Citat:
Nenad Vranjanac: da se nadovezem. ako mene pitate -a verovatno me ne pitate-
Zasto se ti ne bi pitao? Kako ja shvatam stvari ovde - svi smo ravnopravni, dok postujemo pravilnik ES-a i vazece zakone.
Citat:
u tom slucaju poruke sa pitanjem "gde kupiti" treba da se potpuno brisu, on sight
i da se istakne vidljivo upozorenje ili napravi skripta za kljucne reci, sta vec znam...
Medju ljudima koji pitaju "gde kupiti" je vrlo mali broj onih koji to pitaju iz lenjosti. Mnogima je taj podatak veoma vazan, nekad i od zivotne vaznosti (lek i slicno) a kod nas je stanje sa elektronskim informisanjem jos uvek relativno lose. Primer iz prodaje hardvera - nebrojeno puta sam na sajtu nasao nesto sto mi treba, a u prodavnici nemaju. Posteni prodavci bar napisu primedbu "pozovite" a ostali prikazuju robu kao da je na stanju a nje tamo nema ili je imaju "tu negde", donece za 2 sata ili sutra!
Neka roba opet je suvise nevazna da bi je neko stavljao na sajt ili je prodavac neki sitan privatnik, pa ni nema sajt. Evo, upravo sam bio na Google, upisao rec "pluta" i sta sam dobio - nista. Gomila termina na engleskom - nazivi kompanija, prezimena itd. a ni jedan jedini prodavac iz Srbije ili Beograda, a meni je trebala bas pluta i ovde sam dobio informaciju gde se moze kupiti.
Citat:
jer tek ovo sadasnje stanje sa domundjavanjem preko pp je idealan teren za malverzacije. znaci zabranite i pitanje a ne odgovore.
Iskreno, ovo ne razumem. Kakvo domundjavanje? Privatnu poruku vide samo dve osobe - ona koja je pisala i ona koja je eventualno procita i to je sve. A svrha ogranicavanja reklamiranja je upravo u tome da podatak vidi sto manje osoba. Ko hoce da mu podatak vidi vise njih, treba da plati i tako pomogne forum koji mu objavljuje podatak. Smatram da je to fer.
Citat:
jedino me interesuje da li misli na pominjanje prodavnica HW0a na bas HW forumima jer tu vodimo striktno drzanje Pravilnika
Na ovo ne znam da odgovorim. Sto kaze Ciga "Meni su sva deca jednaka"

tako i ja ne pravim razliku izmedju tema koje citam i jedva da sam svestan ovoga. Jedna od takvih firmi je na forumu elektronike i ne vidim razlog zasto bi ona bila privilegovana u odnosu na "obicne" prodavce hardvera.