Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Monitor, napajanje, maticna ploca ili EPS?

[es] :: Ostali hardver :: Monitor, napajanje, maticna ploca ili EPS?

[ Pregleda: 347 | Odgovora: 1 ]

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

kafka1325
Marko Jovanovic
Bataja City

Član broj: 73236
*.dynamic.sbb.co.yu.

icon Monitor, napajanje, maticna ploca ili EPS?24.12.2006. u 11:07

U zadnje vreme imam sledeci slucaj,nije jos postao mnogo ozbiljan problem ali moze da bude u buducem vremenu:

Drzim komp bukvalno 24h sata upaljenog (zadnjih mesec dana), i desava mi se da kada se recimo ujutru probudim da mi se komp ugasio.... To i nije toliko cudno jer usled pada pritoka el. energije ili nestanka komp mi ima zastitu da se ne pali narednih 10 minuta dok se struja ne stabilizuje (jedino sto to paljenje mora da izvrsim ja). To mi se i jutros desilo....Ok, rekoh, danas svi misle da treba da se greju kao u Finskoj pa se jutros desilo neki kratki ispad mreze.... Da nije bilo jos jedne male cinjenice ne bih se zabrinuo. A to je da se pri paljenu opet kopma i nekog rada od 2-3 minuta nije desio jos jedan pad u naponu, gde mi je ipak sve ostalo ukljuceno osim monitora (on je vec pre toga bio turn off). E tu se nadovezuje jos jedna stvar. Ovo naredno sto pricam ipak se desilo jos 4-5 puta.... Dakle sve je radilo (tacnije video sam da se os restartovao po hd lampici), ali nisam mogao da ukljucim monitor. Prijavljivao mi je da kabal nije dobro povezan a pritom prilikom paljenja (u pitanju je stari DellP790) se cuo priglusujuci zvuk od onoga kako se on cuje kada se pali... To sam resio (ili resava se) samo ponovnim restarovanjem kompjutera ili gasenjem ili ponovnim paljenjem.....

Iskreno ne bih pravio toliku frku, da mi keva nije fobicna od el. uredjaja i posledica njihovih kvarenja, jer shvatam da ipak sam istrosio sve moje komponente na kompu i da je to znak da pripremam lovu.... Ali ipak usled raznih faktora ipak mi se jos ne steka za novi komp, tako da ako ste razumeli ovo sto sam napisao, i ako mislite da imate odgovor , plizzzzzz..... dakle sta je moguc razlog od onoga sto sam naveo u naslovu?

BTW, maticna mi je Asus P4P8X, a napajanje ne mogu da utvrdim dok ne otvorim kuciste.....
Kao pseto, i oseti kako ga stid nadživeo!
24.12.2006. u 11:07 

SASA M.
Beograd, raskrsnica

Član broj: 32850
*.dial.cpe.InfoSky.Net.

icon Re: Monitor, napajanje, maticna ploca ili EPS?25.12.2006. u 02:39
Mislim da je napajanje krivo. Nije konacan sud, samo nagadjanje. Moze biti gomila drugih stvari.
25.12.2006. u 02:39 

[es] :: Ostali hardver :: Monitor, napajanje, maticna ploca ili EPS?

[ Pregleda: 347 | Odgovora: 1 ]

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.