen broj kanala.
Sledece sto sam probao nakon cega mi apsolutno nista nije jasno je da sam unistalisao AltDvb i instalisao DVB Dream koji je za astru nasao 11 without signala a za hotbird 14 ali kanali rade lose.
Sve ovo mi izgleda cudno jer moj kolega koji zivi u mojoj blizini hvata i astru (alicesat 72) i hotbird (sve 62), jedina razlika je sto on ima bolji kompjuter ,diseqsvic sa 2 ulaza i glave se razlikuju po obliku.Koristimo isti Altdvb i Drajver za SkyStar.
Koristim: drajver za skystar 4.40 v. Altdvb Sat4all edition 3.2

Moja konkretna pitanja:
-Da li je mozda problem u Diseqswicu ili glavama
-Mogu li dva razlicita programa u ovom slucaju Altdvb i DVB Dream da pokazuju ovako drasticne rezultate kod skeniranja i da li to znaci da u ovom prvom sada imam manje kanala a u drugom vise(sto je nelogicno) iako antenu nisam pomerao kad sam skenirao i sa jednim i sa drugim.
-Kako da mi setup for PC Pokazuje signale i za hot bird kad znam da ga imam jer sam u gore pomenutom tekstu napisao da sam to proverio sa jednim kablom ali kada spojim preko diseqsvica on pokazuje samo za astru.
-Da li nekako mogu da namestim sve ovo normalno kao kod kolege iako smo sve isto radili kod mene kao i kod njega.
Ovo sto sam napisao izgleda komplikovano posto je i problem takav, iako sam se trudio da to uprostim.Ako me neko razume molim ga nek pomaze.

Salieri
16.02.2007. u 21:19 

dejandj

Član broj: 92

icon Re: pomoc oko signala - sve je cudno17.02.2007. u 08:31
To sto ti je komp "zastareo" sa ovim NEMA nikakve veze...
Tanjir ti nije dobro podesen ili "glava" za HB.
Moguce je i da su ti losi LNB-ovi ("glava") i/ili kabl i konektori.
Moras da imas 70% ili vise na oba satelita na vecini kanala/transpondera.

Sve u svemu signal ti je slab.

Razliciti programi MOGU da nahvataju razlicito kanale, kad je signal slab jer imaju razlicite algoritme skaniranja.
I kad je sve savrseno bice po koja razlika!

Podesavanje Diseqc-a ume, u programima, da bude dosta nezgodno...

Prvo podesi Astru (pretpostavljam da je ona centralni LNB) bez diseqc-a tj direktno, tako da dobijes taquile cca 80% a premijere na nekim kanalima recimo 40% (vise, bolje).

Onda vozi dalje...
17.02.2007. u 08:31 

salieri_pop

icon Re: pomoc oko signala - sve je cudno17.02.2007. u 11:33
Tanjir je dobro podesen jer ne mogu dobiti veci signal ni direktno bez switcha.Problem i jeste u tome sto ja kad spojim direktno npr.astru imam zadovoljavajuci signal i kad skeniram samo astru sve je OK.Isto to uradim za HB i sve je OK.(pojavi mi se i u setup4pc signal na HB)Problem je kad spojim sve preko switcha onda mi npr.ne prijavljuje HB u setup4pc NIKAKO,ali mogu da gledam mali broj kanala na HB-u.Kolega ima isto dva lnba ali sa switchem za dva lnba i nema ovakav problem,s tim sto su kod njega jos bolji signali.Podesio sam isto kao kod njega ali opet nista.
Da li je moguce da taj switch ne valja?A zasto bi ona recimo u dvb dreamu skenirao normalno i prijavio mi sve kanale???
Salieri
17.02.2007. u 11:33 

dejandj

icon Re: pomoc oko signala - sve je cudno17.02.2007. u 12:51
Citat:
dejandj
Podesavanje Diseqc-a ume, u programima, da bude dosta nezgodno...

Ovo je razlog!
Setup4PC zaboravi...
Sluzi nicemu, a skoro, pa se za to, se i koristi.
"Disable" njegov auto start, jer kad dva programa komanduju diseqc-om dobijes papazjaniju koju opisujes

U Alt-u je vrlo upetljano aktiviranje diseqc-a.

Vecina programa podrazumeva da imas motor a ne diseqc.
17.02.2007. u 12:51 

aco murija

Član broj: 112932

icon Re: pomoc oko signala - sve je cudno17.02.2007. u 13:35
Citat:
dejandj: Setup4PC zaboravi...

... Hmmm.
Pa posle se pitaju shto mora dva puta da se stratuju programi da bi se uklucili. Neka ga uklucen - troshi oko 1,5 kB, CPU ne opterecuje - vise koristi nego smeta!

Citat:
Sluzi nicemu, a skoro, pa se za to, se i koristi.

E vo ni Marko Kralevic ne razume, al neje prv put pa smo navikli. (al jadni oni koj se uzdaju u ovaki saveti)

Citat:
"Disable" njegov auto start, jer kad dva programa komanduju diseqc-om dobijes papazjaniju koju opisujes

Neje tacno. kad neko zna naopacke ne pomaze ni sveti Djordje!

Citat:
U Alt-u je vrlo upetljano aktiviranje diseqc-a.

... Onome ko ne ume? ostali mogu bez problema: u sredi ispod glavnog ekrana pa se dobie odabir satelita i ostalo...

Citat:
Vecina programa podrazumeva da imas motor a ne diseqc.

Nije tacno. Niti jedan ne podrazumeva - cak je kod neki tesko sinhronizovati upotrebu motora. za jedan LNB TREBA podesiti na "none" - kao i za motor(cikl), sve ostalo ide malko teze ako je vise od dva LNB-a. ostalo je "dim od ..."

PS. nemo se lutish, al kad daesh informacije ide ti al kada dajes savete - izgleda kao da dezinformises. ljudima dosadilo da te upozoravaju, a dzaba mi se javlaju na privatno. odgovorim da zaboravu tvoje savete pa sve od pocetak!
17.02.2007. u 13:35 

dejandj

icon Re: pomoc oko signala - sve je cudno17.02.2007. u 14:02
A zasta koristis Setup4pc?
17.02.2007. u 14:02 

qwertyon
tu i tamo

Član broj: 103155

icon Re: pomoc oko signala - sve je cudno17.02.2007. u 14:08
Ljudi kod mene radi normalno a jedan moj nkolega isto ima problem sto je salieri naveo.Isto setup4pc kao da ne vidi HB ima kanala ali T sistem i ostali crveni.Mozda je problem sa switchem samim.Mozda ga buni sto ima 4 ulaza a koriste se samo 2
17.02.2007. u 14:08 

salieri_pop

icon Re: pomoc oko signala - sve je cudno17.02.2007. u 14:58
Sutra cu probati malo da eksperimentisem sa switchem i jos neke kombinacije pa cu se javiti.
Salieri
17.02.2007. u 14:58 

dejandj

icon Re: pomoc oko signala - sve je cudno17.02.2007. u 16:12
Citat:
aco murija: Nije tacno. Niti jedan ne podrazumeva - cak je kod neki tesko sinhronizovati upotrebu motora. za jedan LNB TREBA podesiti na "none" - kao i za motor(cikl), sve ostalo ide malko teze ako je vise od dva LNB-a. ostalo je "dim od ..."

PS. nemo se lutish, al kad daesh informacije ide ti al kada dajes savete - izgleda kao da dezinformises. ljudima dosadilo da te upozoravaju, a dzaba mi se javlaju na privatno. odgovorim da zaboravu tvoje savete pa sve od pocetak!
;)

Nije VI ovo prvi put da trabunjas kojesta!

Setup4pc NE sluzi nicemu! (Izuzetak je da se nastelis na neki sat jer ima audio signal...).

Sto se ne javi (pre mene) da objasnis o cem se radi?
Nesto si usporen?
20h ti (VI) je malo?

Ili lupetas? (Kao i obicno?)
Sta si ustvari objasnio?
Da si procitao nesto i shvatio nista?
Sto ne napisa kako se LAKO u AltDvb-u namesta Diseqc?

17.02.2007. u 16:12 

Bojan Ferrari
Pančevo

Član broj: 98225

Sajt: www.exyuteam.org

icon Re: pomoc oko signala - sve je cudno17.02.2007. u 16:21
dejandj je dobar covek i hoce svakom da pomogne a to je veliki + sa moje strane.
>>FuCk tHe CoLa FuCk tHe PiCa aLL I nEeD iS sLjIvOvIcA<<
>> Dj Mad>>
17.02.2007. u 16:21 

dejandj

icon Re: pomoc oko signala - sve je cudno17.02.2007. u 16:27
Citat:
bojan2006: dejandj je dobar covek i hoce svakom da pomogne a to je veliki + sa moje strane.

Ima nade za tebe!

Inace rodom smo sa iste ekoloske lokacije!
17.02.2007. u 16:27 

aco murija

icon Re: pomoc oko signala - sve je cudno17.02.2007. u 16:42
Citat:
dejandj: Nije VI ovo prvi put da trabunjas kojesta!

Poput: "Sluzi nicemu, a skoro, pa se za to, se i koristi." ?
Da sam ja moderator - ovake "savete" bi zabranio!
Cak i ovo rimsko "6" - ni crna djavo ne bi ubo sta znaci.

Citat:
Setup4pc NE sluzi nicemu! (Izuzetak je da se nastelis na neki sat jer ima audio signal...).

Je l ovo ozbiljno mislis? pa izbrishi ga covece, jos tacnije nemo ga instalirash pa ces gledas "jojkica kanal" - ak idesh na pecanje sto bi bilo bolje.

Citat:
Nesto si usporen?
20h ti (VI) je malo?

pa meni nije opsesija...

Citat:
Ili lupetas? (Kao i obicno?)

Neka bude. ja tvrdim da narod ne zna nista - za razliku od politicara...
17.02.2007. u 16:42 

dejandj

icon Re: pomoc oko signala - sve je cudno17.02.2007. u 16:46
Citat:
aco murija: Neka bude. ja tvrdim da narod ne zna nista - za razliku od politicara... :)

Al si se napricao..!
A STA rece ustvari?
17.02.2007. u 16:46 

djxy
Barcelona

Član broj: 48740

icon Re: pomoc oko signala - sve je cudno17.02.2007. u 17:06
Za @obadvojcuSvoje licne probleme (ako ih imate naravno) rjesavajte na nekom drugom mjestu(npr.messenger i sl.)Ako zelite pomoci onda molim vas bez svadje,prepiranja itd.....Hvala....
17.02.2007. u 17:06 

aco murija

icon Re: pomoc oko signala - sve je cudno17.02.2007. u 17:39
naravno da bar ja nemam licne probleme - koe bi ovde resavao. tu i tamo dobro dodje koji savet, a najvecma informacija ono: gde i sta... :o
zelju imam po malo i iskustva a savim malo i znanja - ali brate savet:
"Sluzi nicemu, a skoro, pa se za to, se i koristi."
sluzi samo za zagluplivanje i reklamiranje i zatrpavanje sanduceta onima koji preko DialUpa skidaju.
Neuvidjavno brate na svako pitanje neki nesuvisli komentar.
ovde sam se oglasavao i samo sa jednim redom - ali je to bila putanja za resenje nekog problema.
no dobro u mail-u postoji filter i tvorca ovih saveta smesta tamo salem.
17.02.2007. u 17:39 

dragancce
dragan r
Nis

Član broj: 24819

icon Re: pomoc oko signala - sve je cudno17.02.2007. u 18:09
Ajde lepo aco prijatelju ili objasni coveku kako da resi problem ili na msn pa se macuj sa dejanom nemoj ovde da smaras komentarima bespotrebnim. Dejan je stara legenda i mnooogimmaa je covek pomogo a uostalom pogledaj otkad je ovde spusti lepo loptu na zemlju i ili pomogni ili lepo na pp pa se raspravite.
17.02.2007. u 18:09 

aco murija

icon Re: pomoc oko signala - sve je cudno17.02.2007. u 21:32
Citat:
dragancce: Ajde lepo aco prijatelju ili objasni coveku kako da resi problem

U pravu si Prijatelju!

Ovako a da se momak ne uvredi: nema veze stanje kod prijatelja - kod nega je podeseno!
Komp je u snazi da moze BEZ PROBLEMA da radi kao SATTV prijemnik.
da bi bilo podeseno:
1. nosac antene (stub) apsolutno vertikalan
2. POGODJENO mesto za prvi LNB - upereno u ASTRA 19,2 E
3. proveriti usmerenost LNB-a za neki umereno jaki signal: ZDF za horizontalnu polarizaciju - ako se dobije signal iznad 50% dobro je. tada ce jaki signali biti i 80 ili vise procenta!
ProSieben - za vertikalnu polarizaciju. (moze i drugi - ali ne treba podesavati niti na jake niti na slabe signale)
4. za jedan i drugi slucaj podesiti antenu a posle i LNB! I deseti deo centimetra ima uticaj.

Tek posle dobrog podesena osnovnog LNB-a i antene sve maksimalno fiksirati. Za drugi LNB (u ovom slucaju za HotBird na 13 E) NE DIRATI antenu i LNB za Astru! samo sa tim LNBom traziti maksimalno podesene.

Ima uticaja i da li je ispravno postavlen kabel u f-konektor. Ne sme biti blizu oplet prema centralnom provodniku: mora makar 0,5 cm izolacije centralne zice da je izvan okloplenih licni. (na svim konekcijama) Svakako se podrazumeva da je koaksijalni kabel PRAVI tj sa odgovarajucom impendansom za satelitsku antenu, i da je ispravan. u praksi sam imao ne retko greske u samom kablu - narocito onaj koji dolazi iz rumunije!

bez obzira koliko izgleda jednostavno - ni malo nije za laika i za prvi put. I bez merenje...
17.02.2007. u 21:32 

rajco
Heart of Serbia

Član broj: 19348

Jabber: rajco@elitesecurity.org

icon Re: pomoc oko signala - sve je cudno18.02.2007. u 17:52
Citat:
dejandj: A zasta koristis Setup4pc?

Mozes li i meni reci aco zasto bi covek trebao da koristi s4pc, da bi ga i ja ukljucio
- Da li imate prijatelje koji mozda zlostavljaju svoje dete?
- Pa iiiiima. Mozda sam i ja nekada zlzlzlzlozlzlzlost... ali ne znam sad mozda iiiiiima sigurno, pa pogreeeesi covek.

18.02.2007. u 17:52 

aco murija

icon Re: pomoc oko signala - sve je cudno18.02.2007. u 19:37
Ako je pitane dobronamerno...
Pri instalaciji drajvera za ss2 karticu ponudi se instalacija "Setup(za) PC" Odma kontrapitajnje: da nicemu ne sluzi zar bi ga Nemci postavili?
neka. dakle kad se instalishu drajveri u System Tray se pojavi ikonica - moze bidne crvena i zelena. Akoima signala budne zelena. ali moze i da ima signala ali ikonica crveno jer nije aktivna kartica.
Prvo ako je ovaj servis isklucen - po pravilu treba DVA puta startovati ProgDVB da bi se pojavila slika. i bilo ovde puno pitana na tu temu?
Drugo kada je ovaj servis uklucen ima se vise opcija za fino i TACNO podesavanje kartice i na kartici. na primer: podesavane DiSEqC-a. None ako se ima samo jedan LNB, a 1.0 i 2.0 za vise LNB-a i za motor. kada se odabere jedan satelit vidi se u traku nivo signala za kanal na tom satelitu. (uzgred posto mnogi koristiju OffLine DL ovaj servis je bas postavlen na AliceSat. al moze i da se menja)
ima lep alat za fino podesavanje antene i LNB-a, pa jos ako se ukluci ton.
ima se opcija za precizno trazenje PID-ova, a ovdena se ubise ljudi od pitanja o izmenama.
Ima se opcia za skeniranje transponderi
ima se opcija za Program Management - ko ume - ovde se dobiu tacni podaci o "stanju" na nima na Transponderi ako se testira iz program a iz koga će mo gledati programe.
ima se Data Sevice - za one koi imaju provajdera preko satelita - alat i po!
Na kraj ako je nesto od ovog podeseno iz programa (na primer ProgDVB) za drugi program kad se ima i pokrene podeseno ne vazi. al ako se podesi iz Setup4PC - vazi za sve programe.
malo li je i samo ovo?
i reko sam: aktivni servis zauzima beznacajne resurse a ako je isklucen - zna CEO sistem (i ProgDVB il koi drugi i komputer.) da blesavi i da se ponasa "uvek razlicito".
dakle, moze da se iskluci - ali je bolje da je ukljucen i onda vidimo, makar to! ne, da li je sistem za ss2 aktivan.
18.02.2007. u 19:37 

qwertyon
tu i tamo

Član broj: 103155

icon Re: pomoc oko signala - sve je cudno18.02.2007. u 21:09
Svaka cast na izlaganju i ja sam za to da radi,ali odosmo daleko od teme.Covek je verovatno pocetnik i treba mu nesto na srpskom,drugim recima prostije i konkretnije.Ja npr.isto koristim dva lnba ali sa obicnim switchem za dva ne za cetiri lnba i sve radi bez problema.Bude kad "nesto zablokira" i kad setup4pc zaglupi,ali nebitno uglavnom 99% radi kako treba.Nikad nije bilo da nece da mi preskenira neki od satelita ili da prijavi tako mnogo bez signala.
18.02.2007. u 21:09 

[es] :: BalkanSat :: PC DVB kartice :: pomoc oko signala - sve je cudno

Strane: 1 2

[ Pregleda: 867 | Odgovora: 23 ]

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.