koristim utorrent vec oko godinu ipo dana. sad sam na verziji 1.6.1 koja ima podrsku za srpski jezik i tpo lepo na cirilici!!!dakle ceo program je na srpskom ukljucujuci i help (pomoc ).mada, to nekima i smeta pa ne umeju da se snadju, ali mozda tebi to nece smetati, tvoj postojeci utorrent mozes upgrade-tovati sa oficijelnog sajta ili sa nekog od torrent pretrazivaca koji ga podrzava, npr.
www.mininova.org
tu u meniju Odlike prva stavka su podesavanja. otvorice ti se prozor koji je podeljen na dva dela. u levom uglu imas prikaz svih podopcija i izabirom na Mrezu dolazimo do te tvoje bolne tacke koja se zove P.O.R.T.
e, ovako, ja sam ukljucio opciju da se prilikom svakog restartovanja utorrenta ukucava nova vrednost za port.dakle kad vidis da je slab download restartujes aplikaciju i on proizvoljno izabira brojcanu vrednost koja ce biti nov port. to bi trebalo da ozivi vezu.s druge strane protiv dobrog downloada je i tvoj provajder kojem je cilj da sto veci broj korisnika privuce sebi i tako opterecuje vec preopterecen link..