Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

MySQL problem sa kesiranjem...

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: MySQL problem sa kesiranjem...

[ Pregleda: 358 | Odgovora: 1 ]

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

MatezYU
NS

Član broj: 4114
*.adanet.co.yu.

Sajt: matezyu.googlepages.com/m..

icon MySQL problem sa kesiranjem...07.02.2007. u 09:50

Evo o cemu je rec. Radim sa MySQL i Delphi 7. Imam dva client programa. Jedna tabela posete je vezana sa podacima o pacijentu. Kada na jednom client racunaru izmenim te podatke o pacijentu na drugoj masini se ne vide.. Ja mislim da nekako delhphi kesira te podatke u tabele i onda ih tu drzi. Da li bi mogao nekako direktno da pristupi bazi bez tih kesiranja?
Te dve tabele su u relaciji... Dakle, hteo bih kada na jednom client racunaru odradim neku promenu da se to odmah vidi i na drugim client racunarim bez ponovnog pokretanja programa..
07.02.2007. u 09:50 

savkic
Igor Savkić

Moderator
Član broj: 92186
195.252.107.*

icon Re: MySQL problem sa kesiranjem...07.02.2007. u 11:06
> pacijentu. Kada na jednom client racunaru izmenim te podatke o pacijentu na drugoj masini se ne vide.. Ja mislim
> da nekak delhphi kesira te podatke u tabele i onda ih tu drzi. Da li bi mogao nekako direktno
> da pristupi bazi bez tih kesiranja?

Očekuješ mnogo. Ti si na oba računara zatražio i dobio trenutno stanje iz baze i to si prikazao, ako si to stanje promenio onda moraš poslati info o tome kako bi svi zainteresovani mogli da refresuju stanje. Neke komponente taj info same šalju ili možda neki middle tier server. Ako to nije slučaj sa tvojim komponentama, to moraš sam uraditi, UDP broadcast, upis u event tabelu u bazi uz povremenu proveru iz klijenata, mail slotovi, klijent/server preko TCP/IP...
07.02.2007. u 11:06 

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: MySQL problem sa kesiranjem...

[ Pregleda: 358 | Odgovora: 1 ]

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.